Ελλαδα

«Σχεδόν κάθε 10 λεπτά ξεσπά μία πυρκαγιά»: Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής για τις φωτιές

«Πολύ δύσκολη η σημερινή μέρα»

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά τώρα: Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής για τις πυρκαγιές
Φωτιά τώρα: Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής για τις πυρκαγιές © ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Φωτιά τώρα: Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής για τις πυρκαγιές - Σημειώθηκαν 300 νέες ενάρξεις πυρκαγιών

«Κάθε δέκα λεπτά έχουμε μία νέα φωτιά, πολύ δύσκολη η σημερινή μέρα», τόνισε στο πλαίσιο ενημέρωσης των ΜΜΕ ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης. Έχουμε διαρκώς νέες ενάρξεις υπογράμμισε ο κ. Βαθρακογιάννης.

Σχετικά με τη φωτιά στη Βάρης – Κορωπίου είπε ότι άρχισε από χαμηλή βλάστηση κοντά στη Σχολή Ευελπίδων.Η φωτιά επεκτάθηκε ταχύτατα λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που έφτασαν τα 8 μποφόρ. Γι' αυτό και κρίθηκε αναγκαίο να εκδοθεί προειδοποιητικό 112 και στη συνέχεια άλλα δύο μηνύματα, για την εκκένωση των δύο περιοχών Λαμπρικά και Κίτσι.Έκανε γνωστό ότι όπου χρειάζεται η ΕΛΑΣ βοηθά στην απομάκρυνση κατοίκων από την περιοχή. «Προέχει η ασφάλεια των κατοίκων, οι δυνάμεις ενισχύονται διαρκώς», ανέφερε. 

Ο κ. Βαθρακογιάννης αναφέρθηκε σε μία ακόμα επικίνδυνη πυρκαγιά που είναι σε εξέλιξη στο Κρανίδι ενώ τόνισε τη σημασία του να επιδείξουν όλοι προσοχή.

Φωτιά στη Βάρης - Κορωπίου: «Η φωτιά κατέβηκε το βουνό σε 5 λεπτά»

Δύσκολη μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες για να οριοθετήσουν τη φωτιά που έχει ξεσπάσει στη Βάρης - Κορωπίου. Το 112 έχει αποστείλει ήδη σειρά μηνυμάτων προκειμένου να εκκενωθούν περιοχές που κινδυνεύουν άμεσα από τις φλόγες. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι η επέκταση της φωτιάς σε χαμηλή βλάστηση, ελιές και οπωροφόρα δέντρα είναι ραγδαία. 

Κάτοικοι με τις μάνικες ανά χείρας και όποιο πρόσφορο μέσο προσπαθούν να προστατεύσουν σπίτια τους και να συνδράμουν στο έργο κατάσβεσης. «Η φωτιά κατέβηκε το βουνό σε 5 λεπτά. Από το σπίτι του γείτονα πέρασε η φωτιά», δήλωσε στον ΣΚΑΪ κάτοικος στο Κίτσι. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d23xv67kwdgp)

Το γεγονός που προβληματίζει τις αρχές είναι - σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ - ότι εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα δύο εστίες φωτιάς στον παράδρομο της Βάρης - Κορωπίου κοντά στο πάρκινγκ σκαφών. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως 6 με 7 μποφόρ

Ήδη ενισχύονται οι δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, στο σημείο επιχειρούν 16 οχήματα, 42 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρο, 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Κοντά στην περιοχή όπου μαίνεται η φωτιά υπάρχουν εταιρείες ξυλείας, εμπορίας και ενοικιάσεως οχημάτων καθώς και στάθμευσης και επισκευής σκαφών. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d23yz9omhe21)

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον δύο σπίτια έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές από τη φωτιά. Ενώ οι φλόγες έχουν μπει σε αυλές σπιτιών. 

Σε έκτακτη ανάγκη το κιτσι

Posted by Dentalstyling Alexandros Betas on Wednesday, June 19, 2024

Φωτιά τώρα στη Βάρης - Κορωπίου: Μηνύματα από το 112 για εκκένωση οικισμών

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έστειλε σειρά μηνυμάτων στους κατοίκους γύρω περιοχών για να είναι σε ετοιμότητα ενώ κάλεσε όσους είναι στους οικισμούς Λαμπρίκα και Κίτσι να απομακρυνθούν προς Βάρη.

Λόγω της εκδήλωσης της φωτιάς στην περιοχή του Κορωπίου, διενεργούνται εκτροπές στην κυκλοφορία των οχημάτων:

  • Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου και Ηρακλειδών
  • Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου και Λεωφόρος Αγίας Μαρίνας
  • Έξοδος Αττικής Οδού προς Κορωπί

Δείτε τις  εικόνες από τη φωτιά στη Βάρης - Κορωπίου

Posted by Neoklis Efthimiadis on Wednesday, June 19, 2024

Posted by Neoklis Efthimiadis on Wednesday, June 19, 2024

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.