Ελλαδα

Φωτιά στην Πάρνηθα: «Χωρίς ενεργό μέτωπο με διάσπαρτες εστίες», σύμφωνα με τον Β. Κικίλια

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχίζουν το έργο της κατάσβεσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
βουνο, δασος, καπνος, πυροσβεστική
Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Πάρνηθα © ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI

Φωτιά στην Πάρνηθα: «Χωρίς ενεργό μέτωπο με διάσπαρτες εστίες», σύμφωνα με τον Β. Κικίλια

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η φωτιά στην Πάρνηθα, όπως δήλωσε το απόγευμα του Σαββάτου ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2cm0ufr5f55)

Η δήλωση του Β. Κικίλια για τη φωτιά στην Πάρνηθα

«Η φωτιά στην Πάρνηθα είναι χωρίς ενεργό μέτωπο. Βέβαια, με διάσπαρτες εστίες, οι οποίες θα δουλευτούν όλο το βράδυ, άρα η προσπάθεια και η μάχη μας δεν έχει τελειώσει. Στην περιοχή έπνεαν από το μεσημέρι άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ με ριπές 9, επιχείρησαν 17 εναέρια μέσα, πολύ ισχυρές επίγειες δυνάμεις, η Περιφέρεια, ο στρατός, οι εθελοντές μας, οι δασάρχες και η ΕΛΑΣ. Ήταν συγκλονιστική η προσπάθεια των πυροσβεστών, τους οποίους ευχαριστώ από καρδιάς», υπογράμμισε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, για τη φωτιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πυρκαγιά εντοπίστηκε από τα drones της Πυροσβεστικής, από τις περιοχές της Νέας Ερυθραίας, της Ροδόπολης και άλλων περιοχών.

Στο μέτωπο της φωτιάς αυτή την ώρα βρίσκονται 100 πυροσβέστες, με 30 οχήματα και τέσσερις ομάδες πεζοπόρων, ενώ από αέρος συνολικά επιχείρησαν 17 μέσα - εκ των οποίων το ένα ως συντονιστικό. Συνδρομή υπάρχει και από μηχανήματα έργου και 10 υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και από τις Ένοπλες Δυνάμεις.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.