Ελλαδα

Δικηγόρος Απόστολου Λύτρα: Δεν υπάρχει κανένα απειλητικό μήνυμα

Ο ποινικολόγος αναμένεται να παρουσιαστεί σε λίγη ώρα στο Αστυνομικό Τμήμα

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο δικηγόρος του Απόστολου Λύτρα για τη μήνυση της Σοφία Πολυζωγοπούλου και τα περί απειλητικού μηνύματος

Ο δικηγόρος του Απόστολου Λύτρα, Πέτρος Πανταζής, υποστηρίζει ότι ο ποινικολόγος δεν έστειλε κανένα απειλητικό μήνυμα στη σύζυγό του, Σοφία Πολυζωγοπούλου και σημειώνει ότι δεν υπάρχει παραβίαση κανενός περιοριστικού μέτρου.

«Θέλω να το τονίσω, δεν υπάρχει κανένα απειλητικό μήνυμα και καμία απειλή. Δεν θα το έκανε ποτέ αυτό ο κύριος Απόστολος Λύτρας» δήλωσε στο Action 24 ο συνήγορος του ποινικολόγου, Πέτρος Πανταζής και πρόσθεσε: «Μίλησα μαζί του και μου είπε ο άνθρωπος ότι ξύπνησε και είδε αυτό τον χαμό που έχει γίνει. Δεν έχει καταλάβει τι έχει γίνει». Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε λίγη ώρα ο Απόστολος Λύτρας θα παρουσιαστεί αυτοβούλως στο Αστυνομικό Τμήμα, καθώς σε βάρος του έχει ασκηθεί μήνυση και βρίσκεται σε εξέλιξη το αυτόφωρο. 

Την προσωρινή κράτηση του Απόστολου Λύτρα θα ζητήσει ο συνήγορος της Σοφίας Πολυζωγοπούλου

Ο συνήγορος της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, Θέμης Σοφός, αναμένεται να ζητήσει την προφυλάκιση του Απόστολου Λύτρα μετά τη μήνυση που υπεβλήθη σε βάρος του ποινικολόγου για παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί για τον ξυλοδαρμό της 37χρονης δικηγόρου. Ο Απόστολος Λύτρας αναζητείται από τις αρχές, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν απαντά στα τηλέφωνα, ούτε εντοπίστηκε στη διεύθυνση που είχε δηλώσει. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Θέμης Σοφός να ζητήσει από την ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα την αντικατάσταση των περιοριστικών όρων που επιβλήθηκαν στον δικηγόρο μετά την απολογία του, με την προσωρινή κράτηση του Απόστολου Λύτρα. Ο κ. Σοφός υποστηρίζει ότι ο Απόστολος Λύτρας προχώρησε σε παραβίαση των περιοριστικών όρων της υποχρεωτικής μετοίκησης γιατί δεν έχει παραδώσει ως όφειλε τα κλειδιά, όσο και του όρου της απαγόρευσής της συναναστροφής καθώς φέρεται να έστειλε μηνύματα στη σύζυγό του μέσα από ομαδική συνομιλία που δημιουργήθηκε στο Viber χωρίς τη θέληση της Σοφίας Πολυζωγοπούλου. 

Απόστολος Λύτρας: Όσα έγιναν το βράδυ της Τρίτης και οδήγησαν σε μήνυση

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου υποστηρίζει ότι ο ποινικολόγος της έστειλε απειλητικό μήνυμα μετά την παρουσία της πρώην συζύγου και της κόρης του στο σπίτι όπου μέχρι πρότινος διέμεναν, προκειμένου να πάρουν κάποια προσωπικά αντικείμενα του Απόστολου Λύτρα. Η πρώην σύζυγος του ποινικολόγου φέρεται να είχε κλειδιά του σπιτιού, ενώ δεν είχε ειδοποιήσει ότι θα μεταβεί στον χώρο. Ο συνήγορος της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, Θέμης Σοφός, υποστηρίζει ότι το θύμα εντάχθηκε χωρίς τη θέλησή του σε κοινή ομάδα με τον ποινικολόγο στο Viber, κάτι που αποτελεί όπως υποστηρίζει παραβίαση του περιοριστικού όρου που έχει επιβληθεί. Παρών στο σπίτι ήταν και ο πατέρας της Σοφίας Πολυζωγοπούλου. Ο κ. Σοφός επιβεβαιώνει ότι η πελάτισσά του λιποθύμησε. 

Επιπλέον, ο κ. Σοφός υποστηρίζει ότι στα μηνύματα που υπάρχουν στην ομαδική συνομιλία στο Viber ασκούνται πιέσεις προς τη Σοφία Πολυζωγοπούλου. 

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου υπέβαλε μήνυση για αυτοδικία, διατάραξη οικιακής ειρήνης, παράνομη βία, απειλή και σε βάρος του δικηγόρου που έφτασαν στο σπίτι μαζί με την πρώην σύζυγο του Απόστολου Λύτρα και το ένα τους παιδί προκειμένου να πάρουν κάποια προσωπικά αντικείμενα του. Όταν οι παραπάνω εισήλθαν στην αυλή του σπιτιού, η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα ένιωσε απειλή και πάτησε το panic button και στη συνέχεια υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο με αποτέλεσμα να φτάσει στο σημείο το ΕΚΑΒ για να της παράσχει τις πρώτες βοήθειες. 

Ο Απόστολος Λύτρας αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου.