Ελλαδα

Φωτιά στη Βάρη: Ποιος είναι ο εμπρηστής που εντοπίστηκε να κρατά μπιτόνι με πετρέλαιο και στουπί

Πότε θα δοθεί στη δημοσιότητα το βίντεο που έχουν στα χέρια τους οι αρχές

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στη Βάρης Κορωπίου: Ποιος είναι ο εμπρηστής
Φωτιά στη Βάρης Κορωπίου: Ποιος είναι ο εμπρηστής © ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Φωτιά στη Βάρη: Ποιος είναι ο εμπρηστής και τι δείχνει το βίντεο που έχουν στα χέρια τους οι αρχές

Δεν υπάρχει πια ενεργό μέτωπο στη φωτιά που ξέσπασε χθες (19.06)στη λεωφόρο Βάρης - Κορωπίου και προκάλεσε ζημιές σε επιχειρήσεις και σπίτια της περιοχής.

Όπως ανέφερε χθες σε ενημέρωση ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, η φωτιά αυτή οφείλεται σε εμπρησμό, καθώς υπάρχουν τεκμηριωμένες ενδείξεις στην ΕΛ.ΑΣ. και τις ανακριτικές αρχές.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d24kl3r8cell)

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Κικίλιας: «Οι ανακριτικές αρχές της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας έχουν στη διάθεσή τους οπτικό υλικό που δείχνει ξεκάθαρα εμπρηστή να βάζει φωτιά σε ξερά χόρτα στη Βάρης-Κορωπίου, ενώ λίγο πιο κάτω εντοπίστηκε και μπιτόνι με πετρέλαιο και στουπί».

Ακόμη είπε ότι «όταν έχουμε την άδεια από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής και της ΕΛ.ΑΣ. θα δώσουμε στη δημοσιότητα το υλικό».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2498nvkqe15)

Τι δείχνει το βίντεο που έχουν στα χέρια τους οι αρχές και δείχνει τον εμπρηστή

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ο εμπρηστής, φαίνεται από το βιντεοληπτικό υλικό, να βάζει φωτιά σε δύο σημεία, ενώ ακολούθησαν και κάποιες εκρήξεις.

Στο ένα σημείο υπάρχει βιοτεχνία με σκάφη και ο εμπρηστής φαίνεται να κινείται εκεί κοντά. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο εμπρηστής φαίνεται από τις κάμερες να καλύπτει ένα μεγάλο μέρος του προσώπου του, πιθανότατα φορώντας μάσκα.

Για τη μεγάλη φωτιά στη Βάρη-Κορωπίου, επιχείρησαν 45 με 145 πυροσβέστες, 4 πεζοπόρα τμήματα της 1ης Ομάδας Δασοκομάντος και 17 εναέρια μέσα (6 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα, εκ των οποίων το 1 του ΓΓΕΘΑ) μαζί με πλήθος εθελοντών, δυνάμεις των ΟΤΑ αλλά και την Ελληνική Αστυνομία που συνέδραμε στις ασφαλείς εκκενώσεις, βρέθηκαν στο πεδίο.

Να σημειωθεί ότι ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης ανέφερε χθες: «Πολύ δύσκολη η σημερινή μέρα, με πολλές ενάρξεις πυρκαγιών σε πολλές περιοχές της επικράτειας. Τις τελευταίες ώρες, έχουμε συνεχώς ενάρξεις. Σχεδόν κάθε δέκα λεπτά, ξεσπά και μία νέα πυρκαγιά».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.