Ελλαδα

Ύδρα: Στον εισαγγελέα οι 13 συλληφθέντες της θαλαμηγού με τα πυροτεχνήματα

Αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες - Η φωτιά έκαψε 300 στρέμματα πευκοδάσους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ύδρα: Στον εισαγγελέα οι 13 της θαλαμηγού «Περσεφόνη» - Για τη φωτιά που προκλήθηκε από πυροτεχνήματα - Αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες.
Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι 13 συλληφθέντες της θαλαμηγού «Περσεφόνη Ι», για τη φωτιά που προκλήθηκε από πυροτεχνήματα στην Ύδρα © Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος

Ύδρα: Στον εισαγγελέα οι 13 της θαλαμηγού «Περσεφόνη» - Για τη φωτιά που προκλήθηκε από πυροτεχνήματα - Αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες. 

Στον απόηχο του περιστατικού που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην Ύδρα, αντιμέτωποι με βαριές ποινές είναι οι 13 συλληφθέντες της θαλαμηγού «Περσεφόνη Ι», από την οποία φέρεται να εκτοξεύθηκαν τα πυροτεχνήματα που άναψαν τη μεγάλη φωτιά στο πευκοδάσος του νησιού.  

Ύδρα: Στον εισαγγελέα οι 13 της θαλαμηγού «Περσεφόνη» - Για τη φωτιά που προκλήθηκε από πυροτεχνήματα - Αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες.
Η θαλαμηγός «Περσεφόνη Ι», από την οποία φέρεται να εκτοξεύθηκαν τα πυροτεχνήματα © Eurokinissi

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής (23/6) στα δικαστήρια Πειραιά.

Τα 13 άτομα συνελήφθησαν το Σάββατο από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος, που ανέλαβε την έρευνα για την υπόθεση.

Ύδρα: Η φωτιά έκαψε 300 στρέμματα

Όπως δήλωσε νωρίτερα την Κυριακή ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, οι ανευθύνοι που προκάλεσαν τη φωτιά στην Ύδρα πετώντας πυροτεχνήματα μέσα από το τουριστικό σκάφος «Περσεφόνη» το βράδυ της Παρασκευής έκαψαν συνολικά 300 στρέμματα δάσους.

Όπως σημείωσε ο κ. Κικίλιας μιλώντας στο ΟΡΕΝ το πρωί της Κυριακής, «σύμφωνα με καταθέσεις κάποιοι ιδιώτες με πυροτεχνήματα-βεγγαλικά κατάφεραν να κάψουν 300 στρέμματα. Χρειαστήκαμε 6 εναέρια μέσα και δύο ομάδες δασοκομάντος για να την αντιμετωπίσουμε, δυνάμεις που έλειψαν από άλλα μέτωπα».

Όπως υπενθύμισε, μετά την αλλαγή του ποινικού κώδικα προβλέπεται ποινή «10 έως 20 χρόνια κάθειρξη για όσους βάλουν φωτιά και χαθεί μια ζωή ή προκληθεί οικολογική καταστροφή».

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

«Συνελήφθησαν σήμερα 22 Ιουνίου 2024, από τους Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) του Πυροσβεστικού Σώματος, δεκατρείς ημεδαποί ως υπαίτιοι πρόκλήσης πυρκαγιάς σε δασική έκταση, στην περιοχή Μπίστη, στο νησί της Ύδρας, τις βραδινές ώρες, χθες, 21 Ιουνίου 2024», αναφέρει η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής.

Η πυρκαγιά προκλήθηκε από τα βεγγαλικά που εκτόξευσαν οι επιβάτες της θαλαμηγού. Η Πυροσβεστική αφού εξέτασε τα στίγματα των πλοίων που έπλεαν στην περιοχή προχώρησε στην κατάσχεση του σκάφους αναψυχής που είχε φτάσει στη Βουλιαγμένη.

Όπως καταγγέλλουν οι εποχικοί πυροσβέστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «η φωτιά προκλήθηκε από σκάφος που πετούσε πυροτεχνήματα και καίει το μοναδικό πευκοδάσος του νησιού, σε δύσβατο σημείο, που δεν έχει δρόμο». Οι Αρχές αξιοποίησαν την κατάθεση καπετάνιου παρακείμενου σκάφους που είδε το συμβάν.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.