Ελλαδα

Απόστολος Λύτρας: Πώς περιέγραψε ο αστυνομικός την εισβολή στην οικία της Σοφίας Πολυζωγοπούλου

Ο διάλογος που προκάλεσε την ένταση και τις μηνύσεις

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Απόστολος Λύτρας: Πώς περιέγραψε ο αστυνομικός την εισβολή στην οικία - Ο διάλογος που προκάλεσε την ένταση και τις μηνύσεις

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας, μετά την εκτέλεση του εντάλματος προσωρινής κράτησης που εκδόθηκε χθες σε αντικατάσταση των περιοριστικών όρων που του επιβλήθηκαν για την βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βάρος της συζύγου του.

Ο δικηγόρος παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης (19/6) στο Α.Τ. της Νέας Φιλαδέλφειας όπου και παραδόθηκε. Είχε προηγηθεί μήνυση από τη σύζυγό του Σοφία Πολυζωγοπούλου μέσω του δικηγόρου της Θέμη Σοφού.

Μήνυση σε βάρος του Απόστολου Λύτρα υπέβαλε η Σοφία Πολυζωγοπούλου

Η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα, υπέβαλε χθες τα ξημερώματα μήνυση σε βάρος του υποστηρίζοντας ότι παραβίασε τους όρους, γιατί πήγαν στο σπίτι της, η πρώην σύζυγός του, η κόρη του και ένας δικηγόρος και έβαλαν το κλειδί στην πόρτα, αλλά και γιατί προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί της στέλνοντάς της μηνύματα.

Το χρονικό της υπόθεσης

Tο βράδυ της Τρίτης η σύζυγος του ποινικολόγου ενεργοποίησε το panic button, αφού σύμφωνα με την κατάθεσή της, είδαν να μπαίνουν στο σπίτι όπου διέμενε, ο δικηγόρος και η πρώην σύζυγος του ποινικολόγου καθώς και η μεγάλη του κόρη.

Στη μήνυση του θύματος αναφέρεται «να σημειώσω ότι κλειδιά του σπιτιού υπάρχουν τρία. Δυο ζευγάρια κλειδιά που έχω εγώ στην κατοχή μου και ήταν μέσα στο σπίτι και ένα ακόμα το οποίο, ο μόνος που έχει στην κατοχή του είναι ο κατηγορούμενος σύζυγός μου και τα οποία προφανώς ο ίδιος δεν παρέδωσε στις ανακριτικές αρχές όταν έλαβε γνώση της διάταξης του περιοριστικού όρου της μετοίκησης».

Η κατάθεση του αστυνομικού

«Περί ώρα 21.55 ακόμα ο συνάδελφος απογευματινής αλλαγής στο σημείο, προσήλθε πεζός ένας κύριος με κοστούμι, όποιος δεν μας μίλησε καθόλου και πήγε να μπει μέσα στο σπίτι. Τον ρωτήσαμε ποιος είναι και τι θέλει κι εκείνος αποκρίθηκε ότι είναι συνεργάτης της οικογένειας και ότι έχει μιλήσει, υπονοώντας ότι έχει συνεννοηθεί με την κυρία Πολυζωγόπουλου. Τότε χτύπησα το κουδούνι για να λάβουμε οδηγίες σχετικά με το άτομο, πλην όμως ουδείς αποκρίθηκε.

Όσο αναμένουμε την απάντηση από την οικία ο έτερος συνάδελφος αποχώρησε και μετά από 2 λεπτά προσήλθαν στο σημείο δύο κύριες. Απευθύνθηκα σε αυτές και τις ρώτησα για ποιο λόγο βρίσκονται εδώ, ενημερώνοντάς τες ότι δεν μπορεί να εισέλθει κάνεις την οικία. Τότε η νεαρή κοπέλα εκ των δύο μου απάντησε ότι μένει εδώ και πως έχει τα κλειδιά, ενώ μου έδειξε αντίγραφο ταυτότητας που έφερε το ίδιο επίθετο με τον γνωστό ποινικολόγο και της απάντησα πως εάν είναι να μπει κάποιος απ’ τους τρεις θα μπει μόνο η κοπέλα και ότι ακόμα περιμένω απάντηση από το κουδούνι για τον κύριο».

Τότε, με τα κλειδιά της η κοπέλα άνοιξε την αυλόπορτα για να μου αποδείξει ότι όντως είναι κάτοικος της οικίας, λέγοντάς μου άλλη μια φορά ότι θέλει να πάρει τα πράγματά της. Τη στιγμή που άνοιξε η πόρτα, ήρθαν και οι τρεις στον αύλειο χώρο και τους φώναξα «σας παρακαλώ περάστε έξω». Εκείνη τη στιγμή ένας κύριος μεγάλης ηλικίας, ο όποιος βρισκόταν κι αυτός στην αυλή, άρχισε να φωνάζει «γιατί τους άφησες να μπουν;». Συνέχισα να δίνω εντολές στους τρεις να βγουν έξω και ταυτόχρονα εξήγησα στον κύριο μεγάλης ηλικίας ότι η κοπέλα κατοικεί εδώ. Όταν ο κύριος αυτός μου απάντησε ότι ούτε η κοπέλα μένει εδώ και να περάσουν όλοι έξω, τότε επανέλαβα ακόμα πιο έντονα την εντολή «περάστε όλοι έξω και η νεαρή δεσποινίς». Τελικώς ακολούθησαν τις οδηγίες μου και εξήλθαν της αυλής.

«Μετά από λίγο εξήλθε από την οικία η κυρία Σοφία, ο κύριος μεγάλης ηλικίας που ήταν μέσα στο σπίτι και ταυτόχρονα πλησιάσανε οι προηγούμενοι τρεις οπότε και ξεκίνησαν αντεγκλήσεις αναμεταξύ τους όπου χαρακτηριστικά παραθέτω κάποιες από τις στιχομυθίες που έγιναν. "Γιατί έρχεστε στο σπίτι μου; Γιατί μου το κάνετε αυτό;" είπε η κυρία Σοφία και ο πατέρας της έλεγε "γιατί έρχεστε εδώ; Δεν βλέπετε σε τι κατάσταση είναι η κόρη μου;"».

Οι δύο κύριες αποκρίνονταν «γιατί δε μας αφήνεις να πάρουμε τα πράγματα, εμείς είμαστε μαζί σου και το ξέρεις». Τότε η Σοφία είπε, απευθυνόμενη στην μεγαλύτερη κυρία, «γιατί παίρνεις το μέρος του ενώ τα έχεις πάθει κι εσύ», ενώ βρισκόταν σε σοκ. Μου δήλωσε ότι θέλει να τους κάνει μήνυση και μετά από λίγο κατέρρευσε από τη φόρτιση.

Σημειώνεται ότι σε μήνυση κατά της συζύγου του, για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση, προχώρησε χθες ο Απόστολος Λύτρας.