Ελλαδα

«Εκείνη με χτύπησε» υποστηρίζει ο ποινικολόγος μετά την καταγγελία της 43χρονης ασκούμενης για ξυλοδαρμό

Η απάντηση που δίνει μέσω των δικηγόρων του

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άνδρας με κουστούμι και τσάντα που ομοιάζει με εκείνη των δικηγόρων
Ο ποινικολόγος για την καταγγελία 43χρονης ασκούμενης για ξυλοδαρμό © Unsplash / Marten Bjork

Ο ποινικολόγος για την καταγγελία της 43χρονης ασκούμενης για ξυλοδαρμό - Η απάντηση που δίνει μέσω των δικηγόρων του

Απάντηση σε όσα υποστηρίζει η 43χρονη ασκούμενη δικηγόρος δίνει ο ποινικολόγος που καταγγέλλεται για τον ξυλοδαρμό της μέσα από δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι δικηγόροι του. Ο ποινικολόγος διαψεύδει όσα έχει καταγγείλει η 43χρονη και σημειώνει ότι ο ίδιος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού. 

«Ο δικηγόρος ουδέποτε άσκησε πράξεις βίας εναντίον της. Το εντελώς αντίθετο συνέβη. Εκείνη βιαιοπράγησε εναντίον του, υβρίζοντάς τον, απειλώντας τον, χτυπώντας τον και σκίζοντας το πουκάμισό του. Για τις αμυχές και τους μώλωπες που έχει υποστεί ο δικηγόρος συνετάγη ιατροδικαστική έκθεση», αναφέρεται στο δελτίο Τύπου. 

Η ανακοίνωση του ποινικολόγου που καταγγέλλεται για τον ξυλοδαρμό της 43χρονης ασκούμενης

«Σεβόμενοι τον ρόλο και τη λειτουργία των ΜΜΕ, ως πληρεξούσιοι δικηγόροι του καταγγελλόμενου δικηγόρου, προβαίνουμε στην παρακάτω δήλωση:

Το περιστατικό όπως εξιστορείται από την καταγγέλλουσα είναι πέρα για πέρα αναληθές. Παρουσιάζει διαφορετικές εκδοχές στην ιστορία της με αποκλειστικό σκοπό να πλήξει προσωπικά τον δικηγόρο για ιδιοτελείς λόγους.

Η πραγματικότητα διερευνάται από την εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, αφού έχουν υποβληθεί εκατέρωθεν μηνύσεις.

Επιγραμματικά. Η ασκούμενη δικηγόρος, κατά δήλωσή της δεν είναι ασκούμενη αλλά δικηγόρος και κατά δήλωσή της έχει υπάρξει νοσηλεύτρια σε διάφορα νοσοκομεία των Αθηνών.

Πάντως, ουδέποτε υπήρξε συνεργάτιδα στο γραφείο του καταγγελλόμενου δικηγόρου ή της συζύγου του και ουδέποτε είχε εργασιακή σχέση με το δικηγορικό τους γραφείο. Αυτή είναι η εκδοχή που εφηύρε καιρό μετά το περιστατικό που διεκτραγωδεί και είναι αυτό ψευδές.

Η εμπλοκή της με τον δικηγόρο ανήκει στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και αυτή έχει αναλυτικά αναφερθεί στη μήνυση που έχει καταθέσει σε βάρος της ο δικηγόρος.

Εξάλλου, η ίδια την επίμαχη ημέρα προσέφυγε στο τμήμα ενδοοικογενειακής βίας. Αρα, η ίδια αρχικά επικαλέσθηκε προσωπική σχέση και καθόλου επαγγελματική.

Δεκαπέντε ημέρες μετά την καταγγελία της στο τμήμα ενδοοικογενειακής βίας, η καταγγέλλουσα προέβη σε ανάρτηση σε σελίδα στον ιστότοπο Facebook της οποίας μέλη είναι αποκλειστικά ασκούμενοι και δικηγόροι, και στην οποία ανάρτησή της αναφερόταν σε εργασιακή διαφωνία. Δεν έγραψε τίποτα απολύτως περί οιασδήποτε άλλης σχέσης της με τον δικηγόρο.

Επιλέγει ανάλογα το ακροατήριο που απευθύνεται το είδος της σχέσης που θεωρεί ότι εξυπηρετεί καλύτερα τον σκοπό της. Να πλήξει την τιμή και την υπόληψή του άδικα.

Για την ιστορία, η εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας δήλωσε πως αν και οι αστυνομικοί ενημέρωσαν την καταγγέλλουσα πως με βάση την κατάθεσή της το πρωτόκολλο είναι να οδηγηθεί συνοδεία αστυνομικών σε νοσοκομείο ή ιατροδικαστή, προκειμένου να διαπιστωθούν όσα κατέθεσε η καταγγέλλουσα, εκείνη αρνήθηκε σθεναρά να εξετασθεί αυθημερόν.

Το περιστατικό έλαβε χώρα έξω από το γήπεδο Ρέντη, ημέρα Κυριακή, προ της ενάρξεως ποδοσφαιρικού αγώνα, παρουσία δεκάδων αυτοπτών μαρτύρων, κάποιοι εκ των οποίων έχουν ήδη καταθέσει ως μάρτυρες.

Ο δικηγόρος ουδέποτε άσκησε πράξεις βίας εναντίον της. Το εντελώς αντίθετο συνέβη. Εκείνη βιαιοπράγησε εναντίον του, υβρίζοντάς τον, απειλώντας τον, χτυπώντας τον και σκίζοντας το πουκάμισό του. Για τις αμυχές και τους μώλωπες που έχει υποστεί ο δικηγόρος συνετάγη ιατροδικαστική έκθεση.

Η συμπεριφορά που επέδειξε η καταγγέλλουσα κατά το προηγούμενο αλλά και κατά το μετέπειτα διάστημα ήταν εμμονική, καταδιωκτική και κατασυκοφαντική τόσο εναντίον του δικηγόρου όσο και κυρίως κατά της συζύγου του, την οποία δεν γνωρίζει καν και της συστήθηκε μια μοναδική φορά σε συνέδριο στην Κατερίνη ως συνεργάτιδα ετέρου δικηγόρου με τον οποίο διέμενε.

Κατά συνέπεια, επειδή πλήττεται κατάφωρα η προσωπικότητά του από πρόσωπο που καταγγέλλει αντιφατικά ζητήματα τα οποία δεν είναι καν αληθινά.

Ζητούμε από τα ΜΜΕ να σεβαστούν την προσωπική ζωή της κατάφωρα και αδίκως πληττόμενης οικογένειας από μια δικηγόρο που δεν μπορεί να αποφασίσει αν είναι ασκούμενη ή δικηγόρος, αν εδάρη ή εξυβρίσθηκε, αν είναι εργαζόμενη ή σύντροφος.

Για τη συμπεριφορά αυτή της καταγγέλλουσας έχει ζητηθεί νομική προστασία, αφού αυτή τυποποιεί πολλά άρθρα του Ποινικού Κώδικα, τα οποία ερευνά η δικαιοσύνη.

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι

Όθωνας Παπαδόπουλος

Ευτύχης Αλιγιζάκης».

Η καταγγελία της 43χρονης δικηγόρου σε βάρος του ποινικολόγου

Η 43χρονη δικηγόρος μίλησε στο MEGA και έδειξε στην κάμερα τα σημεία στο πρόσωπο και το σώμα στα οποία δέχτηκε - όπως καταγγέλλει - χτυπήματα από τον 70χρονο γνωστό δικηγόρο. Υποστηρίζει ότι ο ξυλοδαρμός της έγινε στις 28 Απριλίου στου Ρέντη. «Τσακωνόμαστε για το οικονομικό κομμάτι κατά βάση και αρχίζει να μου λέει ότι είμαι μεγάλη κ… και ότι δεν έχει δει μεγαλύτερη. Ένα δικηγορικό τίποτα, που το πήρε στο γραφείο και με τίμησε. Όταν τόλμησα να αντιδράσω και να πω ότι δεν σε χάλασε κιόλας, ένα σωρό δουλειές σου έβγαζα, με χτύπησε αρχικά. Όλα αυτά με το αυτοκίνητο εν κινήσει, κινδυνεύοντας να σκοτωθούμε. Από την αριστερή πλευρά ο αστυνομικός το διαπίστωσε, φαινόταν η μελανιά στο πρόσωπό μου», ανέφερε η 43χρονη.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2869t03zqup)

Αμέσως μετά το επεισόδιο ο γνωστός δικηγόρος στάθμευσε το αυτοκίνητο και έφυγε. Η 43χρονη γυναίκα κάλεσε την αστυνομία, μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα Πειραιά, όπου υπέβαλλε μήνυση και στη συνέχεια πήγε στην ιατροδικαστική υπηρεσία. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, η δικηγόρος φέρει εξοίδηση (πρήξιμο – φούσκωμα) στην αριστερή βρεγματική χώρα, εκχύμωση στον αριστερό βραχίονα και μικροεκχύμωση στην πρόσθια επιφάνεια του αριστερού βραχίονα. «Εξαφανίστηκε για να αποφύγει το αυτόφωρο. Το οξύμωρο είναι ότι μου έχει υποβάλλει μήνυσή ότι εγώ υποτίθεται τον χτύπησα, μέσα στην παράνοια της στιγμής κράτησα την ψυχραιμία μου και δεν τον ακούμπησα καθόλου, αλλά όταν λέω καθόλου, ενώ εκείνος ισχυρίζεται ότι τον χτύπησα. Δεν έχω λάβει αντίγραφο της δικογραφίας για την έγκληση που μου έγινε», είπε η 43χρονη.

Η 43χρονη για τη «συγγνώμη» του ποινικολόγου μετά τον φερόμενο ξυλοδαρμό

Η δικηγόρος εργάστηκε στο δικηγορικό γραφείο τους δυο τελευταίους μήνες ως εξωτερική συνεργάτης. «Είχαμε κάνει τη συμφωνία την οικονομική για ένα εξευτελιστικό ποσό για δικηγόρο, 400 ευρώ το μήνα και είχε γίνει η συμφωνία ότι το υπόλοιπο των χρημάτων θα δινότανε από εκείνον με τη μορφή ανάληψης κατ’ αποκοπή υποθέσεων, οπού θα κρατούσα την αμοιβή. Αυτό δεν έγινε ποτέ. Δύο μέρες μετά το συμβάν ο συγκεκριμένος με κάλεσε για να μου πει ότι δήθεν μου ζητά συγγνώμη. Του το έκλεισα. Εκείνος μου προσέφερε δουλειά λέγοντας μου ‘θέλεις να σου στείλω μια υπόθεση’, τηλέφωνα επί τηλεφώνων, να μου λέει πόσο μετάνιωσε, ‘λυπήσου με πως θα μεγαλώσω τα παιδιά μου’. Μου έχει αφήσει μια πικρά και μια οργή όπου κάθε περίεργος χειροδικεί για να καταφέρει αυτό που θέλει για να αποφύγει τις ευθύνες του για να ξεσπάσει», είπε η 43χρονη δικηγόρος.

H σύζυγος του γνωστού ποινικολόγου μέσω του δικηγόρου της υποστηρίζει ότι δέχεται bullying από την 43χρονη. «Το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχω δεχθεί επανειλημμένως διαδικτυακό bullying από γυναίκα συνάδελφό μου, που εσχάτως αναφέρεται ως "ασκούμενη δικηγόρος 43χρονη", η οποία έχει παρουσιαστεί δημοσίως, άλλοτε ως δήθεν συνεργάτης του γραφείου μου, και ιδιωτικώς, ως φερόμενη εφήμερη ερωτική σύντροφος του συζύγου μου, άνευ της δικής μου γνώσεως, για οποιαδήποτε από τις επικαλούμενες δύο εκδοχές της».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d28tmn6jj4dd)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.