Ελλαδα

Λουκέτο 48 ωρών σε beach bar στην Κυπαρισσία - Έκοβε αποδείξεις από ταμειακές - «φάντασμα»

Τι διαπίστωσαν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ξαπλώστρες και ομπρέλες beach bar
(φωτογραφία αρχείου) © Unsplash / Annie Spratt

Κυπαρισσία: Λουκέτο σε beach bar για τις αποδείξεις που έκοβε - Τι διαπίστωσαν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ

Λουκέτο 48 ωρών έβαλαν ελεγκτές της ΑΑΔΕ σε beach bar στην Κυπαρισσία, αφού διαπίστωσαν ότι οι αποδείξεις εκδίδονταν από ταμειακές μηχανές - «φάντασμα», οι οποίες δεν διαβίβαζαν τα δεδομένα. 

Συγκεκριμένα, η ΑΑΔΕ διαπίστωσε ότι η επιχείρηση ξεκίνησε τη λειτουργία της στην Κυπαρισσία στις 15/05/23. Τα παραστατικά εσόδων εκδίδονταν από δύο ταμειακές μηχανές, για τις οποίες είχε δηλωθεί η παύση της λειτουργίας τους, με δήλωση αυτοπαράδοσης. Παρά το γεγονός αυτό, συνέχιζαν να λειτουργούν κανονικά, εκδίδοντας αποδείξεις. Κατά τον έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι καμία από τις μηχανές δεν διαβίβαζε τα δεδομένα στο e-send από την έναρξη λειτουργίας της επιχείρησης (Μάιος 2023). Ακόμα η επιχείρηση δεν διέθετε ενεργό POS.

Από τον έλεγχο των Ζ διαπιστώθηκε ότι είχαν κοπεί συνολικά 17.500 αποδείξεις, συνολικής αξίας 193.000 ευρώ, μαζί με τον ΦΠΑ 24.100 ευρώ. Πλέον του λουκέτου, στην επιχείρηση επιβλήθηκε συνολικά πρόστιμο 13.050 ευρώ (12.050 ευρώ αντιστοιχεί στο 50% της αξίας του ΦΠΑ, που εισπράχθηκε, αλλά δεν αποδόθηκε, και 1000 ευρώ για τη μη δήλωση των μηχανών στην ΑΑΔΕ). Παράλληλα, τα βιβλία της επιχείρησης ελέγχονται σε βάθος ετών, ώστε να καταγραφεί η φορολογική της συμπεριφορά.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η επιχείρηση ανήκει σε επιχειρηματία της περιοχής. Στην ίδια διεύθυνση, λειτουργούσε ο ίδιος επιχείρηση και παλαιότερα. Είχε και τότε ελεγχθεί και είχαν διαπιστωθεί πάλι φορολογικές παραβάσεις.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.