Ελλαδα

Διεκόπη για τις 5 Ιουλίου η δίκη των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία Καραϊβάζ

Υποβασταζόμενη έφτασε στο δικαστήριο η μητέρα του δημοσιογράφου

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι δύο κατηγορούμενοι ως φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας Καραϊβάζ
Δολοφονία Καραϊβάζ: Διεκόπη για τις 5 Ιουλίου η δίκη © ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Δολοφονία Καραϊβάζ: Διεκόπη για τις 5 Ιουλίου η δίκη - Υποβασταζόμενη έφτασε στο δικαστήριο η μητέρα του δημοσιογράφου

Διεκόπη για τις 5 Ιουλίου η δίκη για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, μετά από αίτημα του συνηγόρου από την πλευρά της οικογένειας του θύματος.

Το δικαστήριο του, μετά την κλήρωση των τεσσάρων ενόρκων και δύο αναπληρωματικών, λόγω της αναμενόμενης διάρκειας της δίκης, δέχθηκε αίτημα αναβολής από τον δικηγόρο της χήρας και του γιου του Γιώργου Καραϊβάζ.

Ο συνήγορος επικαλέστηκε πρόβλημα στην ενημέρωσή του επί στοιχείων της υπόθεσης εξαιτίας των εξελίξεων με τον μέχρι πρότινος δικηγόρο των οικείων του Γιώργου Καραϊβάζ, Απόστολο Λύτρα. Όπως ανέφερε ο αιτών την αναβολή, «τα αποδεικτικά στοιχεία που θα εισφέρουμε θα αλλάξουν την πορεία της υπόθεσης». Κατά της αναστολής της δίκης τάχθηκε η εισαγγελέας, προτείνοντας να δοθεί ολιγοήμερη διακοπή.

Με την εισαγγελική πρόταση τάχθηκε και η υπεράσπιση των δύο κατηγορουμένων, δηλώνοντας πως τα δύο αδέλφια που φέρονται να εκτέλεσαν τον δημοσιογράφο δηλώνουν αθώα και επιθυμούν την εξέλιξη της δίκης. Η υπεράσπιση αναφέρθηκε, επίσης, σε πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν χθες περί μεγάλου χρηματικού ποσού που εντοπίστηκε σε εμβάσματα και σχετίζεται με την υπόθεση, τονίζοντας πως «δεν υπάρχουν τέτοια εμβάσματα». Το δικαστήριο έχοντας κριτήριο, κυρίως, τον χρόνο προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων, που συμπληρώνουν 18μηνο τον Οκτώβριο, αποφάσισε τη διακοπή της δίκης.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d29rfuyiakw1)

Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Υποβασταζόμενη έφτασε στο δικαστήριο η μητέρα του δημοσιογράφου

«Το μόνο που θέλω είναι να βρεθούν οι δολοφόνοι του παιδιού μου, όχι μόνο εκείνοι που το σκότωσαν αλλά και εκείνοι που έδωσαν τις εντολές», δήλωσε η Παναγιώτα Καραϊβάζ, η μητέρα του δημοσιογράφου, φτάνοντας στο ΜΟΔ. 

«Το προηγούμενο βράδυ είχαμε μιλήσει και μου είχε πει ότι θα έρθει να με δει σύντομα. Ξαναζούμε σήμερα τα όσα ζήσαμε τότε. Να μην τα περάσει καμία μάνα καμία αδελφή», είπε με δάκρυα στα μάτια η αδελφή του, Ανατολή. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d29sh3dzfi35)

«Υπάρχει ένας διάχυτος φόβος στους μάρτυρες» - Ο δικηγόρος της οικογένειας Καραϊβάζ για την έναρξη της δίκης

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Γιώργου Καραϊβάζ, Αντώνης Ξυλουργίδης, μίλησε σήμερα (26.6) στο Mega για την έναρξη της δίκης των δύο αδελφών που κατηγορούνται ότι δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον δημοσιογράφο έξω από το σπίτι του στον Άλιμο στις 9 Απριλίου 2021. 

«Είναι μία δύσκολη περίοδος αλλά έπρεπε να έρθει και αυτή η στιγμή, οι σταθμίσεις είναι πάντα δύσκολες σε τόσο στυγερά εγκλήματα και είναι στο χέρι μας να είμαστε εγγυητές μιας προσπάθειας να αμυνθούμε, ως κοινωνία», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας του Γιώργου Καραϊβάζ και πρόσθεσε: «Δυστυχώς, δεν κινούμαστε σε αυτήν την κατεύθυνση όταν, ενώ σήμερα δικάζουμε μια ανθρωποκτονία, θεωρείται για την επίσημη πολιτεία ο θάνατος του Γιώργου Καραϊβάζ ως εργατικό ατύχημα. Σε κάθε θάνατο υπάρχει ένας κωδικός όπου αποδίδεται. Εδώ, επειδή επέστρεφε από την εργασία του, έχει αποδοθεί ως εργατικό ατύχημα, πλην όμως υπάρχει πλήρες ιστορικό, υπάρχουν έγγραφα από τις Αρχές ασφαλείας που αποδίδουν τον θάνατό του σε εγκληματική ενέργεια. Υπάρχει σχετικός νόμος. Είναι εγκληματική ενέργεια, αφορά δημοσιογράφο, έπεσε στο καθήκον, ως εκ τούτου πρέπει να ενταχθεί εκεί. Κάνω μια δημόσια έκκληση στην πολιτεία να λυθεί αυτό το θέμα».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d29nla3jc5u9)

«Εγώ ανέλαβα την υπόθεση πριν από λίγους μήνες και δεν σταμάτησα αυτήν την άοκνη προσπάθεια γιατί έβλεπα ότι υπάρχουν περιθώρια ανεύρεσης στοιχείων και θα συνεχίσουμε. Σήμερα ξεκινάει η ακροαματική διαδικασία και στο εδώλιο κάθονται οι φερόμενοι ως δράστες, φυσικοί αυτουργοί της ανθρωποκτονίας. Υπάρχει μια πλήρης δικογραφία με μια διαδικασία που ακολούθησε μεθοδικά το Ανθρωποκτονιών. Όποιοι πίστευαν ότι θα είναι ένα δικαστήριο απλό ή θα είναι ένας περίπατος, όπως άκουγα να λένε, λανθάνουν. Υπάρχουν εκείνα τα αποδεικτικά στοιχεία που θα εισφερθούν και στη δίκη και σε κάθε περίπτωση θα υποστηριχτεί και η δική μας η πλευρά. Θα ήταν ευχής έργον να εντοπιστούν και οι ηθικοί αυτουργοί γιατί μετά τη δολοφονία του Γιώργου πέτυχαν αυτοί οι άνθρωποι να φοβίσουν τον δημοσιογραφικό κόσμο. Πρέπει να επιλέξουμε αν θέλουμε δημοσιογράφους αντικειμενικούς, ανέλεγκτους, ελεύθερους ή αν θέλουμε δημοσιογράφους ελεγχόμενους και νεκρούς. Αυτό είναι το στοίχημα για εμάς».

«Εγώ σε αυτήν τη δίκη περιμένω να δω τους μάρτυρες, ποιοι από τους μάρτυρες θα έρθουν, γιατί αντιλαμβάνομαι και ενημερώνομαι από διάφορες πλευρές ότι υπάρχει ένας διάχυτος φόβος. Εγώ θέλω να ζητήσω από τους μάρτυρες, γιατί είναι 30 τον αριθμό, να προσέλθουν στη δίκη, να ξέρουν ότι η επίσημη πολιτεία είναι εδώ για να εγγυηθεί την ασφάλειά τους και ότι πρέπει να ακουστεί η αλήθεια. Δεν μπορεί να συσκοτιστεί αυτή η διαδικασία επειδή υπάρχει ένας διαχεόμενος φόβος. Εγώ εκφράζω τον προβληματισμό μου για το πώς θα προχωρήσει η διαδικασία. Θα είμαστε όμως εκεί και θα είμαστε εγγυητές», πρόσθεσε 

«Δυστυχώς το ελληνικό δικονομικό σύστημα, δεν επιτρέπει σε τέτοιου είδους δίκες να υπάρχει επέκταση του αξιοποίνου. Έχουμε συγκεκριμένους κατηγορούμενους, συγκεκριμένες κατηγορίες, οπότε, ακόμα και αν προκύψουν στοιχεία, θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για έναρξη άλλης προκαταρκτικής που θα καταλήξει στη στοιχειοθέτηση άλλων πιθανών αδικημάτων. Πιστεύω ότι με κάποιον τρόπο θα σπάσει ο ‘κρίκος’ γιατί και αυτοί που έχουν διαπράξει αυτήν την πράξη, έχουν λάβει σίγουρα διαβεβαιώσεις. Αν δουν ότι δεν εξελίσσονται τα πράγματα όπως πρέπει, κάπου η ‘δουλειά’ αυτή μπορεί να μην πάει όπως την έχουν προσχεδιάσει. Σε κάθε περίπτωση, είναι ένα πολύ καλά προσχεδιασμένο έγκλημα αλλά έχουν κάνει και λάθη. Αυτά, θα τα αναδείξουμε στην ποινική δίκη. (…) Σε κάθε περίπτωση θα ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου», είπε ο δικηγόρος της οικογένειας του δολοφονημένου Γιώργου Καραϊβάζ

Διαβάστε επίσης → Με σκοτεινά σημεία αρχίζει η δίκη για τη δολοφονία Καραϊβάζ - Τι γνωρίζουμε για το συμβόλαιο θανάτου

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.