Ελλαδα

Παραλίγο πτώση Canadair ενώ επιχειρούσε κατάσβεση της φωτιάς στη Ναυπακτία (video)

Προσέκρουσε πιθανότατα σε δέντρο ή θάμνο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παραλίγο πτώση Canadair ενώ επιχειρούσε κατάσβεση της φωτιάς στη Ναυπακτία (video)
Παραλίγο πτώση Canadair ενώ επιχειρούσε κατάσβεση της φωτιάς στη Ναυπακτία © ERT

Φωτιά στη Ναυπακτία: Παραλίγο πτώση Canadair - Προσέκρουσε πιθανότατα σε δέντρο ή θάμνο 

Το γύρο του διαδικτύο κάνει το βίντεο με την παραλίγο πτώση Canadair ενώ επιχειρούσε κατάσβεση της φωτιάς στη Ναυπακτία.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου CL-215 Canadair το οποίο βρισκόταν σε διασπορά και επιχειρούσε από την 117 Πτέρυγα Μάχης της Ανδραβίδας, πιθανότατα προσέκρουσε σε δέντρο ή θάμνο και είχε ως αποτέλεσμα να βρει το ακροπτερύγιο του.

Οι αεροπόροι δήλωσαν αμέσως κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κατάφεραν να φτάσουν ξανά στην Ανδραβίδα και να προσγειωθούν με ασφάλεια.

Νέο βίντεο την ώρα που το φτερό βρίσκει και συγκεκριμένα το αριστερό φτερό του Canadair βρίσκει πάνω στο δέντρο. Βίντεο : Κωνσταντίνος Τσουκαλάς

Posted by Forecast Weather Greece on Tuesday, June 25, 2024

Σε εξέλιξη φωτιά στον Πλατανίτη Ναυπακτίας - «Πολύ δυνατό το μέτωπο» λέει ο δήμαρχος

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης (25/6) στην περιοχή ‘Ανω Πλατανίτης Ναυπακτίας. Στην περιοχή έχουν σπέυσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τη Ναύπακτο και την Πάτρα.

Συνολικά, επιχειρούν 75 πυροσβέστες, με 25 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρου, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις 9 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

«Πολύ δυνατό το μέτωπο» λέει ο δήμαρχος για τη φωτιά στον Πλατανίτη Ναυπακτίας

«Το μέτωπο της φωτιάς στον Πλατανίτη, που βρίσκεται ανάμεσα στο Αντίρριο και την Ναύπακτο, είναι πολύ δυνατό, ενώ οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, επιχειρούν συνεχώς σε όλη την έκτασή του, ώστε να το περιορίσουν», ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο δήμαρχος Ναυπακτίας, Βασίλης Γκίζας.

Όπως πρόσθεσε, «δυστυχώς οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί, ενώ εκκενώθηκαν προληπτικά όλες οι γύρω από την φωτιά κοινότητες».

Ακόμη, ο δήμαρχος είπε ότι «οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν καταφέρει, τουλάχιστον μέχρι τώρα, να επέμβουν σωτήρια, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν σπίτια», συμπληρώνοντας ότι «από την ενημέρωση που έχω, υπάρχουν μεγάλες ζημιές σε γεωργικές εκτάσεις».

Στο μεταξύ, γύρω στις 16:30 εστάλησαν δύο μηνύματα από το 112 για εκκένωση οικισμών.

Αρχικά, για τον Άνω Πλατανίτη, όπου ζητήθηκε απομάκρυνση προς Ναύπακτο και στη συνέχεια για Μολύκρειο και Φραγκέικα, οπου ζητήθηκε απομάκρυνση προς Αντίρριο.

Εύβοια: Υπό έλεγχο η φωτιά στη Νέα Αρτάκη - Για εμπρησμό κάνει λόγο ο Δήμαρχος

Οριοθετήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (25/6), η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας. Η φωτιά ξέσπασε πολύ κοντά σε οικισμούς και «απείλησε» σπίτια στην περιοχή με αρκετούς κατοίκους να αποχωρούν μετά από μήνυμα του 112.

Ο Δήμαρχος Διρφύων - Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς, μιλώντας στο EviaZoom.gr τόνισε τα εξής: «Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο με την συνεργασία όλων, με τα εναέρια που έπεσαν γρήγορα, τις επίγειες δυνάμεις τις οποίες ευχαριστώ και συντονισμένα σώθηκαν επιχειρήσεις, αγροτικές και κτηνοτροφικές μονάδες.

Η φωτιά εκδηλώθηκε κοντά στο πρανές κάτι που προβληματίζει όλους μας... Εγώ δεν μπορώ να θεωρήσω τυχαίο ότι συνέχεια στο Κοντοδεσπότι συμβαίνει αυτό. Δεν είναι δυνατόν κάθε χρόνο να συμβαίνει στα ίδια σημεία περίπου ή στον ίδιο άξονα».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.