Ελλαδα

Δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για τους 13 της θαλαμηγού στην Ύδρα

Θα απολογηθούν την Τετάρτη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στην Ύδρα: Δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για τους 13 της θαλαμηγού
© EUROKINISSI (ΑΡΧΕΙΟΥ)

Φωτιά στην Ύδρα: Δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για τους 13 της θαλαμηγού 

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος με ενδεχόμενο δόλο ασκήθηκε, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, στους 13 συλληφθέντες-μέλη πληρώματος της θαλαμηγού από την οποία φέρεται να εκτοξεύτηκαν βεγγαλικά με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά στην Ύδρα.

Οι 13 ημεδαποί (ο καπετάνιος και 12 μέλη πληρώματος) οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πειραιά το μεσημέρι της Κυριακής, ως υπαίτιοι πρόκλησης πυρκαγιάς σε δασική έκταση, στην περιοχή Μπίστι, στο νησί της Ύδρας, τις βραδινές ώρες της 21ης Ιουνίου 2024. 

Ύδρα: Όσα προηγηθηκαν

«Συνελήφθησαν σήμερα 22 Ιουνίου 2024, από τους Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) του Πυροσβεστικού Σώματος, δεκατρείς ημεδαποί ως υπαίτιοι πρόκλήσης πυρκαγιάς σε δασική έκταση, στην περιοχή Μπίστη, στο νησί της Ύδρας, τις βραδινές ώρες, χθες, 21 Ιουνίου 2024», αναφέρει η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής.

Η πυρκαγιά προκλήθηκε από τα βεγγαλικά που εκτόξευσαν οι επιβάτες της θαλαμηγού. Η Πυροσβεστική αφού εξέτασε τα στίγματα των πλοίων που έπλεαν στην περιοχή προχώρησε στην κατάσχεση του σκάφους αναψυχής που είχε φτάσει στη Βουλιαγμένη. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν το πρωί της Δευτέρας ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Όπως καταγγέλλουν οι εποχικοί πυροσβέστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «η φωτιά προκλήθηκε από σκάφος που πετούσε πυροτεχνήματα και καίει το μοναδικό πευκοδάσος του νησιού, σε δύσβατο σημείο, που δεν έχει δρόμο». Οι Αρχές αξιοποίησαν την κατάθεση καπετάνιου παρακείμενου σκάφους που είδε το συμβάν.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.