Ελλαδα

Ένταλμα σύλληψης για τον Απόστολο Λύτρα

Αντικαταστάθηκαν οι περιοριστικοί όροι

Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Ένταλμα σύλληψης για τον Απόστολο Λύτρα - Αντικαταστάθηκαν οι περιοριστικοί όροι

Eνταλμα σύλληψης eκδόθηκε από τις δικαστικές αρχές για τον Απόστολο Λύτρα μετά την άρση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί, όταν απολογήθηκε για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Η αντικατάσταση των περιοριστικών όρων με προσωρινή κράτηση του Απόστολου Λύτρα που ζητήθηκε από το θύμα του ξυλοδαρμού μέσω του δικηγόρου της Θέμη Σοφού από την ανακρίτρια μετά το χθεσινοβραδινό επεισόδιο στην οικία της συζύγου του.

Ο Απόστολος Λύτρας αναμένεται να συλληφθεί και να οδηγηθεί στις φυλακές καθώς οι περιοριστικοί όροι δεν υπάρχουν πια, έχουν αντικατασταθεί με προσωρινή κράτηση.

Ένταλμα σύλληψης για τον Απόστολο Λύτρα - Όσα είπε ο Θέμης Σοφός για το επεισόδιο το βράδυ της Τρίτης

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου υποστηρίζει ότι ο ποινικολόγος της έστειλε απειλητικό μήνυμα μετά την παρουσία της πρώην συζύγου και της κόρης του στο σπίτι όπου μέχρι πρότινος διέμεναν, προκειμένου να πάρουν κάποια προσωπικά αντικείμενα του Απόστολου Λύτρα. Η πρώην σύζυγος του ποινικολόγου φέρεται να είχε κλειδιά του σπιτιού, ενώ δεν είχε ειδοποιήσει ότι θα μεταβεί στον χώρο. Ο συνήγορος της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, Θέμης Σοφός, υποστηρίζει ότι το θύμα εντάχθηκε χωρίς τη θέλησή του σε κοινή ομάδα με τον ποινικολόγο στο Viber, κάτι που αποτελεί όπως υποστηρίζει παραβίαση του περιοριστικού όρου που έχει επιβληθεί. Παρών στο σπίτι ήταν και ο πατέρας της Σοφίας Πολυζωγοπούλου. Ο κ. Σοφός επιβεβαιώνει ότι η πελάτισσά του λιποθύμησε. 

Επιπλέον, ο κ. Σοφός υποστηρίζει ότι στα μηνύματα που υπάρχουν στην ομαδική συνομιλία στο Viber ασκούνται πιέσεις προς τη Σοφία Πολυζωγοπούλου. 

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου υπέβαλε μήνυση για αυτοδικία, διατάραξη οικιακής ειρήνης, παράνομη βία, απειλή και σε βάρος του δικηγόρου που έφτασαν στο σπίτι μαζί με την πρώην σύζυγο του Απόστολου Λύτρα και το ένα τους παιδί προκειμένου να πάρουν κάποια προσωπικά αντικείμενα του. Όταν οι παραπάνω εισήλθαν στην αυλή του σπιτιού, η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα ένιωσε απειλή και πάτησε το panic button και στη συνέχεια υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο με αποτέλεσμα να φτάσει στο σημείο το ΕΚΑΒ για να της παράσχει τις πρώτες βοήθειες. 

Λύτρας: Τα χτυπήματα ήταν με «τέντωμα του δεξιού μου χεριού ενστικτωδώς και παρορμητικά»

Με τον ισχυρισμό ότι τη χτύπησε «χωρίς να έχει πρόθεση να της προκαλέσει την οποιαδήποτε βλάβη» ο Απόστολος Λύτρας απολογήθηκε ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας πριν μερικές ημέρες. Ο κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία δικηγόρος ανέφερε «2-3 χτυπήματα» που κατάφερε σε βάρος της συζύγου του υποστηρίζοντας ότι τα βαριά τραύματα προήλθαν από το «τέντωμα του δεξιού μου χεριού ενστικτωδώς και παρορμητικά».

Μάλιστα, ο Απόστολος Λύτρας υποστηρίζει πως ήταν ιδέα της συζύγου του ο ισχυρισμός ότι έπεσε από τη σκάλα, ενώ επιχειρεί να δικαιολογήσει το γεγονός ότι της πήρε το κινητό για να δει με ποιον ανταλλάσσει μηνύματα γιατί ζήλευε. Σε κάθε περίπτωση, ζητά συγγνώμη για όσα συνέβησαν αναλαμβάνοντας την ευθύνη των πράξεων του.

Στην απολογία του, ο ποινικολόγος περιγράφει από την αρχή το περιστατικό υποστηρίζοντας πως κατά την έξοδο τους σε εστιατόριο στη Βουλιαγμένη το βράδυ του Σαββάτου, είδε τη σύζυγό του να ανταλλάσσει μηνύματα στο κινητό της τηλέφωνο.

«Της πήρα το κινητό και της ζήτησα να μου δώσει τον κωδικό για να μάθω πού έστελνε τα μηνύματα αυτά γιατί ζήλεψα. Μου αρνήθηκε και της ζήτησα να φύγουμε. Όταν μπήκαμε στο αυτοκίνητο αρχίσαμε να λογομαχούμε και καθόσον οδηγούσα με το δεξί μου χέρι τη χτύπησα προφανώς στο πρόσωπο χωρίς να γνωρίζω το σημείο και χωρίς να έχω την παραμικρή πρόθεση να της προκαλέσω την οποιαδήποτε βλάβη» υποστήριξε και συνέχισε:

«Λίγα μέτρα πιο κάτω είχε ένα άνοιγμα ο δρόμος όπου σταμάτησα να συζητήσουμε. Πίσω ήρθε ένα άλλο αυτοκίνητο και έτσι συνέχισα να οδηγώ ενώ συνεχιζόταν ο λεκτικός διαπληκτισμός. Την χτύπησα με το δεξί μου χέρι από τη θέση του οδηγού κι αυτή στη θέση του συνοδηγού, χωρίς να έχω πρόθεση να της προκαλέσω την οποιαδήποτε βλάβη. Και ίδια γνωρίζει ότι δεν είχα τέτοια πρόθεση. Πήγαμε προς το σπίτι και είπαμε και οι δυο να πάμε σε νοσοκομείο προληπτικά».

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος επεσήμανε πως τον περασμένο Σεπτέμβριο το ζευγάρι βρισκόταν σε διάσταση για κάποιους μήνες αλλά συνέχισαν να είναι μαζί, κατέθεσε ότι ο λόγος που επέστρεψαν αρχικά σπίτι και δεν πήγαν κατευθείαν σε κάποιο νοσοκομείο ήταν «η μεγάλη ένταση». Μάλιστα, ανέφερε στην ανακρίτρια ότι ενημερώθηκε για την αλλαγή της κατάθεσης της συζύγου του από την ίδια την επόμενη ημέρα το απόγευμα, η οποία του εξήγησε αυτή την αλλαγή -σύμφωνα με το ίδιο- με την αιτιολογία ότι στο διαδίκτυο γραφόταν ότι «τον κάλυπτε» καθώς και ότι το κάνει για τις τρεις κόρες του.

Όπως είπε: «Επειδή ήμασταν και οι δύο σε μεγάλη ένταση πήγαμε στο σπίτι μας πρώτα όπου παραμείναμε για 10 λεπτά, έκανε ντους και την πήγα με δική μου πρωτοβουλία στην Ευρωκλινική. Όταν φύγαμε από το σπίτι μου είπε «δεν πρόκειται να πω τίποτα για το τι έγινε» και εγώ της είπα θα αναλάβω την ευθύνη. Όταν φτάσαμε στην Ευρωκλινική, η σύζυγος μου στο δωμάτιο που βρισκόταν και ήμουν μαζί της μου είπε να πούμε ότι έπεσα από τη σκάλα. Μάλιστα πρώτα κατέθεσε η σύζυγος μου και εγώ μετά από δυόμιση ώρες περίπου. Σ’ αυτό το διάστημα μου είπε στο τηλέφωνο ότι κατέθεσε ότι έπεσε απ’ τη σκάλες και ότι εγώ δεν ήμουν παρών. Θέλω να επισημάνω ότι το χτύπημα στο πρόσωπο της συζύγου μου ουσιαστικά έγινε από το τέντωμα του δεξιού μου χεριού ενστικτωδώς και παρορμητικά, γιατί βρισκόμαστε σε απόσταση 40 εκατοστών περίπου. Υπολογίζω ότι τα χτυπήματα με το δεξί μου χέρι ήταν δύο ή τρία. Σας επισημαίνω ότι όταν έδωσε την κατάθεση της εγώ βρισκόμουν ήδη στο τμήμα κρατούμενος και οι αστυνομικοί πήγαν μετά να τις πάρουν κατάθεση. Συνεπώς δεν υπήρχε λόγος να φοβηθεί κάτι. Μάλιστα στο τηλέφωνο μου ανέφερε ότι την ρωτήσανε αστυνομικοί αν θέλει κουμπί πανικού και απλά κούνησε το κεφάλι της και θεωρήθηκε από τους αστυνομικούς ότι θέλει το κουμπί πανικού. Καθόλη τη διάρκεια που κρατούν, βρίσκομαι σε διαρκή επικοινωνία με την σύζυγό μου τόσο τηλεφωνικά όσο και μέσω μηνυμάτων».