Ελλαδα

Οι τρομοκράτες ήθελαν να κάψουν ζωντανό τον αστυνομικό έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου

Πού στρέφονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για την επίθεση με μολότοφ

Γιώργος Σόμπολος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Επίθεση στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου: Ήθελαν να κάψουν τον αστυνομικό -Πού στρέφονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για την επίθεση με μολότοφ 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας και οι αναλύσεις των βίντεο που συγκεντρώθηκαν από την ευρύτερη περιοχή του Παπάγου, σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν τυχόν στοιχεία που θα οδηγήσουν στην ταυτότητα των τουλάχιστον τριών δραστών που επιτέθηκαν χθες (27.06) με βόμβες μολότοφ κατά του 42χρονου αστυνομικού που φρουρούσε το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου.

Ο αστυνομικός, φέρει εγκαύματα Β’ βαθμού και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Ωστόσο τα εγκαύματα είναι σημαντικά και θα χρειαστεί αρκετός καιρός μέχρι να επουλωθούν οι πληγές μετά την επίθεση που δέχτηκε έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου.

Το μήνυμα των τρομοκρατών και οι έρευνες των αρχών

Η επίθεση για τους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής που χειρίζονται την υπόθεση, ήταν στοχευμένη. Είτε ως προς το πρόσωπο, είτε ως προς την ιδιότητα. Η καταδρομική επίθεση είχε ξεκάθαρο μήνυμα: Ήθελαν να κάψουν ζωντανό τον 42χρονο αστυνομικό, εκτιμούν οι αξιωματικοί που συμμετέχουν στις έρευνες. Ο αστυνομικός - φρουρός λίγα λεπτά πριν την επίθεση, μπήκε μέσα στο περιπολικό και καθόταν με τα παράθυρα ανοικτά. Οι δράστες, σταμάτησαν ακριβώς δίπλα στο όχημα και έριξαν τις βόμβες μολότοφ, ενώ φέρονται να τον έβρισαν.

Ο δρόμος όπου βρίσκεται το σπίτι της Προέδρου του Αρείου Πάγου, είναι ένα μικρό στενάκι και εκεί φτάνει κάποιος στοχευμένα. Δεν ήταν τυχαία η επιλογή, επιμένουν οι αστυνομικοί, οι οποίοι έχουν συγκεντρώσει υλικό από κάμερες της περιοχής, όπου έχουν καταγραφεί οι κινήσεις των δραστών. Οι αρχές έχουν σημαντικά στοιχεία για το όχημα με το οποίο κινήθηκαν οι δράστες, αλλά προς το παρόν, δεν έχει εντοπιστεί υλικό που να δείχνει τα πρόσωπα τους. Βέβαια, είναι μεγάλος ο όγκος του υλικού που πρέπει να ερευνηθεί και για αυτό τον λόγο οι αστυνομικοί εκτιμούν πως θα χρειαστούν λίγες ακόμη ημέρες μέχρι να υπάρχει πλήρης εικόνα.

 Συνδέεται η σύλληψη μελών της «Σύμπραξης Εκδίκησης» με την επίθεση;

Δεν αποκλείεται, όπως αναφέρουν στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, η πρόσφατη σύλληψη δύο ανδρών που κατηγορούνται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης» να σχετίζονται με την επίθεση, αλλά και ένα περιστατικό το οποίο συνέβη πριν λίγες ημέρες έξω από τα Προσφυγικά στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου ένα περιπολικό της ΟΠΚΕ δέχθηκε επίθεση με πέτρες από κουκουλοφόρους με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός, ευτυχώς ελαφρά. Αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης, ήταν η σύλληψη ενός νεαρού. Ίσως και αυτό το περιστατικό να έχει διαδραματίσει τον ρόλο του στην χθεσινή επίθεση, αναφέρουν ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που ελπίζουν πως σύντομα θα έχουν αρκετά στοιχεία στα χέρια τους για την ταυτότητα των δραστών.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ανέφερε πως η αστυνομία θα συλλάβει τους δράστες αφού δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητο ένα τέτοιο περιστατικό, ενώ τη συμπαράσταση τους προς τον 42χρονο αστυνομικό εξέφρασαν όλες οι συνδικαλιστές ενώσεις της ΕΛ.ΑΣ., ελπίζοντας σε ταχεία ανάρρωση.