Ελλαδα

Γυναικοκτονία στην Αλεξανδρούπολη: Ο 81χρονος είχε συλληφθεί για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος του εγγονού του

Σκότωσε τη σύζυγό του με 12 μαχαιριές

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Γυναικοκτονία Αλεξανδρούπολη: Ο δράστης είχε συλληφθεί για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος του εγγονού του - Σκότωσε τη σύζυγό του με 12 μαχαιριές 

Νέες λεπτομέρειες έρχονται στο φως της δημοσιότητας μετά τη γυναικοκτονία στην Αλεξανδρούπολη σχετικά με το παρελθόν του 81χρονου άνδρα ο οποίος το πρωί της Παρασκευής σκότωσε με 12 μαχαιριές την 73χρονη σύζυγό του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο γυναικοκτόνος στις 5 Ιουνίου απασχόλησε τις Αρχές για παράβαση του Ν. 3005/06 «Περί ενδοοικογενειακής βίας» σε βάρος του εγγονού του και αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή εισαγγελέως. «Γίνεται μνεία ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση η σύζυγός του και η κόρη του ζήτησαν μέσω του Αξιωματικού Υπηρεσίας του ΑΤ Αλεξανδρούπολης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης την ψυχιατρική του εξέταση, πλην όμως ο Εισαγγελέας έκρινε ότι την παρούσα στιγμή δεν κρίνεται σκόπιμη η παραπομπή του για ψυχιατρική εξέταση και θα κριθεί».

Γυναικοκτονία στην Αλεξανδρούπολη: Είχε καβγαδίσει με τη σύζυγό του πριν από 5 ημέρες

Σύμφωνα με πληροφορίες στις 16 Ιουνίου ο γυναικοκτόνος είχε καλέσει την ΕΛ.ΑΣ. από το σπίτι του αναφέροντας πρόβλημα με τη σύζυγό του και την κόρη του. Στο σημείο έφθασε περιπολικό της Αστυνομίας και εντόπισε το ζευγάρι, που ανέφερε μεταξύ τους φραστικό επεισόδιο «λόγω μη λήψεως φαρμακευτικής αγωγής του συζύγου», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο ενημερωτικό της ΕΛΑΣ.

Το χρονικό της γυναικοκτονίας

Λίγο μετά τις 9 το πρωί της Παρασκευής (21.06), γείτονες του 81χρονου στην Αλεξανδρούπολη κάλεσαν την Αστυνομία, όταν είδαν τον ηλικιωμένο να βγαίνει στο μπαλκόνι και να φωνάζει «σκότωσα τη γυναίκα μου».

Σύντομα στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις και κλήθηκε κλιμάκιο της Ασφάλειας. Εντός της οικίας βρέθηκε νεκρή η άτυχη ηλικιωμένη, ενώ ο δράστης μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Στο σημείο έχει κληθεί κλιμάκιο εγκληματολογικών ερευνών και ιατροδικαστής, ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για να διακριβωθούν οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτό το έγκλημα.