Ελλαδα

Τέμπη: «Μην ακούτε σενάρια επιστημονικής φαντασίας» - Ο Ν. Πλακιάς για τον έλεγχο στο κοντέινερ

«Η μεταφορά στη Λάρισα έγινε μετά από αίτημα οικογένειας», σημειώνει ο πατέρας των δίδυμων κοριτσιών που σκοτώθηκαν στο πολύνεκρο δυστύχημα

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τέμπη: Ο Νίκος Πλακιάς για τον έλεγχο στο κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας και τα «σενάρια επιστημονικής φαντασίας»

Ο Νίκος Πλακιάς, ο πατέρας των δίδυμων κοριτσιών που σκοτώθηκαν στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, μέσα από ανάρτησή του στο Χ, παίρνει θέση για το κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας που μεταφέρθηκε στη θέση Κουλούρι, προκειμένου να εξεταστεί από ειδικούς και ζητά να μην δημιουργούνται «σενάρια επιστημονικής φαντασίας». 

Δημοσιεύματα ήθελαν το κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας του δυστυχήματος στα Τέμπη να αναζητείτο από ιδιώτες εμπειρογνώμονες. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το κοντέινερ βρέθηκε σε ιδιωτική επιχείρηση στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.

Ο εφέτης ανακριτής, δεδομένου ότι αποτελεί σημαντικό πειστήριο, έχει δώσει εντολή στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Πιερίας και Λάρισας να μεταφερθεί με ασφάλεια στο Κουλούρι, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένα τα στοιχεία της υπόθεσης του δυστυχήματος.Το κοντέινερ ήταν έμφορτο όταν συνέβη η πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία

Ωστόσο, στην ανάρτησή του ο κ. Πλακιάς σημειώνει ότι «το κοντέινερ βρισκόταν στις αποθήκες της Μεταφορικής εταιρίας που ανήκε και πήγε εκεί μετά από έλεγχο που είχε υποστεί μαζί με τα υπόλοιπα της εμπορικής στον χώρο που τα πήγαν μετά τη σύγκρουση ο οποίος είναι στη Θεσσαλονίκη. Κατά τον έλεγχο δεν βρέθηκε τίποτα το παράξενο και μεμπτό (εννοώ αν είχε κάτι περίεργο μέσα, αλλά δεν βρήκαν τίποτα παρά μόνο τρόφιμα όπως έγραφε και η φορτωτική) και έτσι επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη ο οποίος το είχε στις αποθήκες της εταιρίας του». Ο νέος έλεγχος - όπως υποστηρίζει - γίνεται μετά από αίτημα οικογένειας θύματος. 

Τέμπη: Η ανάρτηση του Νίκου Πλακιά για το κοντέινερ

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του, ο Νίκος Πλακιάς γράφει: 

«Επειδή ακούγονται πολλά σήμερα για ένα κοντέινερ που μεταφέρθηκε στη Λάρισα στην περιοχή κουλούρι (είναι το μέρος που βρίσκονται και τα άλλα βαγόνια των τρένων). Και ήδη άρχισαν πάλι οι γνωστοί άγνωστοι τα σενάρια. Το κοντέινερ μεταφέρθηκε σήμερα στη Λάρισα μετά από εντολή του Εφέτη Ανακριτή για να ελεγχθεί από ειδικούς. Έγινε μετά από αίτημα οικογένειας. Το κοντέινερ βρισκόταν στις αποθήκες της Μεταφορικής εταιρίας που ανήκε και πήγε εκεί μετά από έλεγχο που είχε υποστεί μαζί με τα υπόλοιπα της εμπορικής στον χώρο που τα πήγαν μετά τη σύγκρουση ο οποίος είναι στη Θεσσαλονίκη. Κατά τον έλεγχο δεν βρέθηκε τίποτα το παράξενο και μεμπτό (εννοώ αν είχε κάτι περίεργο μέσα, αλλά δεν βρήκαν τίποτα παρά μόνο τρόφιμα όπως έγραφε και η φορτωτική) και έτσι επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη ο οποίος το είχε στις αποθήκες της εταιρίας του. Το ζήτησε τώρα ο ανακριτής για να εξετάσει τα χτυπήματα και τα βαθουλώματα που έχει για να δει αν μπορεί να ανακτήσει από τα θραύσματα κάποιο υλικό που να συνδέεται με την έκρηξη Αυτά για την ενημέρωση σας και για να μην ακούτε σενάρια επιστημονικής φαντασίας», γράφει ο Νίκος Πλακιάς.