Ελλαδα

Ομολόγησε ο δράστης της δολοφονίας στις φυλακές του Κορυδαλλού

Πώς έγινε το έγκλημα

Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Ομολόγησε ο δράστης της δολοφονίας στις φυλακές του Κορυδαλλού - Πώς έγινε το έγκλημα 

Τον άλλοτε επιστήθιο φίλο του μαχαίρωσε ένας Αλβανός κρατούμενος των φυλακών Κορυδαλλού μέσα στο κελί τους μετά από έναν καυγά για την ένταση του air condition.

Ο βαρυποινίτης που έχει καταδικαστεί για δύο ανθρωποκτονίες, φέρεται να ομολόγησε πως μαχαίρωσε τον συγκρατούμενο του με ένα κουζινομάχαιρο, το οποίο μάλιστα βρέθηκε στην κατοχή του.

Πώς έγινε το έγκλημα στις φυλακές Κορυδαλλού

Δράστης και θύμα ήταν γνωστοί από παλιά και μάλιστα το θύμα φέρεται να είχε βοηθήσει τον μετέπειτα δολοφόνο του να αποδράσουν κατά την μεταγωγή τους το 2018. Οι δύο τους, είχαν βρεθεί σε διαμέρισμα στη Νέα Φιλαδέλφεια όπου κρύβονταν για να αποφύγουν τη σύλληψη. Μάλιστα στην κατοχή τους βρέθηκε και ένα πιστόλι το οποίο δεν είχαν προλάβει να χρησιμοποιήσουν.

Ο καθ' ομολογίαν δράστης το 2011 είχε εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου με στόχο έναν ομοεθνή του. Ωστόσο, πέρα από τον στόχο, φρόντισε να σφάξει και τον 2χρονο γιο του, που είδε τη δολοφονία. Ο "Νίκο", όπως είναι το παρατσούκλι του σκληρού βαρυποινίτη, δεν ήθελε να αφήσει μάρτυρες και δε δίστασε να σκοτώσει και το μόλις 2 ετών αγόρι πετώντας τους σε ένα αρδευτικό κανάλι στη Μεσσηνία.

Ο δράστης, αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ενώ ο άλλος βαρυποινίτης που τραυματίστηκε κατά την συμπόκή νοσηλεύεται στο Θριάσιο νοσοκομείο και βρίσκεται εκτός κινδύνου.