Ελλαδα

Οι αντικοινωνικοί και τα πυροτεχνήματά τους

Λόγω καλοκαιριού οι αντικοινωνικοί με τα πυροτεχνήματα είναι οι πιο επικίνδυνοι από όλους

41586-784579.jpg
Μάνος Βουλαρίνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι αντικοινωνικοί και τα πυροτεχνήματα τους
© Facebook/Εποχικοί Πυροσβέστες

Το σχόλιο του Μάνου Βουλαρίνου για τους ασυνείδητους που χρησιμοποίησαν πυροτεχνήματα από θαλαμηγό στην Ύδρα προκαλώντας μεγάλη φωτιά στο νησί

Δεν είμαι ορθοπεδικός αλλά μπορώ να δω ότι κάποιος κουτσαίνει. Αντιστοίχως μπορεί να μην είμαι ψυχολόγος αλλά δεν μου είναι δύσκολο να διακρίνω τις απόπειρες συμπολιτών να αποκτήσουν υπόσταση χρησιμοποιώντας σπρέι, εξατμίσεις δικύκλων και εσχάτως, πυροτεχνήματα. Αντικοινωνικοί καταπιεστές πασχίζουν να αυτοϊκανοποιηθούν σε βάρος του κοινωνικού συνόλου και άμα λάχει να το κάψουν κιόλας. Θέλουν να επιβάλουν το γκράφιτι τους, θέλουν να ακούγονται από χιλιόμετρα μακριά και θέλουν να εκτοξεύουν πυροτεχνήματα. Όλοι οι υπόλοιποι μπορούν να πάνε να ψοφήσουν.

Τα πυροτεχνήματα και ο μεγάλος κίνδυνος φωτιάς από αυτά

Λόγω καλοκαιριού οι αντικοινωνικοί με τα πυροτεχνήματα είναι οι πιο επικίνδυνοι από όλους. Και τελευταία αυξάνονται επικίνδυνα. 

Όπως μπορούν να βεβαιώσουν όλοι οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου δεν υπάρχουν πια σαββατοκύριακα που κάποιοι συμπολίτες οι οποίοι παντρεύονται, βαφτίζουν τα παιδιά τους ή γιορτάζουν τα γενέθλιά τους δεν επιβάλλουν τη χαρά τους με πυροτεχνήματα. Νεόπλουτοι (ή ακόμα μεσοαστοί που ονειρεύονται να γίνουν νεόπλουτοι) επιδειξίες που δεν μπορούν να χαρούν αν δεν επιβάλλουν τη χαρά τους και στους άλλους θα ήταν απλώς ενοχλητικοί αν δεν διανύαμε άλλη μια αντιπυρική περίοδο στην οποία αντί τα πυροτεχνήματα να εξαφανίζονται, πληθαίνουν μαζί με τα κουνούπια και την ιδρωτίλα στα μέσα μαζικής μεταφοράς. 

Η τάχα όλο και πιο αυστηρή ελληνική πολιτεία κάνει τα στραβά μάτια στους συμπολίτες που αντιλαμβάνονται ως διασκέδαση τον κίνδυνο του εξ αμελείας εμπρησμού. Δεκάδες φιγουρατζήδες κάθε σαββατοκύριακο και ούτε ένας από αυτούς δεν οδηγείται στη φυσική του θέση που είναι το εδώλιο του κατηγορουμένου. Οι «αυστηρές» αρχές ευαισθητοποιούνται μόνο αν η (παράνομη έτσι κι αλλιώς) εκτόξευση πυροτεχνημάτων οδηγήσει σε πυρκαγιά, όπως κακή ώρα στην Ύδρα, και διαφορετικά όχι απλώς αδιαφορούν αλλά προστατεύουν την εγκληματική επιδειξιομανία αφήνοντας την ανενόχλητη (βέβαια ακόμα και για τον εμπρησμό στην Ύδρα καλό είναι να κρατήσουμε μικρό καλάθι).

Μόλις πριν τρεις μέρες σε μουσικό φεστιβάλ που διοργανώνεται στον Χελμό κάποιοι επικίνδυνοι κομπλεξικοί άναψαν πυρσούς. Ναι σαν αυτούς που ανάβουν οι κομπλεξικοί των γηπέδων και ναι οι διοργανωτές δεν είχαν καμία απολύτως συνέπεια. 

Μη περιμένοντας πια πολλά από μια κυβέρνηση που το μόνο που κάνει είναι να ψηφίζει νόμους που φοβάται να επιβάλλει, το μόνο που έχω να προτείνω είναι να προσπαθήσουμε μόνοι μας να περιορίσουμε αυτό το αντικοινωνικό φαινόμενο. Αν γνωρίζουμε τέτοιους συμπολίτες ας προσπαθήσουμε να τους εξηγήσουμε ότι όχι μόνο κανείς δεν νοιάζεται για τον γάμο, τα βαφτίσια και τα γενέθλια τους αλλά και ότι κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να υποστεί τις συνέπειες τους. Ας τους δώσουμε να καταλάβουν ότι πρέπει να είναι κανείς πολύ κομπλεξικός για να μην μπορεί να χαρεί χωρίς να επιβάλει τη χαρά του. Εν ανάγκη, αν έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη επίδειξης και επιβεβαίωσης, ας αναθέσουν τα πυροτεχνήματα τους σε ειδικούς. Και όχι σε ξάδελφο που ξέρει αυτός. Και μπράβο τους.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.