Ελλαδα

Φωτιά στην Πάρνηθα: Στην Ακρόπολη έφτασε ο καπνός

Από πυλώνα της ΔΕΔΔΗΕ ξεκίνησε το πύρινο μέτωπο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
βουνο, φωτια, καπνος, ελικοπτερο
Η φωτιά στην Πάρνηθα φέρεται να ξεκίνησε από έκρηξη σε πυλώνα της ΔΕΔΔΗΕ © ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ/EUROKINISSI

Φωτιά στην Πάρνηθα: Στην Ακρόπολη έφτασε ο καπνός - Από πυλώνα της ΔΕΔΔΗΕ ξεκίνησε το πύρινο μέτωπο

Στο κέντρο της Αθήνας έφεραν τους καπνούς από τη φωτιά στον δρυμό της Πάρνηθας, στη θέση Κατσιμίδι, οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην Αττική, ενώ ο καπνός είναι ορατός στην Ακρόπολη, ενώ είναι αισθητή η μυρωδιά του καμένου.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2cjpcxkcbq1)

Από πυλώνα της ΔΕΔΔΗΕ ξεκίνησε η φωτιά της Πάρνηθας

Η φωτιά φέρεται να ξεκίνησε από έκρηξη σε πυλώνα της ΔΕΔΔΗΕ, σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που βρίσκονταν πλησίον του σημείου.

Μάλιστα, ποδηλάτης ο οποίος ήταν στο βουνό όταν ξέσπασε στη φωτιά έγραψε σε ανάρτησή του: «Ήμασταν στο Κατσιμίδι όταν ξεκίνησε η φωτιά, δυστυχώς μετά από έκρηξη που ακούσαμε όλοι».

Η φωτιά καίει στο Κατσιμίδι της Πάρνηθας, μέσα στο δάσος και από την Τροχαία διενεργούνται εκτροπές κυκλοφορίας στα εξής σημεία:

1) επαρχιακή οδός Μαλακάσας και Μερκουριου

2) Ιπποκράτους και Λ. Τυρταιου

3) Τατοΐου και Χλοης 

4) στη γέφυρα Βαρυμπόμπης

Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι σπρώχνουν τη φωτιά προς τα βασιλικά κτήματα Τατοΐου.

Λίγο πριν τις 16:00 ήχησε το 112 με το μήνυμα «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Κατσιμίδι Πάρνηθας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Αυτή τη στιγμή, ισχυρές επίγειες δυνάμεις, δίνουν τεράστια μάχη με τις φλόγες και θα ενισχυθούν περαιτέρω με 100 πυροσβέστες και 30 οχήματα από Θεσσαλία, Ήπειρο και Κεντρική Μακεδονία.

Από αέρος επιχειρούν 12 εναέρια μέσα, 4 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα. Στην περιοχή της πυρκαγιάς στην Πάρνηθα, η ταχύτητα των ανέμων φτάνει τα 50 χιλιόμετρα, με ριπές που ξεπερνούν τα 100 χιλιόμετρα την ώρα.

Αυτές οι συνθήκες αλλά και το γεγονός ότι στην περιοχή υπάρχουν πυλώνες υψηλής τάσης δυσχεραίνουν το επιχειρησιακό έργο των εναερίων μέσων. Γι’ αυτό το λόγο επιχειρούν κυρίως ελικόπτερα. Υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο το μέτωπο, καθώς στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.