Ελλαδα

Ποινική δίωξη στον δημοσιογράφο της ΕΡΤ για ενδοοικογενειακή απειλή

Φέρεται να ξυλοκόπησε τη σύντροφό του

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Ποινική δίωξη στον δημοσιογράφο της ΕΡΤ για ενδοοικογενειακή απειλή

Ποινική δίωξη για ενδοοικογενειακή απειλή κατά συρροή σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκε στο δημοσιογράφο που φέρεται να ξυλοκόπησε τη σύντροφο του.

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Μονομελές Αυτόφωρο. Σχετικά με πράξεις που δεν αφορούν σε αυτόφωρο, αλλά είναι προγενέστερες και στρέφονται κατά της εν διαστάσει συζύγου του και της νυν συντρόφου του, θα εξαχθούν αντίγραφα της δικογραφίας και θα διενεργηθεί προκαταρκτικη εξέταση από τον Εισαγγελέα Ενδοοικογενειακής βίας.

Αποκαλύψεις για το παρελθόν του δημοσιογράφου - Ήταν βίαιος και στην εν διαστάσει σύζυγό του

Σύμφωνα με την εκπομπή «Το Πρωινό» και την Κέλλυ Χεινοπώρου, υπάρχουν πληροφορίες ότι ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ κακοποιούσε και την πρώην σύζυγό του. «Η εν διαστάσει σύζυγος του δημοσιογράφου έχει καταθέσει πολλούς ξυλοδαρμούς, απειλές και έχει αποδείξεις και στοιχεία. Χώρισαν με αντιδικία. Μάλιστα, την Κυριακή το βράδυ που συνέβη ο ξυλοδαρμός της συναδέλφου, όταν τον έδιωξε από το σπίτι, φέρεται να πήγε στο σπίτι της εν διαστάσει συζύγου και να την απείλησε λέγοντας «θα σε θάψω ζωντανή». Ενδεχομένως η εν διαστάσει σύζυγος να μίλησε με το θύμα» είπε η δημοσιογράφος. 

Ο Θανάσης Κατερινόπουλος για τη σύλληψη του δημοσιογράφου της ΕΡΤ

Ο Θανάσης Κατερινόπουλος ρωτήθηκε σήμερα (26.6) για την υπόθεση σύλληψης δημοσιογράφου της ΕΡΤ μετά από καταγγελία της συντρόφου του, επίσης δημοσιογράφου, για τον βαρύτατο τραυματισμό της. 

«Εγώ έπεσα από τα σύννεφα μόλις το άκουσα. Τον θεωρούσα έναν άνθρωπο πολύ χαμηλών τόνων, δεν πίστευα ότι θα μπορούσε αυτός ο άνθρωπος να φτάσει εκεί», είπε ο Θανάσης Κατερινόπουλος για τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ και συμπλήρωσε: «πριν γίνει αυτεπάγγελτο δεν προλαβαίναμε να δεχόμαστε εγκλήσεις γυναικών για κακοποίηση. Το φαινόμενο αυτό υπήρχε και παλιά αλλά η νομοθεσία ήταν τέτοια που δεν οδηγούνταν στο δικαστήριο. Δεν ξέρω αν λειτουργεί αποτρεπτικά η αυστηροποίηση της νομοθεσίας».

Στη σύλληψη του δημοσιογράφου της ΕΡΤ για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας μίλησε στο Mega και η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου. «Καθημερινά η αστυνομία χειρίζεται 60 αντίστοιχες υποθέσεις και είναι θετικό πως οι γυναίκες μιλάνε. Η ενδοοικογενειακή βία δεν έχει να κάνει με την ειδικότητα. Η συγκεκριμένη κοπέλα έχει καταγγείλει σωματική κακοποίηση και έχει νοσηλευτεί, οπότε υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία. Μπορεί κάποιος να καταγγείλει και ψυχολογική βία. Η τεχνολογία βοηθάει την αστυνομία γιατί υπάρχουν αποδείξεις. Στέλνουν συνήθως απειλητικά μηνύματα». 

Το χρονικό της βίας: Πώς έφτασε στο τμήμα ο δημοσιογράφος

Ο δημοσιογράφος κατηγορείται ότι χτύπησε την 30χρονη σύντροφό του, επίσης δημοσιογράφο της ΕΡΤ, όταν εκείνη τού ζήτησε να χωρίσουν. Η γυναίκα κατέληξε στο νοσοκομείο με κατάγματα στο πρόσωπο ύστερα από τα βίαια χτυπήματα του συντρόφου της. Έπειτα μετέβη στο Α.Τ. Ομονοίας και υπέβαλε μήνυση εναντίον του δημοσιογράφου και φέρεται να αποκάλυψε ότι είχε πέσει θύμα κακοποίησης από τον ίδιο και παλαιότερα.

Μετά την άγρια επίθεση, το θύμα φέρεται να δέχτηκε απειλητικά μηνύματα από τον δράστη. Η σύμβαση του δημοσιογράφου τέθηκε σε παύση από την ΕΡΤ έως ότου διαλευκανθεί η υπόθεση. «Η ΕΡΤ, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας συμβασιούχου εργαζόμενου της ΕΡΤ εις βάρος της συντρόφου του, επίσης συμβασιούχου εργαζομένης στην εταιρεία, έθεσε σε παύση τη σύμβαση του φερόμενου ως δράστη έως ότου διαλευκανθεί η υπόθεση και αποφανθεί η Δικαιοσύνη», αναφέρει η ανακοίνωση.