Ελλαδα

Στο Αστυνομικό Τμήμα ο Απόστολος Λύτρας μετά το ένταλμα σύλληψης

Οδηγείται την Πέμπτη στην Ευελπίδων

Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Απόστολος Λύτρας: Στο αστυνομικό τμήμα μετά το ένταλμα σύλληψης

Στο Αστυνομικό Τμήμα εμφανίστηκε ο Απόστολος Λύτρας, μετά το ένταλμα σύλληψής του από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, που έκριναν ότι έχει παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί.

Το πρωί της Πέμπτης ο ποινικολόγος πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων. 

Νωρίτερα, το απόγευμα της Τετάρτης (19/6) παραδόθηκε στους αστυνομικούς καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης που εξέδωσαν το απόγευμα εισαγγελέας και ανακρίτρια για παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί.

Όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στην Ευελπίδων ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί στις φυλακές όπου θα παραμείνει προφυλακισμένος είτε μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, είτε για χρονικό διάστημα τουλάχιστον ενός μήνα οπότε και θα έχει το δικαίωμα να καταθέσει αίτημα για άρση προφυλάκισης ώστε να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ο Απόστολος Λύτρας θα παραμείνει απόψε στο κρατητήριο του αστυνομικού τμήματος Παλλήνης όπου παραδόθηκε λίγα λεπτά πριν τις επτά το απόγευμα.

Σημειώνεται ότι η απόφαση της δικαστικής λειτουργού για την έκδοση εντάλματος αφορούσε το χθεσινοβραδινό περιστατικό με τη μετάβαση στο σπίτι του ποινικολόγου και της συζύγου του και παθούσας, της πρώην συζύγου, της κόρης του κ. Λύτρα και δικηγόρου συνεργάτη του γραφείου του, με στόχο να πάρουν πράγματα του κατηγορούμενου, το οποίο κατέληξε με μηνύσεις από την πλευρά του θύματος του ξυλοδαρμού.

Η 18η τακτική ανακρίτρια έκρινε ότι παραβιάστηκαν οι περιοριστικοί όροι που του είχε επιβάλει, αφήνοντας τον πριν από δύο εικοσιτετράωρα ελεύθερο, αλλά και γιατί θεώρησε ότι πλέον είναι ύποπτος φυγής, καθώς η αστυνομία από χθες το βράδυ έχει ενημερώσει ότι τον αναζητά στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και δεν τον έβρισκε.

Ειδικότερα η ανακρίτρια αντικατέστησε τη διάταξη που εξέδωσε τη Δευτέρα με την οποία αποφάσιζε να τον αφήσει ελεύθερο με περιοριστικούς όρους, με διάταξη για προσωρινή κράτηση.