Ελλαδα

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στη Σέριφο - Περιπολίες για αναζωπυρώσεις

Ζημιές σε σπίτια, ξωκλήσια και αποθήκες

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά Σέριφος: Χωρίς ενεργό μέτωπο μετά από δύσκολη νύχτα
Φωτιά Σέριφος: Χωρίς ενεργό μέτωπο μετά από δύσκολη νύχτα © cyclades24.gr

Φωτιά Σέριφος: Χωρίς ενεργό μέτωπο μετά από δύσκολη νύχτα - Συναγερμός για τυχόν αναζωπυρώσεις

Υπό πλήρη έλεγχο βρίσκεται πλέον η φωτιά στη Σέριφο μετά την ολονύχτια μάχη των πυροσβεστών. 

Η φωτιά στη Σέριφο ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου (29.6) σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Λιβάδι. «Δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο. Γίνονται περιπολίες για τυχόν αναζωπυρώσεις», δήλωσε σήμερα (30.6) στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Σερίφου, Κωνσταντίνος Ρεβίνθης. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να γίνει απολογισμός για το μέγεθος της καταστροφής. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2d2lx8ae1mh)

Φωτιά Σέριφος: Ζημιές σε σπίτια, ξωκλήσια και αποθήκες

Σπίτια, εξοχικές κατοικίες και ξωκλήσια έχουν υποστεί ζημιές, ενώ δύο αποθήκες έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά. Η εξάπλωση της φωτιάς σήμανε γρήγορα συναγερμό στις αρχές. Από το 112 εστάλησαν τρία μηνύματα για την εκκένωση 8 οικισμών και συγκεκριμένα τους οικισμούς Ράμος, Λιβαδάκια, Καράβι, Κουταλάς, Γάνεμα, Βαγιά, Καλό Αμπέλι και Λιβάδι. Οι 4 πυροσβέστες που επιχειρούσαν αρχικά στη φωτιά με ένα όχημα, ενισχύθηκαν στη διάρκεια της νύχτας, με δυνάμεις που έφτασαν στο νησί από τη Σύρο και την Αθήνα.

Μεγάλη φωτιά στη Σέριφο. Στο νησί βρίσκεται ένα ελικόπτερο και κατευθυνονται δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα , τα οποία ελπίζω να μπορέσουν να επιχειρήσουν. Επίσης αναχωρούν από Σύρο, τρία πυροσβεστικά οχήματα με δώδεκα πυροσβέστες. Απευθύνω έκκληση για πολλοστή φορά προς ολους: Δεν ανάβουμε φωτιά στο ύπαιθρο ,για κανένα λόγο. Δυστυχώς κάποιοι δεν καταλαβαίνουν τίποτα...

Posted by Γιωργος Λεονταριτης on Saturday, June 29, 2024

Φωτιά Σέριφος: Συνεχίζονται ρίψεις για τυχόν αναζωπυρώσεις

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησε ρίψεις νερού και ένα ελικόπτερο. Ο Δήμαρχος Σερίφου πρόσθεσε ότι έχει αιτηθεί στο υπουργείο, και εντός της ημέρας θα φτάσουν στο νησί δύο ελικόπτερα για για στοχευμένες κατασβέσεις όπου χρειαστεί.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2d0oxz79y15)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.