Ελλαδα

Αμοργός: Συνεχίζονται οι έρευνες για αγνοούμενο Αμερικανό λέει η ΕΛΑΣ

Τα ίχνη του 59χρονου έχουν χαθεί από τις 11 Ιουνίου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο 59χρονος Αμερικανός τουρίστας που έχει εξαφανιστεί στην Αμοργό
Εξαφάνιση 59χρονου στην Αμοργό: Κανένα ίχνος του Αμερικανού τουρίστα

Αμοργός: Συνεχίζονται οι έρευνες για αγνοούμενο Αμερικανό λέει η ΕΛΑΣ - Τα ίχνη του 59χρονου έχουν χαθεί από τις 11 Ιουνίου 

Διαψεύδει αναφορές σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης η ΕΛ.ΑΣ. ότι σταμάτησαν οι έρευνες για τον 59χρονο Αμερικανό τουρίστα στην Αμοργό.

Μαίνεται το θρίλερ της εξαφάνισης του Αμερικανού στην Αμοργό τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί από τις 11 Ιουνίου όταν πήγε για πεζοπορία στο νησί, όταν περίπου δύο ώρες αφότου είχε ξεκινήσει την πεζοπορία είχε σταματήσει σε μια καφετέρια.

Τι αναφέρει η ΕΛΑΣ στην ανακοίνωσή της για την εξαφάνιση στην Αμοργό 

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, οι έρευνες για τον εντοπισμό εξαφανισθέντος ατόμου στην Αμοργό βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη σε συνεργασία με συναρμόδιες Αρχές και εθελοντικές ομάδες, ενώ από πλευράς Αστυνομίας συμμετέχουν 10 αστυνομικοί, αστυνομικός σκύλος με συνοδό, καθώς και ειδικός πραγματογνώμονας που έχει διοριστεί στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας – σχηματισθείσας δικογραφίας.

Συνεπώς, αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες κάνουν λόγο για παύση των ερευνών δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Αμοργός: Οι ανεκπλήρωτες υποσχέσεις των αρχών που αναζητούν τον τουρίστα

«Θα μείνω εδώ μέχρι να βρουν τον έρωτα της ζωής μου» δηλώνει από την Αμοργό η σύντροφος του 59χρονου τουρίστα που είναι εξαφανισμένος από την περασμένη Τρίτη (11.06).  Αν και όσο περνούν οι μέρες οι ελπίδες να βρεθεί ζωντανός ο Albert Calibet λιγοστεύουν η σύντροφός του, που βρίσκεται στο νησί, ξεσπά κατά των ελληνικών Αρχών. «Είμαι εντελώς αηδιασμένη με τον τρόπο που μας έχουν φερθεί» δήλωσε η Debbie Leshane στην εφημερίδα «The New York Post».

Η γυναίκα ανέφερε πως οι ελληνικές αρχές δεν κάνουν σχεδόν τίποτα για να βρουν τον άνθρωπό της, αναγκάζοντας έτσι τους οικείους του να σπεύσουν στην Αμοργό και να οργανώσουν τη δική τους αποστολή διάσωσης. «Όλοι αξίζουν να αναζητηθούν. Ήταν ένας έμπειρος πεζοπόρος, αξίζει πραγματικά να αναζητηθεί» δήλωσε.

Αμοργός: Οι ανεκπλήρωτες υποσχέσεις των αρχών που αναζητούν τον τουρίστα

Όπως καταγγέλλει η σύντροφος του εξαφανισμένου τουρίστα οι υποσχέσεις των ελληνικών αρχών για τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών και σκύλων-ανιχνευτών έμειναν ανεκπλήρωτες, ακόμα και όταν η οικογένειά του προσφέρθηκε να καλύψει όλα τα έξοδο. Στο μόνο που περιορίστηκαν, όπως λέει, ήταν να πετάξουν τα ελικόπτερα για μόλις δύο ώρες την ημέρα που εξαφανίστηκε ο 59χρονος. Οι φίλοι του ξεκινούν τις έρευνές τους κάθε μέρα στις 5 το πρωί και τελειώνουν αργά το βράδυ με τη χάραξη στρατηγικής για την επόμενη πεζοπορία έρευνας και διάσωσης.

https://gofund.me/5d392422 This is my friend, Debbie. Her boyfriend, Albert Calibet, went missing on a hike last Tuesday.

Posted by Shannon Kelley Jones on Sunday, June 16, 2024

Αλλά, όπως είπε η σύντροφός του, οι ελληνικές αρχές δεν φαίνεται να εργάζονται μετά τη δύση του ηλίου. «Ας πάμε για ύπνο και ας αφήσουμε τον Albert να κοιμηθεί έξω, αυτή είναι η στάση τους» είπε η Debbie Leshane. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.