Ελλαδα

Ηλεία: Μεγάλη φωτιά στο Αλποχώρι - Εκκενώνονται χωριά, έκλεισε η εθνική οδός

Σε πύρινο κλοιό Αργολίδα και Αρκαδία - Μπαράζ μηνυμάτων του 112 στην Πελοπόννησο

Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Φωτιά τώρα στο Αλποχώρι Ηλείας: Κλειστή η Πατρών-Πύργου - Εστάλη μήνυμα από το 112- Εκκενώθηκαν χωριά

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στην Ηλεία και συγκεκριμένα στην περιοχή Αλποχώρι το απόγευμα της Παρασκευής, με το 112 να ηχεί για άμεσες εκκενώσεις χωριών.

Ηλεία: Μεγάλη φωτιά στο Αλποχώρι -Έκλεισε η εθνική οδός Πατρών-Πύργου

Στο σημείο που μαίνεται η φωτιά στην Ηλεία επιχειρούν 30 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρων και 9 οχήματα. Η φωτιά καίει σε διάσπαρτες εστίες με κάποιες από αυτές να είναι κοντά σε σπίτια. Το μέτωπο της πυρκαγιάς είναι τεράστιο, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή κάνουν την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη. Το έργο των πυροσβεστών θα είναι και πιο δύσκολο αν δεν οριοθετηθεί η φωτιά μέχρι τη δύση του ηλίου σε λίγες ώρες.

Στους κατοίκους των περιοχών Χανάκια, Αλποχώρι, Μυρτιά και Σκουροχώρι εστάλησαν μηνύματα για να απομακρυνθούν προς τον Πύργο.

Ηλεία: Μεγάλη φωτιά στο Αλποχώρι -Έκλεισε η εθνική οδός Πατρών-Πύργου © Patris News

Παράλληλα, έκλεισε η Εθνική Οδός Πύργου-Πατρών, στο ύψος της διασταύρωσης Βουνάργου, όπου γίνεται εκτροπή των οχημάτων.

Σε πύρινο κλοιό η χώρα - Μεγάλες φωτιές σε Κρανίδι και Μεγαλόπολη - Κάηκαν σπίτια στον οικισμό Χωρέμη

Δύσκολη η σημερινή ημέρα, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν σε όλη τη χώρα. Στην Αττική ξέσπασαν δύο μέτωπα την τελευταία ώρα, ενώ πολλές είναι οι φωτιές ανά την Ελλάδα.

Κάηκαν σπίτια στον οικισμό Χωρέμη στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας

Επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής στη Μεγαλόπολη, καθώς, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, η φωτιά πέρασε γρήγορα στον οικισμό Χωρέμη και έκαψε σπίτια.

Σε δηλώσεις του, ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Χρήστο Λαμπρόπουλο σημείωσε, ότι η «φωτιά πέρασε μέσα από τον οικισμό Χωρέμη, όπου έχει προκαλέσει ζημιές σε κτίσματα και κινείται κοντά στα χωριά Χρούσα και Απιδίτσα». Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 70 πυροσβέστες με τρία πεζοπόρα τμήματα, 16 οχήματα 6 αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Λίγο αφότου ξέσπασε η πυρκαγιά, χτύπησε το 112 στην περιοχή με το μήνυμα να αναφέρει «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Χωρέμη Αρκαδίας απομακρυνθείτε προς Βελιγοστή». Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη και στους κατοίκους των περιοχών Απιδίτσα και Χρούσα Αρκαδίας προκειμένου να απομακρυνθούν από αυτές και να κατευθυνθούν προς Μεγαλόπολη λόγω δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Ήδη τα χωριά, Απιδίτσα και Χωρέμη έχουν εκκενωθεί προς Βελιγοστή και Μεγαλόπολη ενώ οι φλόγες έχουν φτάσει κοντά στις λιγνιτικές εγκαταστάσεις της ΔΕΗ.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δ. Πτωχός, με τον δήμαρχο προεδρεύουν σε συνεδρίαση του Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας για τον συντονισμό των δυνάμεων, ώστε τα μηχανήματα έργου να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες.

Φωτιά στο Κρανίδι Αργολίδας: Οι φλόγες βρίσκονται γύρω από τα πρώτα σπίτια

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική η φωτιά που εκδηλώθηκε γύρω στις 15:25 στο Κρανίδι Αργολίδας πήρε πολύ γρήγορα διαστάσεις ενώ κοντά βρίσκονται σπίτια και στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ.

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους ώστε να απομακρυνθούν από το ανατολικό Κρανίδι Αργολίδας και να κατευθυνθούν προς Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Ανατολικό Κρανίδι Αργολίδας απομακρυνθείτε προς Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη.

Στο σημείο επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 9 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Η πυροσβεστική έθεσε υπό έλεγχο τη φωτιά στο Μαύρο Λιθάρι, μετά από δύο ώρες κατάσβεσης, ενώ άνοιξε η Αθηνών - Σουνίου.

Διαδοχικά μηνύματα του 112 για απομάκρυνση κατοίκων των περιοχών Πανουσάικα, Κατσουπριναίικα, Πανταζαίικα και Γάλαρο Αχαΐας λόγω πυρκαγιάς

Μπαράζ μηνυμάτων μέσω του 112 εστάλησαν πριν λίγο προς κατοίκους οικισμών που είναι κοντά στην πυρκαγιά που έχει εκδηλωθεί σε αγροτοδασική έκταση στο Μαστραντώνη Αχαΐας.

Νωρίτερα, εκδόθηκε μήνυμα του 112 προς κατοίκους της περιοχής Πανουσάικα Αχαΐας προκειμένου να απομακρυνθούν προς Σταυροδρόμι.

Επιπλέον οι κάτοικοι των οικισμών Κατσουπριναίικα και Πανταζαίικα Αχαΐας ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 προκειμένου να απομακρυνθούν από την περιοχή τους και να κατευθυνθούν προς Κάλφα.

Ακόμη μήνυμα μέσω του 112 έλαβαν και όσοι βρίσκονται στην περιοχή Γάλαρο Αχαϊας ώστε να απομακρυνθούν προς Πόρτες.