- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Συνέδριο για την κλιματική ανθεκτικότητα στην τοπική κοινωνία διοργανώνει το Ίδρυμα Ευγενίδου
Στις 28 και 29 Ιουνίου με πρωτοβουλία της ΠτΔ, Κατερίνας Σακελλαροπούλου
Συνέδριο για την κλιματική ανθεκτικότητα στην τοπική κοινωνία διοργανώνει το Ίδρυμα Ευγενίδου
Συνέδριο με τίτλο «Κλιματική Ανθεκτικότητα και τοπική κοινωνία» διοργανώνει το Ίδρυμα Ευγενίδου στις 28 και 29 Ιουνίου με πρωτοβουλία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
Το συνέδριο του Ιδρύματος Ευγενίδου θα διεξαχθεί στην Αλεξανδρούπολη στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας 21, με τη συμβολή του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και θα συμμετέχουν ειδικοί στον τομέα του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής μαζί με εκπροσώπους των τοπικών αρχών και της κοινωνίας των πολιτών.
Η Μεσόγειος και η Ελλάδα υφίστανται τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής
Η κλιματική αλλαγή συμβαίνει ήδη και επηρεάζει όλες τις περιοχές του κόσμου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ίδρυμα Ευγενίδου. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα εμφανίζονται όλο και συχνότερα, με αποτέλεσμα πολλές περιοχές να δοκιμάζονται είτε από έντονες βροχοπτώσεις είτε από καύσωνες και ξηρασίες μεγάλης έντασης. Η Μεσόγειος και ιδιαίτερα η Ελλάδα υφίστανται τα τελευταία χρόνια τις σημαντικές επιπτώσεις της, οι οποίες δυστυχώς αναμένεται να επιδεινωθούν, καθώς το κλίμα εξακολουθεί να μεταβάλλεται.
Το Ίδρυμα Ευγενίδου, που στηρίζει σταθερά τη γενέτειρα του μεγάλου ευεργέτη και ιδρυτή του με διάφορες πρωτοβουλίες, δηλώνει παρών και στον ιδιαίτερα σημαντικό τομέα της ανάληψης δράσεων για το κλίμα και άρα για τη ζωή και το μέλλον των νέων του ακριτικού Έβρου, βασικό προαπαιτούμενο για μία βιώσιμη αναπτυξιακή πορεία της Θράκης.
Οι στόχοι και οι επιδιώξεις του συνεδρίου
Μέσα από δεκάδες δράσεις, το Ίδρυμα συνεισφέρει στην ποιοτική εκπαίδευση της νέας γενιάς και την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων για έναν κόσμο με λιγότερες ανισότητες, πρόκληση την οποία θέτουν πλέον σε κίνδυνο οι κλιματικές αλλαγές. Στόχος του συνεδρίου είναι η έγκαιρη ενημέρωση και περαιτέρω ευαισθητοποίηση της κοινωνίας ως προς τις ευρείες επιρροές της κλιματικής αλλαγής, όχι μόνον για τις περιβαλλοντικές αλλά και για τις κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες.
Ταυτόχρονα, επιδίωξη του συνεδρίου είναι να δοθεί η ευκαιρία για τη δημιουργία διαύλων επικοινωνίας ανάμεσα στην επιστήμη, την πολιτική και τους πολίτες, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τις προκλήσεις της Θράκης στην πορεία προς την κλιματική ουδετερότητα και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της τοπικής κοινωνίας, των δήμων, των υποδομών και των παραγωγικών τομέων της οικονομίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο τα δύο περιστατικά να συνδέονται
Τι υποστηρίζει ο Kώστας Ανεστίδης
Στο οινοποιείο δημιούργησε την πινακοθήκη «Μαγικό Βουνό», φιλοξενώντας έργα σημαντικών καλλιτεχνών που υπέγραψαν τις ετικέτες των κρασιών του
Σε ποιες περιπτώσεις δεν επιστρέφονται
Προκαταρκτική εξέταση σε εξέλιξη για δηλώσεις αγροτεμαχίων - Αναφορές για αναντιστοιχίες
Πολυτάλαντη δημιουργός, άφησε έντονο αποτύπωμα στο ελληνικό θέατρο, το τραγούδι και τη λογοτεχνία
Άνοιξαν όλοι οι δρόμοι στην πρωτεύουσα μετά την ολοκλήρωση της χριστουγεννιάτικης αθλητικής εκδήλωσης
Το πλοίο με σημαία Λιβερίας έμεινε χωρίς ρεύμα - Σε εξέλιξη επιχείρηση συνδρομής από το Λιμενικό
Η πρόγνωση για την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου - Πού θα σημειωθούν χιονοπτώσεις
Σε δυο διαφορετικές επιχειρήσεις
Μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία
Ο Όμιλος Fourlis γιόρτασε 75 χρόνια με μια παράσταση-αφήγηση της διαδρομής του
Συνελήφθησαν 12 άτομα, εκ των οποίων 6 ανήλικοι
Λόγω της διεξαγωγής του «Athens Santa Run 2025»
Το ερώτημα, τελικά, δεν είναι μόνο τι θα δείξει η διερεύνηση
Μέτρα κατά της δημογραφικής συρρίκνωσης λαμβάνει η δημοτική αρχή
Για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών κατά τη νυχτερινή διασκέδαση - Ποιες γραμμές λεωφορείων εντάσσονται στο μέτρο
Συννεφιασμένο σκηνικό σε όλη τη χώρα - Πού θα εκδηλωθούν καταιγίδες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.