Ελλαδα

Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς στη Βάρης - Κορωπίου - Mάχη με διάσπαρτες εστίες

Τα καναντέρ επιχειρούν συνεχώς ρίψεις

Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Φωτιά στη Βάρης - Κορωπίου: Καλύτερη η κατάσταση - Mάχη με διάσπαρτες εστίες - Τα καναντέρ επιχειρούν συνεχώς ρίψεις

Συνεχίζεται η «μάχη» της πυροσβεστικής στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης (19.06) σε χαμηλή βλάστηση επί της Λεωφόρου Βάρης - Κορωπίου.

Η εικόνα του μετώπου είναι καλύτερη, με τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις να έχουν ενισχυθεί περαιτέρω. Αυτήν τη στιγμή, στο σημείο βρίσκοναι 102 πυροσβέστες με 43 οχήματα και από αέρος συνδράμουν έξι αεροσκάφη και οκτώ ελικόπτερα. Οι προσπάθειες των εναέριων μέσων στο σημείο είναι συνεχείς, με τα Καναντέρ να επιχειρούν συνεχώς, ενώ από τη φωτιά απειλούνταν σπίτια και επιχειρήσεις.

Φωτιά στη Βάρης - Κορωπίου: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Παράλληλα, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της τροχαίας, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στα εξής σημεία:

1. Λεωφόρο Βάρης Κορωπίου και Ηρακλειδών,

2. Λεωφόρο Βάρης Κορωπίου και Λεωφόρου Αγίας Μαρίνας,

3. Έξοδο Αττικής Οδού προς Κορωπί,

4. Λεωφόρο Βάρης Κορωπίου από τη λεωφόρο Αναργυρούντος,

5. Λεωφόρο Βάρης Κορωπίου από την οδό Τσαγκαράκη στο ρεύμα προς Κορωπί,

6. Λεωφόρο Βάρης Κορωπίου και Λεωφόρο Κορωπίου – αεροδρομίου, στο ρεύμα προς παραλία,

7. Λεωφόρο Βάρης Κορωπίου από το ύψος της οδού Καλύμνου,

8. Λεωφόρο Βάρης Κορωπίου και λεωφόρο Ποσειδώνος,

9. από τη συμβολή των οδών Άνδρου και Ασημάκη Παλαιστού.

«Σχεδόν κάθε 10 λεπτά ξεσπά μία πυρκαγιά»: Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής για τις φωτιές

«Κάθε δέκα λεπτά έχουμε μία νέα φωτιά, πολύ δύσκολη η σημερινή μέρα», τόνισε στο πλαίσιο ενημέρωσης των ΜΜΕ ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης. Έχουμε διαρκώς νέες ενάρξεις υπογράμμισε ο κ. Βαθρακογιάννης.

Ο κ. Βαθρακογιάννης αναφέρθηκε σε μία ακόμα επικίνδυνη πυρκαγιά που είναι σε εξέλιξη στο Κρανίδι ενώ τόνισε τη σημασία του να επιδείξουν όλοι προσοχή.

Φωτιά στη Βάρης - Κορωπίου: «Η φωτιά κατέβηκε το βουνό σε 5 λεπτά»

Κάτοικοι με τις μάνικες ανά χείρας και όποιο πρόσφορο μέσο προσπαθούν να προστατεύσουν σπίτια τους και να συνδράμουν στο έργο κατάσβεσης. «Η φωτιά κατέβηκε το βουνό σε 5 λεπτά. Από το σπίτι του γείτονα πέρασε η φωτιά», δήλωσε στον ΣΚΑΪ κάτοικος στο Κίτσι. 

Το γεγονός που προβληματίζει τις αρχές είναι - σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ - ότι εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα δύο εστίες φωτιάς στον παράδρομο της Βάρης - Κορωπίου κοντά στο πάρκινγκ σκαφών. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως 6 με 7 μποφόρ 

Η Περιφέρεια Αττικής συνδράμει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Βάρη

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής για να συνδράμει με κάθε μέσο στις προσπάθειες του Πυροσβεστικού Σώματος για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε, το μεσημέρι, σε κατοικημένη περιοχή του Δήμου Βάρης – Κορωπίου.

Από τα πρώτα λεπτά εκδήλωσης της πυρκαγιάς, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας έχει θέσει 10 υδροφόρα οχήματα και τρία μηχανήματα έργου στη διάθεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ είναι σε ύψιστη ετοιμότητα για να συνδράμει στην εκκένωση της περιοχής, εφόσον αυτό ζητηθεί από τις αρμόδιες αρχές.

Οι αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες και τα στελέχη της πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας είναι σε συνεχή επαφή με το Κέντρο Επιχειρήσεων της Περιφέρειας και ενημερώνονται για τις εξελίξεις. Όπως επισημαίνεται από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες μας βρίσκονται σε επιφυλακή, προκειμένου να συνδράμουν άμεσα με κάθε δυνατό τρόπο σε ό,τι τους ζητηθεί από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, που έχει την ευθύνη του συντονισμού των επιχειρήσεων στο πεδίο.

Φωτιά στη Βάρης - Κορωπίου: Μηνύματα από το 112 για εκκένωση οικισμών

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έστειλε σειρά μηνυμάτων στους κατοίκους γύρω περιοχών για να είναι σε ετοιμότητα ενώ κάλεσε όσους είναι στους οικισμούς Λαμπρίκα και Κίτσι να απομακρυνθούν προς Βάρη.