Ελλαδα

Ο Απόστολος Λύτρας φέρεται να δέχθηκε λεκτική επίθεση στη φυλακή

«Οι αρσενικοί δεν συμπεριφέρονται έτσι», του είπε συγκρατούμενός του

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Απόστολος Λύτρας φέρεται να δέχθηκε λεκτική επίθεση στη φυλακή - Σε σοκ παραμένει η Σοφία Πολυζωγοπούλου

Ο Απόστολος Λύτρας φέρεται να δέχθηκε λεκτική επίθεση από συγκρατούμενό του το βράδυ της Δευτέρας (24.6) στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου έχει προφυλακιστεί. 

Σύμφωνα με «Το Πρωινό», μετά τον προαυλισμό του ένας κρατούμενος πλησίασε τον Απόστολο Λύτρα και του είπε: «Οι αρσενικοί δεν συμπεριφέρονται έτσι. Δεν θα έπρεπε να βρίσκεσαι σε αυτές τις φυλακές, θα έπρεπε να σε πάνε στην Τρίπολη».

Ο Απόστολος Λύτρας δεν αντέδρασε και κατευθύνθηκε προς το κελί του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τις προηγούμενες ημέρες καταγράφηκε μεγάλη ένταση με έναν κρατούμενο αστυνομικό.

Υπόθεση Λύτρα: «Η Σοφία Πολυζωγοπούλου προσπαθεί να συνέλθει»

Άτομο από το στενό περιβάλλον της Σοφίας Πολυζωγοπούλου μίλησε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» και αποκάλυψε ότι η Σοφία Πολυζωγοπούλου βρίσκεται ακόμη σε σοκ, ενώ φέρεται πως έχει ενοχληθεί πάρα πολύ με τις δηλώσεις του πεθερού της, ο οποίος τόνισε πως εκείνη έδωσε την αφορμή για να τη χτυπήσει ο Απόστολος Λύτρας.

«Η Σοφία προσπαθεί να συνέλθει, είναι ακόμη σε σοκ. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η 9χρονη κόρη της, η οποία παρακολουθείται από παιδοψυχολόγο, τον οποίο η Σοφία εμπιστεύεται και ακολουθεί τις συμβουλές του. Στο πλευρό της έχει τους γονείς της και τις δυο αδελφές της που τη στηρίζουν. Ενοχλήθηκε πολύ μετά τις τηλεοπτικές δηλώσεις του πεθερού της και πατέρα του Απόστολου Λύτρα» αναφέρει το περιβάλλον της 37χρονης δικηγόρου.

Ο Απόστολος Λύτρας θα καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, ο Απόστολος Λύτρας αναμένεται να να υποβάλλει αίτηση αποφαλάκισης μέσα στο επόμενο 10ήμερο. Η αίτηση δεν θα κατατεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στην Ανακρίτρια, αλλά στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, το οποίο θα την κρίνει με βούλευμά του.

 

Με αποφάσεις του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, έχουν επιβληθεί δυο πειθαρχικές ποινές σε βάρος του δικηγόρου Απόστολου Λύτρα, για παλαιότερες δηλώσεις του και αναμένεται η επίδοση των αποφάσεων αυτών.

 

Ειδικότερα, έχουν επιβληθεί ξεχωριστά στον ποινικολόγο για κάθε υπόθεση 1) επίπληξη και 2) χρηματική ποινή. Οι χρηματικές ποινές είναι με ποσά τα οποία κυμαίνονται από 3.000 έως 5.000 ευρώ κατά περίπτωση. Και οι δύο πειθαρχικές ποινές επιβλήθηκαν για δηλώσεις του σχετικά με την υπόθεση του 16 χρόνου Ρομά στην Θεσσαλονίκη και την υπόθεση της 12χρονης του Κολωνού.

Οι πειθαρχικές έρευνες για τις δύο αυτές υποθέσεις ξεκίνησαν από τα πειθαρχικά όργανα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, αμέσως μετά τις δηλώσεις του Απόστολού Λύτρα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι οποίες ανατρέχουν σε μεταγενέστερο χρόνο βάθους 6 μηνών.

Παράλληλα, ο κ. Λύτρας δεν έχει πληρώσει ως όφειλε τη συνδρομή του στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών με συνέπεια να μην είναι ενήμερη η δικηγορική ταυτότητά του και να μη μπορεί να διοριστεί δικαστικός αντιπρόσωπος, χωρίς αυτό να μπορεί να εκληφθεί ότι δεν έχει δικηγορική ταυτότητα. Σχετικά με τον 16χρονο Ρομά ο Απόστολος Λύτρας είχε δηλώσει: «Η οικογένεια του 16 χρόνου Κωστα Φραγκούλη που έπεσε νεκρός από σφαίρα αστυνομικού ανέθεσε στο δικηγορικό μας Γραφείο την εκπροσώπηση τους και την υποστήριξη της κατηγορίας. Δεν έχουμε λάβει ακόμα αντίγραφα της δικογραφίας αλλά σύμφωνα με αυτά που έχουμε πληροφορηθεί είναι βέβαιο ότι γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος».

Παράλληλα, ο Απόστολος Λύτρας ως συνήγορος της μητέρας της 12χρονης, είχε αναφέρει ότι «η πρόταση της εισαγγελέως είναι προκλητική, δεν αντέχει της λογικής. Το παιδί ή το πιστεύεις ή δεν το πιστεύεις. Έχει δώσει τόσες καταθέσεις, έχουν έρθει ειδικοί παιδοψυχίατροι που έχουν ελέγξει το παιδί, η παιδοψυχίατρος που το ελέγχει εδώ και 2 χρόνια έδωσε γνωμοδότηση πως το παιδί λέει την αλήθεια σε όλα. Και για τη μητέρα και τον βιασμό και έρχεται τώρα μια πρόταση εισαγγελέως, από το πουθενά και απορρίπτει όλους τους ειδικούς».