Ελλαδα

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγείται ο Απόστολος Λύτρας

Κρίθηκε προφυλακιστέος

Γιώργος Σόμπολος
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Απόστολος Λύτρας: Μεταφέρεται στις φυλακές Κορυδαλλού μετά την απόφαση για προφυλάκιση

Λίγη μόλις ώρα διήρκησε η διαδικασία προκειμένου ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας να λάβει το φυλακιστήριο στα χέρια του και να μεταχθεί στις φυλακές.

Ο γνωστός δικηγόρος μεταφέρθηκε λίγο πριν τις 11:00 το πρωί στον εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων όπου ενημερώθηκε πως παραβίασε δύο από τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί για το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας με θύμα τη σύζυγό του, Σοφία Πολυζωγοπούλου. Ο Απόστολος Λύτρας σε λίγη ώρα θα βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού, μετά το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του χθες νωρίς το απόγευμα. Δύο ώρες αργότερα, και συγκεκριμένα στις επτά το απόγευμα της Τετάρτης, ο γνωστός δικηγόρος παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Παλλήνης και πέρασε το βράδυ του στο κρατητήριο του αστυνομικού τμήματος Νέας Φιλαδέλφειας.

Απόστολος Λύτρας: «Θα πληρώσω για το λάθος μου»

Ο Απόστολος Λύτρας προχώρησε σε δηλώσεις έξω από το Αστυνομικό Τμήμα, όπου μετέβη για να παραδοθεί«Άκουσα ότι βγήκε ένταλμα σύλληψης και ήρθα μόνος μου. Δεν έχω καμία σχέση με το χθεσινοβραδινό. Πραγματικά, απορώ. Ήταν μια πρωτοβουλία της κόρης μου, επειδή χρειαζόταν χρήματα, γιατί έπρεπε να ταξιδέψει η αδερφή της στην Κύπρο. Πήγαν τα παιδιά, έχοντας μια άριστη σχέση με τη Σοφία, τη σύζυγό μου, δεν πίστεψαν ότι μπορεί να συμβεί κάτι. Υπήρχε ένα μήνυμα ότι θα περάσει η Εύα να πάρει κάποια πράγματα. Της έστειλα ένα μήνυμα ότι θα περάσει η Εύα, αλλά δεν απάντησαν. Λόγω της άριστης σχέσης που υπήρχε, θεώρησαν ότι δεν θα γίνει τίποτα. Και με την πρώην σύζυγό μου και τον Γιώργο, τον δικηγόρο, διατηρούσε καλή σχέση. Δεν υπάρχει κανένα μήνυμα απειλητικό. Θα πληρώσω για το λάθος μου. Τώρα από ένα σημείο και μετά φτάνουμε στην υπερβολή. Μακάρι να γύριζα τον χρόνο πίσω. Δεν έχει ξανασυμβεί αντίστοιχο περιστατικό. Αυτό που έχω να πω είναι ότι υπάρχουν τρία παιδιά. Δεν περιμένω από τους δημοσιογράφους, από εσάς, να το σεβαστείτε. Οι δικοί μου άνθρωποι που θα με ακούσουν, θα καταλάβουν. Η ευθύνη είναι δική μου, δεν είναι οικογενειακή».

Η απολογία του Απόστολου Λύτρα για τον ξυλοδαρμό της Σοφίας Πολυζωγοπούλου

Με τον ισχυρισμό ότι τη χτύπησε «χωρίς να έχει πρόθεση να της προκαλέσει την οποιαδήποτε βλάβη» ο Απόστολος Λύτρας απολογήθηκε ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας πριν μερικές ημέρες. Ο κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία δικηγόρος ανέφερε «2-3 χτυπήματα» που κατάφερε σε βάρος της συζύγου του υποστηρίζοντας ότι τα βαριά τραύματα προήλθαν από το «τέντωμα του δεξιού μου χεριού ενστικτωδώς και παρορμητικά».

Μάλιστα, ο Απόστολος Λύτρας υποστηρίζει πως ήταν ιδέα της συζύγου του ο ισχυρισμός ότι έπεσε από τη σκάλα, ενώ επιχειρεί να δικαιολογήσει το γεγονός ότι της πήρε το κινητό για να δει με ποιον ανταλλάσσει μηνύματα γιατί ζήλευε. Σε κάθε περίπτωση, ζητά συγγνώμη για όσα συνέβησαν αναλαμβάνοντας την ευθύνη των πράξεών του.

Στην απολογία του, ο ποινικολόγος περιγράφει από την αρχή το περιστατικό υποστηρίζοντας πως κατά την έξοδο τους σε εστιατόριο στη Βουλιαγμένη το βράδυ του Σαββάτου, είδε τη σύζυγό του να ανταλλάσσει μηνύματα στο κινητό της τηλέφωνο.

«Της πήρα το κινητό και της ζήτησα να μου δώσει τον κωδικό για να μάθω πού έστελνε τα μηνύματα αυτά γιατί ζήλεψα. Μου αρνήθηκε και της ζήτησα να φύγουμε. Όταν μπήκαμε στο αυτοκίνητο αρχίσαμε να λογομαχούμε και καθόσον οδηγούσα με το δεξί μου χέρι τη χτύπησα προφανώς στο πρόσωπο, χωρίς να γνωρίζω το σημείο και χωρίς να έχω την παραμικρή πρόθεση να της προκαλέσω την οποιαδήποτε βλάβη» υποστήριξε και συνέχισε:

«Λίγα μέτρα πιο κάτω είχε ένα άνοιγμα ο δρόμος όπου σταμάτησα να συζητήσουμε. Πίσω ήρθε ένα άλλο αυτοκίνητο και έτσι συνέχισα να οδηγώ, ενώ συνεχιζόταν ο λεκτικός διαπληκτισμός. Την χτύπησα με το δεξί μου χέρι από τη θέση του οδηγού κι αυτή στη θέση του συνοδηγού, χωρίς να έχω πρόθεση να της προκαλέσω την οποιαδήποτε βλάβη. Και ίδια γνωρίζει ότι δεν είχα τέτοια πρόθεση. Πήγαμε προς το σπίτι και είπαμε και οι δύο να πάμε σε νοσοκομείο προληπτικά».

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος επεσήμανε πως τον περασμένο Σεπτέμβριο το ζευγάρι βρισκόταν σε διάσταση για κάποιους μήνες, αλλά συνέχισαν να είναι μαζί, κατέθεσε ότι ο λόγος που επέστρεψαν αρχικά σπίτι και δεν πήγαν κατευθείαν σε κάποιο νοσοκομείο ήταν «η μεγάλη ένταση». Μάλιστα, ανέφερε στην ανακρίτρια ότι ενημερώθηκε για την αλλαγή της κατάθεσης της συζύγου του από την ίδια την επόμενη ημέρα το απόγευμα, η οποία του εξήγησε αυτή την αλλαγή, σύμφωνα με το ίδιο, με την αιτιολογία ότι στο διαδίκτυο γραφόταν ότι «τον κάλυπτε», καθώς και ότι το κάνει για τις τρεις κόρες του.

Όπως είπε: «Επειδή ήμασταν και οι δύο σε μεγάλη ένταση πήγαμε στο σπίτι μας πρώτα όπου παραμείναμε για 10 λεπτά, έκανε ντους και την πήγα με δική μου πρωτοβουλία στην Ευρωκλινική. Όταν φύγαμε από το σπίτι μου είπε «δεν πρόκειται να πω τίποτα για το τι έγινε» και εγώ της είπα θα αναλάβω την ευθύνη. Όταν φτάσαμε στην Ευρωκλινική, η σύζυγός μου στο δωμάτιο που βρισκόταν και ήμουν μαζί της, μου είπε να πούμε ότι έπεσα από τη σκάλα. Μάλιστα πρώτα κατέθεσε η σύζυγος μου και εγώ μετά από δυόμιση ώρες περίπου. Σ’ αυτό το διάστημα μου είπε στο τηλέφωνο ότι κατέθεσε ότι έπεσε απ’ τη σκάλες και ότι εγώ δεν ήμουν παρών. Θέλω να επισημάνω ότι το χτύπημα στο πρόσωπο της συζύγου μου ουσιαστικά έγινε από το τέντωμα του δεξιού μου χεριού ενστικτωδώς και παρορμητικά, γιατί βρισκόμαστε σε απόσταση 40 εκατοστών περίπου. Υπολογίζω ότι τα χτυπήματα με το δεξί μου χέρι ήταν δύο ή τρία. Σας επισημαίνω ότι όταν έδωσε την κατάθεσή της εγώ βρισκόμουν ήδη στο τμήμα κρατούμενος και οι αστυνομικοί πήγαν μετά να τις πάρουν κατάθεση. Συνεπώς δεν υπήρχε λόγος να φοβηθεί κάτι. Μάλιστα στο τηλέφωνο μου ανέφερε ότι την ρωτήσανε αστυνομικοί αν θέλει κουμπί πανικού και απλά κούνησε το κεφάλι της και θεωρήθηκε από τους αστυνομικούς ότι θέλει το κουμπί πανικού. Καθ' όλη τη διάρκεια, βρίσκομαι σε διαρκή επικοινωνία με την σύζυγό μου τόσο τηλεφωνικά όσο και μέσω μηνυμάτων».

Η απολογία της Σοφίας Πολυζωγοπούλου είχε έρθει στο φως τη Δευτέρα προκαλώντας ανατριχίλα. Η περιγραφή της ήταν σε αρκετά σημεία διαφορετική με τα όσα φέρεται να έχει υποστηρίξει κατά πληροφορίες στην απολογία του ο Απόστολος Λύτρας.

Γιατί ο Αλέξης Κούγιας μηνύει τη σύζυγο του Απόστολου Λύτρα, Σοφία Πολυζωγοπούλου

Ο Αλέξης Κούγιας αναμένεται να υποβάλει μήνυση και αγωγή κατά της Σοφίας Πολυζωγοπούλου για μηνύματα που φέρεται να έστειλε η δικηγόρος σχετικά με την υπόθεση ξυλοδαρμού της από τον σύζυγό της, Απόστολο Λύτρα, και που φαίνεται να ενόχλησαν τον ποινικολόγο. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια, «ο επικεφαλής του γραφείου μας πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ το περιεχόμενο ανταλλαγέντων μηνυμάτων της φερόμενης ως θύματος βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και φερόμενης ως τρομοκρατημένης συζύγου του συναδέλφου μας Αποστόλου Λύτρα. Σε ένα εκ των μηνυμάτων η φερόμενη ως βαριά τραυματισμένη και φερόμενη ως τρομοκρατημένη κα Πολυζωγοπούλου αποστέλλει ένα μήνυμα στον συνεργάτη του Αποστόλου Λύτρα, με το οποίο όχι μόνο συκοφαντεί τον κύριο Κούγια, αλλά κυρίως αναδεικνύει το ποιας ποιότητος προσωπικότητα είναι και ότι μόνο τρομοκρατημένη δεν είναι.

» Το μήνυμα αυτό έχει το εξής περιεχόμενο: “πες του να ηρεμήσει γιατί έμαθα ότι μιλάει με τον Κούγια και λένε παπαριές”. Το συγκεκριμένο μήνυμα θίγει την τιμή και την υπόληψη του κου Αλεξίου Κούγια τόσο ως ανθρώπου όσο και ως Δικηγόρου και το περιεχόμενό του είναι παντελώς ψευδές και συκοφαντικό. Επειδή ο κ. Κούγιας ευρίσκεται ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Καρπενησίου σε υπόθεση ανθρωποκτονίας και βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, εμείς οι συνεργάτες του έχουμε λάβει εντολή να αποστείλουμε σήμερα εξώδικη – διαμαρτυρία – πρόσκληση – δήλωση στη Σοφία Πολυζωγοπούλου και ακολούθως να καταθέσουμε μήνυση και αγωγή εις βάρος της.

» Επίσης, έχουμε λάβει εντολή από τον κο Κούγια να λάβουμε αντίγραφα των εκπομπών του παρουσιαστή Γεωργίου Λιάγκα στον ΑΝΤ1 χθες και σήμερα και να αξιολογήσουμε εάν τα όσα αυτός ανέφερε για την προσωπικότητα του κου Αλεξίου Κούγια συνιστούν το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφημήσεως και από πλευράς αστικού δικαίου προσβολή της προσωπικότητος, ώστε, εάν συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις, να προσφύγει ο κ. Κούγιας κατά του Γεωργίου Λιάγκα ενώπιον των ποινικών και πολιτικών Δικαστηρίων».

Τα μηνύματα στο Viber και η αναφορά στον Αλέξη Κούγια

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν τα μηνύματα στο Viber που έφεραν τη μήνυση κατά του Απόστολου Λύτρα για παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί μετά τον ξυλοδαρμό της συζύγου του. Στα μηνύματα ο Απόστολος Λύτρας ζητάει συγγνώμη από τη Σοφία Πολυζωγοπούλου. Επιπλέον, συνεργάτες τους από το δικηγορικό γραφείο κάνουν λόγο για οικονομικές δυσπραγίες και απλήρωτους εργαζόμενους που ζητούν τα χρήματά τους ή βάζουν από την τσέπη τους για να προχωρήσουν οι υποθέσεις που έχουν αναλάβει. 

«Πραγματικά δεν έχω λόγια να πω» γράφει ο Απόστολος Λύτρας. Την επομένη, 18/6, ένας συνεργάτης τους στο δικηγορικό γραφείο την έβαλε σε group στο Viber, όπου της έστελνε μηνύματα ο Απόστολος Λύτρας, λέγοντας ότι προσπαθούν να πάνε στο σπίτι τα παιδιά και να πάρουν χρήματα. Η Σοφία Πολυζωγοπούλου αποκαλύπτει ότι ο συνεργάτης και οι κόρες του Απόστολου Λύτρα πήγαν στο σπίτι περίπου στις 9 το βράδυ και ζητούσαν χρήματα και ρούχα του πατέρα τους. Όπως λέει, τους παρέδωσε κάποια ρούχα και ένα τσαντάκι με χρήματα που είχε στο σπίτι.