Ελλαδα

Φωτιά τώρα στη Βάρης - Κορωπίου: Στις φλόγες επιχειρήσεις, απειλούνται σπίτια, εκκενώνεται ο οικισμός Κίτσι

«Η φωτιά μπαίνει στα σπίτια» δηλώνει ο δήμαρχος Βάρης

Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Φωτιά τώρα στη Βάρης - Κορωπίου: Καταστροφές σε επιχειρήσεις, οι φλόγες απειλούν σπίτια, εκκενώνεται ο οικισμός Κίτσι - Αλλεπάλληλα μηνύματα από το 112

Δύσκολη μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες για να οριοθετήσουν τη φωτιά που έχει ξεσπάσει στη Βάρης - Κορωπίου. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, έχουν καεί αποθήκες, μια επιχείρηση με σκάφη και κτήματα, ενώ απειλούνται σπίτια. 

Το 112 έχει αποστείλει ήδη σειρά μηνυμάτων προκειμένου να εκκενωθούν περιοχές που κινδυνεύουν άμεσα από τις φλόγες. Ήδη εκκενώνονται ο οικισμός Κίτσι και ο Ιππικός Όμιλος, ενώ έχουν ανακοινωθεί ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι η επέκταση της φωτιάς σε χαμηλή βλάστηση, ελιές και οπωροφόρα δέντρα είναι ραγδαία. 

Ο δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, δήλωσε στον ΣΚΑΙ νωρίτερα ότι η φωτιά έχει μπει στα σπίτια. Η φωτιά ξεκίνησε από το ύψος των δύο μικρών τούνελ στη Βάρης - Κορωπίου, κοντά σε επιχείρηση με σκάφη. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κρωπίας, Δημήτρη Κιούση, η μέριμνα των αρχών είναι να διαπιστωθεί αν υπάρχουν άνθρωποι μέσα στις κατοικίες που έχουν υποστεί τις πρώτες ζημιές ή απειλούνται. 

Η ΕΡΤ μετέδωσε ότι η φωτιά έχει περάσει μέσα από επιχειρήσεις και κτήματα και έχει προκαλέσει ζημιές, ενώ υπάρχουν αναφορές ακόμα και για κάποια σπίτια που έχουν πληγεί προς τα Λαμπρικά.

Φωτιά τώρα στη Βάρης - Κορωπίου: «Η φωτιά κατέβηκε το βουνό σε 5 λεπτά»

Κάτοικοι με τις μάνικες ανά χείρας και όποιο πρόσφορο μέσο προσπαθούν να προστατεύσουν σπίτια τους και να συνδράμουν στο έργο κατάσβεσης. «Η φωτιά κατέβηκε το βουνό σε 5 λεπτά. Από το σπίτι του γείτονα πέρασε η φωτιά», δήλωσε στον ΣΚΑΪ κάτοικος στο Κίτσι. 

Το γεγονός που προβληματίζει τις αρχές είναι - σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ - ότι εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα δύο εστίες φωτιάς στον παράδρομο της Βάρης - Κορωπίου κοντά στο πάρκινγκ σκαφών. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως 6 με 7 μποφόρ

Ήδη ενισχύονται οι δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, στο σημείο επιχειρούν 16 οχήματα, 42 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρο, 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Κοντά στην περιοχή όπου μαίνεται η φωτιά υπάρχουν εταιρείες ξυλείας, εμπορίας και ενοικιάσεως οχημάτων καθώς και στάθμευσης και επισκευής σκαφών. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον δύο σπίτια έχουν υποστεί ζημιές από τη φωτιά. Ενώ οι φλόγες έχουν μπει σε αυλές σπιτιών  

Φωτιά τώρα στη Βάρης - Κορωπίου: Μηνύματα από το 112 για εκκένωση οικισμών

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έστειλε σειρά μηνυμάτων στους κατοίκους γύρω περιοχών για να είναι σε ετοιμότητα ενώ κάλεσε όσους είναι στους οικισμούς Λαμπρίκα και Κίτσι να απομακρυνθούν προς Βάρη.

Λόγω της εκδήλωσης της φωτιάς στην περιοχή του Κορωπίου, διενεργούνται εκτροπές στην κυκλοφορία των οχημάτων:

  • Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου και Ηρακλειδών
  • Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου και Λεωφόρος Αγίας Μαρίνας
  • Έξοδος Αττικής Οδού προς Κορωπί

Δείτε τις πρώτες εικόνες από τη φωτιά στη Βάρης - Κορωπίου