Ελλαδα

Στη Σίκινο συγγενείς των δύο Γαλλίδων τουριστριών που έχουν εξαφανιστεί

Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό τους

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Φρανσουάζ Μπουτό τα ίχνη της οποίας έχουν χαθεί στη Σίκινο
Εξαφάνιση τουριστριών στη Σίκινο: Συγγενείς τους στην Ελλάδα © Glomex

Εξαφάνιση τουριστριών στη Σίκινο: Συγγενείς τους στην Ελλάδα - Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό τους

Στην Ελλάδα έφτασαν συγγενείς των δύο Γαλλίδων τουριστριών που χάθηκαν στη Σίκινο, προκειμένου να συνδράμουν στις έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό τους. Η 64χρονη Μαρί Πιέρ Αρφέλ και η 73χρονη Φρανσουάζ Μπουτό έχουν εξαφανιστεί από την Παρασκευή (14.6). Δεν είναι γνωστό αν οι δύο Γαλλίδες βρίσκονται μαζί ή αν τους συνδέει φιλική σχέση. 

Η ανιψιά της 64χρονης Μαρί Πιέρ Αρφέλ - μιας εκ των δύο τουριστριών που έχουν χαθεί -  υποστηρίζει ότι η θεία της έφτασε στην Ελλάδα τον Απρίλιο και θα παρέμενε έως τον Σεπτέβριο «Επί δύο μήνες, λαμβάναμε ειδήσεις σχεδόν κάθε μέρα, οπότε ξέρουμε ότι είχε φτάσει με ασφάλεια στο ξενοδοχείο της, που βρίσκεται στο νησί Σίκινος», δήλωσε η ανιψιά της στη γαλλική εφημερίδα Nice-Matin, χαρακτηρίζοντας τη θεία της ως ένα «πολύ αθλητικό τύπο» και «έμπειρη πεζοπόρο». «Το πρωί της Παρασκευής ξέρουμε ότι πήγε για πεζοπορία στην ύπαιθρο με μια άλλη Γαλλίδα, τη Φρανσουάζ Μπουτό. Έκτοτε, τίποτα», συμπλήρωσε η ανιψιά της Αρφέλ. 

Η 73χρονη Φρανσουάζ Μπουτό προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον υπεύθυνο του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε, του έστειλε επιπλέον και μια φωτογραφία της. Ο Ηλίας Γαβανάς μίλησε για τα μηνύματα που έλαβε και την προσπάθεια να επικοινωνήσει με την 73χρονη. «Το πρώτο πράγμα που έκανα όταν ξύπνησα ήταν να της στείλω ένα μήνυμα για να δω τι έχει συμβεί, βλέπω ότι δεν απαντάει και την παίρνω τηλέφωνο […] στο τρίτο τηλέφωνο που της έκανα απάντησε. Δεν μπορούσε να επικοινωνήσει στα αγγλικά, μου έλεγε κάτι λέξεις που δεν μπορούσα να καταλάβω. Κλείνει το τηλέφωνο και μου στέλνει τη φωτογραφία».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d238fxuemjox)

Οι εξαφανίσεις των τουριστριών στη Σίκινο απασχολούν τον διεθνή Τύπο

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούν τα διεθνή ΜΜΕ τις εξελίξεις για τις υποθέσεις εξαφάνισης τουριστών που καταγράφηκαν τον Ιούνιο στην Ελλάδα. Μέχρι σήμερα, πέντε τουρίστες έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ τρεις - δύο γυναίκες από τη Γαλλία και ένας 59χρονος Αμερικανός - παραμένουν αγνοούμενοι. Τα διεθνή ΜΜΕ επιχειρούν να δώσουν απαντήσεις για τα ζητήματα που αψηφούν οι περιπατητές όταν ακολουθούν μία διαδρομή σε δυσπρόσιτα πολλές φορές μονοπάτια νησιών. 

Όπως σημειώνουν, οι τουρίστες δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται τους κινδύνους από τις υψηλές θερμοκρασίες, με αποτελέσματα συχνά μοιραία για τους ίδιους. Τα διεθνή ΜΜΕ αναφέρονται σε όλες τις εξαφανίσεις τουριστών που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες εβδομάδες στην Ελλάδα, με πρώτη εκείνη του παρουσιαστή του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ στη Σύμη. Οι άλλες εξαφανίσεις τουριστών καταγράφηκαν στη Σάμο, στο Μαθράκι, στην Αμοργό, στη Σίκινο και την Κρήτη. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d23of68lll89)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.