Ελλαδα

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στη Σέριφο - Περιπολίες για αναζωπυρώσεις

Ζημιές σε σπίτια, ξωκλήσια και αποθήκες

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Φωτιά Σέριφος: Χωρίς ενεργό μέτωπο μετά από δύσκολη νύχτα - Συναγερμός για τυχόν αναζωπυρώσεις

Υπό πλήρη έλεγχο βρίσκεται πλέον η φωτιά στη Σέριφο μετά την ολονύχτια μάχη των πυροσβεστών. 

Η φωτιά στη Σέριφο ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου (29.6) σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Λιβάδι. «Δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο. Γίνονται περιπολίες για τυχόν αναζωπυρώσεις», δήλωσε σήμερα (30.6) στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Σερίφου, Κωνσταντίνος Ρεβίνθης. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να γίνει απολογισμός για το μέγεθος της καταστροφής. 

Φωτιά Σέριφος: Ζημιές σε σπίτια, ξωκλήσια και αποθήκες

Σπίτια, εξοχικές κατοικίες και ξωκλήσια έχουν υποστεί ζημιές, ενώ δύο αποθήκες έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά. Η εξάπλωση της φωτιάς σήμανε γρήγορα συναγερμό στις αρχές. Από το 112 εστάλησαν τρία μηνύματα για την εκκένωση 8 οικισμών και συγκεκριμένα τους οικισμούς Ράμος, Λιβαδάκια, Καράβι, Κουταλάς, Γάνεμα, Βαγιά, Καλό Αμπέλι και Λιβάδι. Οι 4 πυροσβέστες που επιχειρούσαν αρχικά στη φωτιά με ένα όχημα, ενισχύθηκαν στη διάρκεια της νύχτας, με δυνάμεις που έφτασαν στο νησί από τη Σύρο και την Αθήνα.

Φωτιά Σέριφος: Συνεχίζονται ρίψεις για τυχόν αναζωπυρώσεις

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησε ρίψεις νερού και ένα ελικόπτερο. Ο Δήμαρχος Σερίφου πρόσθεσε ότι έχει αιτηθεί στο υπουργείο, και εντός της ημέρας θα φτάσουν στο νησί δύο ελικόπτερα για για στοχευμένες κατασβέσεις όπου χρειαστεί.