Ελλαδα

Σχεδόν 100 παιδιά εγκατέλειψαν κατασκήνωση στο Γραμματικό με εμετούς και υψηλό πυρετό

Γονείς αναφέρουν πως πιθανόν πρόκειται για γαστρεντερίτιδα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γραμματικό: 100 παιδιά σε κατασκήνωση με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας
Γραμματικό: 100 παιδιά σε κατασκήνωση με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας © Unsplash+/ Andrej Lišakov

Γραμματικό: 100 παιδιά σε κατασκήνωση με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας - Την εγκατέλειψαν με εμετούς και υψηλό πυρετό - Τι αναφέρουν οι γονείς

Αναστάτωση προκλήθηκε τις προηγούμενες ώρες σε κατασκήνωση στο Γραμματικό, καθώς δεκάδες παιδιά αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τον χώρο με πυρετό και εμετούς που πιθανώς οφείλονται σε ιογενή γαστρεντερίτιδα.

Ειδικότερα, στην κατασκήνωση -που φιλοξενεί παιδιά από 6 ως 12 ετών- τα παιδιά που παρουσίασαν στομαχικές διαταραχές ήταν πολλά με τους γονείς να κάνουν λόγο μέχρι και για πιθανή δηλητηρίαση από το φαγητό, ή το νερό της κατασκήνωσης. Από τη μεριά της, η διεύθυνση της κατασκήνωσης διαψεύδει κάθε τέτοιο ισχυρισμό.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d29w36ajvzdd)

Συναγερμός στο Γραμματικό - Περίπου 100 παιδιά με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας σε κατασκήνωση

«Το βράδυ της Κυριακής, τα παιδιά έφαγαν χοιρινό καλαμάκι και λουκάνικο και το πρωί της Δευτέρας ξύπνησαν με διάρροιες και στομαχικές διαταραχές», λέει η μητέρα κατασκηνωτή ο οποίος νοσηλεύεται σε ιδιωτική κλινική της Αττικής. Η μητέρα ειδοποιήθηκε να παραλάβει το παιδί της και έφτασε στη κατασκήνωση στις 16.30 της ίδιας ημέρας. «Φτάνοντας αντίκρισα πολλά αυτοκίνητα και εξαγριωμένους γονείς, που είχαν έρθει για τον ίδιο λόγο, να πάρουν τα παιδιά τους σε άθλια κατάσταση».

Η ίδια, μιλώντας με τους υπεύθυνους στο ιατρείο της κατασκήνωσης, την ενημέρωσαν ότι πολλά παιδιά αντιμετωπίζουν γαστρεντερίτιδα. Όπως πρόσθεσε: «Αμφέβαλα διότι μεσολάβησαν λίγες μόνο ώρες μετά το βραδινό γεύμα. Επιπλέον αρκετά παιδιά παραπονέθηκαν για την γεύση του νερού. "Μύριζε σαν βόθρος" μου είπε το δικό μου παιδί, το οποίο ακόμα κι αυτή τη στιγμή που μιλάμε, δυο 24ωρα μετά το συμβάν, ψήνεται στο πυρετό».

Ο γονείς των παιδιών που βρίσκονταν στην κατασκήνωση δηλώνουν εξαγριωμένοι και δε θα αφήσουν το περιστατικό να περάσει έτσι, καθώς έθεσε τα παιδιά τους σε κίνδυνο.

Η κατασκήνωση διαψεύδει τις εν λόγω αναφορές.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.