Ελλαδα

Πέθανε ο ηθοποιός Ανδρέας Μαριανός

«Έφυγες βασανισμένος», γράφει ο Σπύρος Μπιμπίλας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πέθανε ο ηθοποιός, Ανδρέας Μαριανός - «Έφυγες βασανισμένος», γράφει ο Σπύρος Μπιμπίλας

Έφυγε από την ζωή ο ηθοποιός Ανδρέας Μαριανός. Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή μέσα από τα social media του ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ειδικότερα, ο ηθοποιός έγραψε για τον Ανδρέα Μαριανό ότι «έφυγε βασανισμένος» και έδωσε λεπτομέρειες για την κηδεία του.

«Ο Ανδρέας Μαριανός δεν είναι δυστυχώς πια εδώ… Αντίο Ανδρέα… αγαπημένε φίλε και συνάδελφε.. φιλόσοφε ερευνητή της ζωής και της τέχνης… Έφυγες βασανισμένος από πολλά προβλήματα αλλά αγάπησες την τέχνη μας και την υπηρέτησες με αυταπάρνηση. Θα σε αποχαιρετήσουμε το Σάββατο 12.30 από το κοιμητήριο Ζωγράφου», έγραψε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ποιος ήταν ο Ανδρέας Μαριανός

Ο Ανδρέας Ιούδας Μαριάνος ήταν ηθοποιός, συγγραφέας και σκηνοθέτης. Έμεινε γνωστός στο κοινό, για τους ρόλους του στην ελληνική ταινία «Hardcore» του σκηνοθέτη Ντένη Ηλιάδη, στην πρωτότυπη ταινία του Netflix «Beckett» που πρωταγωνίστησε δίπλα στον John David Washington, ενώ είχε κάνει και μια guest εμφάνιση στη διεθνή ταινία «Invisible World» του Manuel de Coco.

Ο Ανδρέας Μαριανός ασχολήθηκε και με το θέατρο, έχοντας ρόλους σε παραστάσεις όπως οι: Αρχιμάστορας Σόλνες (2019), Το Βάρος του Σώματος (2019), 2 Ιστορίες Επιλεκτικής Μνήμης (2016), Σάλπιγγα του Αγγέλου (2017).