Ελλαδα

Πειθαρχική δίωξη του ΔΣΑ στον Απόστολο Λύτρα - Επίπληξη και χρηματική ποινή για δηλώσεις του

Οι δύο ποινές επιβλήθηκαν για δηλώσεις του ποινικολόγου κατά το παρελθόν

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Απόστολος Λύτρας μετά την απολογία του
Φωτογραφία Αρχείου © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Απόστολος Λύτρας: Του επιβλήθηκαν δύο πειθαρχικές ποινές από τον ΔΣΑ - Οι δύο ποινές επιβλήθηκαν για δηλώσεις του ποινικολόγου κατά το παρελθόν

Με αποφάσεις του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, έχουν επιβληθεί δυο πειθαρχικές ποινές σε βάρος του δικηγόρου Απόστολου Λύτρα, για παλαιότερες δηλώσεις του και αναμένεται η επίδοση των αποφάσεων αυτών.

Την πρώτη του νύχτα στην VIP πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού πέρασε ο Απόστολος Λύτρας μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του και την παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d25nesxmvlt5)

Πειθαρχική δίωξη του ΔΣΑ στον Απόστολο Λύτρα - Επίπληξη και χρηματική ποινή για δηλώσεις του

Ειδικότερα, έχουν επιβληθεί ξεχωριστά στον ποινικολόγο για κάθε υπόθεση 1) επίπληξη και 2) χρηματική ποινή. Οι χρηματικές ποινές είναι με ποσά τα οποία κυμαίνονται από 3.000 έως 5.000 ευρώ κατά περίπτωση. Και οι δύο πειθαρχικές ποινές επιβλήθηκαν για δηλώσεις του σχετικά με την υπόθεση του 16 χρόνου Ρομά στην Θεσσαλονίκη και την υπόθεση της 12χρονης του Κολωνού.

Οι πειθαρχικές έρευνες για τις δύο αυτές υποθέσεις ξεκίνησαν από τα πειθαρχικά όργανα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, αμέσως μετά τις δηλώσεις του Απόστολού Λύτρα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι οποίες ανατρέχουν σε μεταγενέστερο χρόνο βάθους 6 μηνών.

Παράλληλα, ο κ. Λύτρας δεν έχει πληρώσει ως όφειλε τη συνδρομή του στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών με συνέπεια να μην είναι ενήμερη η δικηγορική ταυτότητά του και να μη μπορεί να διοριστεί δικαστικός αντιπρόσωπος, χωρίς αυτό να μπορεί να εκληφθεί ότι δεν έχει δικηγορική ταυτότητα.

Οι επίμαχες δηλώσεις

Σχετικά με τον 16χρονο Ρομά ο Απόστολος Λύτρας είχε δηλώσει: «Η οικογένεια του 16 χρόνου Κωστα Φραγκούλη που έπεσε νεκρός από σφαίρα αστυνομικού ανέθεσε στο δικηγορικό μας Γραφείο την εκπροσώπηση τους και την υποστήριξη της κατηγορίας. Δεν έχουμε λάβει ακόμα αντίγραφα της δικογραφίας αλλά σύμφωνα με αυτά που έχουμε πληροφορηθεί είναι βέβαιο ότι γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος».

Παράλληλα, ο Απόστολος Λύτρας ως συνήγορος της μητέρας της 12χρονης, είχε αναφέρει ότι «η πρόταση της εισαγγελέως είναι προκλητική, δεν αντέχει της λογικής. Το παιδί ή το πιστεύεις ή δεν το πιστεύεις. Έχει δώσει τόσες καταθέσεις, έχουν έρθει ειδικοί παιδοψυχίατροι που έχουν ελέγξει το παιδί, η παιδοψυχίατρος που το ελέγχει εδώ και 2 χρόνια έδωσε γνωμοδότηση πως το παιδί λέει την αλήθεια σε όλα. Και για τη μητέρα και τον βιασμό και έρχεται τώρα μια πρόταση εισαγγελέως, από το πουθενά και απορρίπτει όλους τους ειδικούς».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.