Ελλαδα

Πανελλήνιες 2024: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των εξετάσεων

Πώς θα δείτε τα αποτελέσματα και πώς θα υπολογίσετε τα μόρια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πανελλήνιες 2024: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των εξετάσεων
Πανελλήνιες 2024: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των εξετάσεων © EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Πανελλήνιες 2024: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των εξετάσεων - Πώς θα δείτε τα αποτελέσματα  - Πώς υπολογίζονται τα μόρια

Τέλος μπήκε στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων των Πανελληνίων 2024, καθώς ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες από του υπουργείο Παιδείας.

Στις καταστάσεις που αναρτήθηκαν στα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια θα αναγράφονται οι κωδικοί των υποψηφίων και τα βαθμολογικά τους στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα στις Πανελλήνιες.

Παράλληλα, οι υπψήφιοι μπρορούν να αναζητήσουν τις βαθμολογίες τους στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr/,πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Όσο για εκείνους που είχαν υποβάλει αίτηση για να ενημερωθούν με γραπτό μήνυμα για το αποτέλεσμα, αυτοί θα λάβουν τη βαθμολογία τους με SMS στο κινητό τους τηλέφωνο.

Πανελλήνιες 2024: Ο υπολογισμός των μορίων

Επιπλέον, αναρτήθηκε και η εφαρμογή υπολογισμού μορίων. Μπορείτε να δείτε 

Πανελλαδικές 2024: Υπολογίστε τα μόρια

Πώς θα κινηθούν οι βάσεις

Ο σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού και έμπειρος αναλυτής, Στράτος Στρατηγάκης, μιλώντας στο OPEN ανέφερε για τις βάσεις: «Φέτος περιμένουμε πτώση γιατί τα θέματα ήταν πιο δύσκολα από ό,τι πέρυσι, όπως η φυσική που έφερε θύελλα. Περιμένουμε πως θα υπάρχει πτώση στις βάσεις, ωστόσο ακόμα δεν μπορούμε να την ποσοτικοποιήσουμε να πούμε είναι 100, 200, 300 μόρια γιατί δεν έχουμε κανένα αριθμητικό στοιχείο. Οπότε αυτά που διαβάζετε και ακούτε είναι συζητήσεις επιπέδου καφενείου. Δεν έχω κανένα στοιχείο και επειδή είμαι μαθηματικός μιλάω πάντα με στοιχεία», είπε ο κ. Στρατηγάκης σε ερώτημα που δέχθηκε σχετικά με τις βάσεις των Πανελληνίων για το 2024 και πρόσθεσε ότι «εκείνο που έχει σημασία είναι να μην ασχολούνται αυτή τη στίμη με τις βάσεις. Πρέπει να επιλέξουν τις σπουδές τους. Δεν επιλέγουν επάγγελμα, αλλά σπουδές και οι σπουδές μπορούν να οδηγήσουν σε πολλά επαγγέλματα».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.