Ελλαδα

Μάχη με τις φλόγες σε Σαρωνίδα, Αργολίδα, Αρκαδία - Η εικόνα από τις πυρκαγιές σε όλη τη χώρα

Πού μαίνονται φωτιές - Σε ποιες περιοχές έχουν σταλεί μηνύματα από το 112

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά τώρα: Μεγάλα μέτωπα σε Αρκαδία και Μεγαλόπολη - Κλήθηκαν μέσω του 112 να απομακρυνθούν όσοι βρίσκονται στο Μαύρο Λιθάρι - Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής.
Αντιμέτωπες με πολλές εστίες φωτιάς είναι οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής © Eurokinissi/Σωτήρης Δημητρόπουλος

Φωτιά τώρα: Μεγάλα μέτωπα σε Αρκαδία και Μεγαλόπολη - Κλήθηκαν μέσω του 112 να απομακρυνθούν όσοι βρίσκονται στο Μαύρο Λιθάρι - Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Αντιμέτωπες με πολλές εστίες φωτιάς είναι οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε διάφορες περιοχές της χώρας, με τους ισχυρούς ανέμους και τις υψηλές θερμοκρασίες να έχουν θέσει την Πολιτική Προστασία σε κατάσταση συναγερμού.

Ο συνδυασμός ζέστης, ξηρασίας και δυνατών ανέμων δημιουργούν ένα επικίνδυνο μείγμα, με τις Αρχές να καλούν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν φωτιά.

Μάχη με τις πυρκαγιές σε όλη τη χώρα

Την ώρα αυτή μαίνονται φωτιές στη Μεγαλόπολη, κοντά στα ορυχεία της ΔΕΗ, αλλά και στην Αργολίδα.

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει και στο Μαύρο Λιθάρι στην Ανάβυσσο, ενώ εστάλη και μήνυμα από το 112.

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Μαύρο Λιθάρι απομακρυνθείτε προς Γλυφάδα», ανέφερε το μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας, ενώ οι κάτοικοι της Σαρωνίδας κλήθηκαν να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d25of9fnp8xt)

Φωτιά στη Μεγαλόπολη

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αρκαδία, καθώς ξέσπασε φωτιά στη Μεγαλόπολη κοντά στα ορυχείο της ΔΕΗ. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα από το 112. «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Χωρέμη Αρκαδίας απομακρυνθείτε προς Βελιγοστή», ανέφερε το μήνυμα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο σημείο επιχειρούν 44 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα και από αέρος 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Φωτιά στην Αργολίδα

Η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στο Λύρκειο όρος που βρίσκεται πάνω από τον οικισμό. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα και από αέρος 1 αεροσκάφος και 3 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d25o5i0pdcyp)

Πυρκαγιές βρίσκονται επίσης σε εξέλιξη σε Διβαράτα Κεφαλονιάς, Δροσοπηγή Κορινθίας και Μαστραντώνη Αχαΐας.

Μεσσηνία: Φωτιές σε Κορυφάσιο και Πετροχώρι

Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 12 σήμερα το μεσημέρι κοντά στο Κορυφάσιο του δήμου Πύλου Νέστορος ενώ λίγη ώρα αργότερα μια νέα εστία ξέσπασε στο Πετροχώρι σε κοντινή απόσταση.

Ήδη στην περιοχή σπεύδουν 7 οχήματα και 14 πυροσβέστες ενώ να σημειωθεί ότι πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι στην ευρύτερη περιοχή.

Αχαΐα: Φωτιά στην περιοχή Μαστραντώνη

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στην περιοχή Μαστραντώνη, του δήμου Ερυμάνθου, στην Αχαΐα. Επί τόπου σπεύδει ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής. Μέχρι αυτή την ώρα δεν κινδυνεύει κάποιος οικισμός.

Κεφαλονιά: Πυρκαγιά σε δασική έκταση πάνω από τον Μύρτο

Πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα σε δασική έκταση στον Μύρτο και συγκεκριμένα στο βουνό πάνω από τον δρόμο. Την πυροσβεστική ειδοποίησαν κάτοικοι της περιοχής που είδαν τον καπνό. Η πυρκαγιά είναι δασική και μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο (22.6) σε τρεις Περιφέρειες

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για αύριο Σάββατο 22 Ιουνίου 2024, για τρεις Περιφέρειες.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.