Ελλαδα

Πόσα Canadair πετάνε καθημερινά στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών

Ο στόλος της χώρας περιλαμβάνει διάφορους τύπους αεροσκαφών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Canadair
Αεροσκάφος Canadair στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ

Πόσα Canadair πετάνε καθημερινά στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών

Η Ελλάδα διαθέτει έναν σημαντικό στόλο πυροσβεστικών αεροσκαφών τύπου Canadair για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών συμπεριλαμβανομένων και των νεότερων Air Tractor.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2a3fkcup53d)

Η Ελλάδα έχει συνολικά 32 πυροσβεστικά αεροσκάφη

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα έχει συνολικά 32 αεροπλάνα, από τα οποία τα 10 είναι Canadair CL-215 και CL-415. Τα Canadair είναι γνωστά για τη δυνατότητά τους να μεταφέρουν έως και 5 τόνους νερού ή επιβραδυντικού υλικού και χρησιμοποιούνται ευρέως λόγω της αποτελεσματικότητάς τους στην κατάσβεση πυρκαγιών. Εκτός από τα Canadair, η Ελλάδα χρησιμοποιεί επίσης 19 αεροσκάφη τύπου Petzetel, τα οποία είναι παλαιότερα και μικρότερης μεταφορικής ικανότητας​.

Η Ελλάδα έχει επίσης μισθώσει και χρησιμοποιεί 17 αεροσκάφη και 32 ελικόπτερα για την ενίσχυση των πυροσβεστικών επιχειρήσεων. Ανάμεσα στα ελικόπτερα, τα Sikorsky/Erickson S-64 Skycrane είναι ιδιαίτερα ευέλικτα και αποτελεσματικά, καθώς μπορούν να ανεφοδιάζονται από διάφορες πηγές νερού χωρίς να χρειάζεται να προσγειώνονται.

Καθημερινά, ανάλογα με τις ανάγκες και τις συνθήκες των πυρκαγιών, επιχειρούν περίπου 10-15 αεροσκάφη και ελικόπτερα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με τον αριθμό αυτό να προσαρμόζεται ανάλογα με την ένταση και την εξάπλωση των πυρκαγιών​.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2aogotupzy9)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.