Ελλαδα

Αναζητείται ο Απόστολος Λύτρας μετά τη μήνυση της συζύγου του

Για παραβίαση του περιοριστικού όρου που του είχε επιβληθεί - Προσωρινή κράτηση ζητά ο Θ. Σοφός

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Απόστολος Λύτρας
Ο Απόστολος Λύτρας αναζητείται μετά τη μήνυση της συζύγου του © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Απόστολος Λύτρας: Αναζητείται μετά τη μήνυση της συζύγου του - Για παραβίαση του περιοριστικού όρου που του είχε επιβληθεί

Αναζητείται από τις αρχές ο Απόστολος Λύτρας μετά τη μήνυση που υπέβαλε η σύζυγός του, Σοφία Πολυζωγοπούλου για παραβίαση του περιοριστικού όρου που του είχε επιβληθεί.

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου υποστηρίζει ότι ο ποινικολόγος της έστειλε απειλητικό μήνυμα μετά την παρουσία της πρώην συζύγου και της κόρης του στο σπίτι όπου μέχρι πρότινος διέμεναν, προκειμένου να πάρουν κάποια προσωπικά αντικείμενα του Απόστολου Λύτρα.  Η πρώην σύζυγος του ποινικολόγου φέρεται να είχε κλειδιά του σπιτιού, ενώ δεν είχε ειδοποιήσει ότι θα μεταβεί στον χώρο. Ο συνήγορος της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, Θέμης Σοφός, υποστηρίζει ότι το θύμα εντάχθηκε χωρίς τη θέλησή του σε κοινή ομάδα με τον ποινικολόγο στο Viber, κάτι που αποτελεί όπως υποστηρίζει παραβίαση του περιοριστικού όρου που έχει επιβληθεί. Παρών στο σπίτι ήταν και ο πατέρας της Σοφίας Πολυζωγοπούλου. Ο κ. Σοφός επιβεβαιώνει ότι η πελάτισσά του λιποθύμησε. 

Επιπλέον, ο κ. Σοφός υποστηρίζει ότι στα μηνύματα που υπάρχουν στην ομαδική συνομιλία στο Viber ασκούνται πιέσεις προς τη Σοφία Πολυζωγοπούλου. Ο συνήγορος της δικηγόρου έχει ήδη μεταβεί στην ανακρίτρια, ζητώντας την προσωρινή του κράτηση.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d23r8zugught)

Απόστολος Λύτρας: Μήνυση από τη Σοφία Πολυζωγοπούλου κατά του ποινικολόγου και της πρώην συζύγου του

Εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση Απόστολου Λύτρα. Η σύζυγος του ποινικολόγου, Σοφία Πολυζωγοπούλου, φέρεται να κατέθεσε μήνυση σε βάρος της πρώην συζύγου του Απόστολου Λύτρα και του ίδιου του ποινικολόγου για παράβαση της δικαστικής απόφασης μετά από απειλητικό μήνυμα που υποστηρίζει ότι της έστειλε.

Σύμφωνα με το OPEN, η Σοφία Πολυζωγοπούλου υπέβαλε μήνυση για αυτοδικία, διατάραξη οικιακής ειρήνης, παράνομη βία, απειλή και σε βάρος του δικηγόρου που έφτασαν στο σπίτι μαζί με την πρώην σύζυγο του Απόστολου Λύτρα και το ένα τους παιδί προκειμένου να πάρουν κάποια προσωπικά αντικείμενα του. Όταν οι παραπάνω εισήλθαν στην αυλή του σπιτιού, η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα ένιωσε απειλή και πάτησε το panic button και στη συνέχεια υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο με αποτέλεσμα να φτάσει στο σημείο το ΕΚΑΒ για να της παράσχει τις πρώτες βοήθειες. 

Επιπλέον, η κ. Πολυζωγοπούλου υποστηρίζει ότι δέχθηκε απειλητικό μήνυμα στο κινητό της τηλέφωνο από τον ποινικολόγο. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d23qdnh5st4x)

Ο Επίτιμος Πρόεδρος των Αστυνομικών, Γιώργος Καλλιακμάνης, περιέγραψε στον ΣΚΑΪ ότι χθες βράδυ η πρώην σύζυγος του Απόστολου Λύτρα με το ένα από τα παιδιά τους, μπήκαν στην αυλή να χτυπήσουν το κουδούνι του σπιτιού της 37χρονης δικηγόρου, η οποία τους αντιλήφθηκε και πάτησε το panic button, ενώ στη συνέχεια υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο. Το 37χρονο θύμα ενδοοικογενειακής βίας υπέβαλε μηνύσεις για διατάραξη οικιακής ειρήνης στην πρώην σύζυγο του ποινικολόγου, όπως και στον ίδιο τον Απόστολο Λύτρα. Μάλιστα, ο κ. Καλλιακμάνης αποκάλυψε ότι η 37χρονη μήνυσε τον σύζυγό της και για απειλητικό μήνυμα που έστειλε στο κινητό της.

Η πρώην σύζυγος του Απόστολου Λύτρα έχει συλληφθεί. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d23qlgrcz7gx)

Απόστολος Λύτρας: Δεν επινόησα εγώ ότι η σύζυγός μου έπεσε από τις σκάλες

Ο Απόστολος Λύτρας το απόγευμα της Τρίτης (18.6) εξέδωσε ανακοίνωση για την υπόθεση ξυλοδαρμού της σύζυγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου. Ο ποινικολόγος υποστήριξε πως δεν επινόησε ο ίδιος το αφήγημα πως η 37χρονη έπεσε από τη σκάλα. Σημειώνει δε πως αντιλαμβάνεται την οργή του κόσμου «που επί μήνες με παρακολουθούσαν να μιλώ ως υπέρμαχος της καταδίκης κάθε μορφής βίας και, τώρα, με βλέπουν ως θύτη αυτής της ίδιας βίας που καταδίκαζα...» συμπληρώνοντας πως «δυστυχώς, ο δημόσιος λόγος σε εκτοξεύει ψηλά με θόρυβο, αλλά σε γκρεμίζει σε μια στιγμή με κρότο…».

Στη συνέχεια όπως λέει, πως ξεκίνησε «συμβουλευτικό - θεραπευτικό πρόγραμμα και θα τηρήσω μέχρι κεραίας την υπόσχεσή μου να επανορθώσω (όσο αυτό γίνεται) αυτό που έκανα». Παράλληλα αναφέρει πως ουδέποτε είχε ασκήσει βία στο παρελθόν προς τη σύζυγό του συμπληρώνοντας πως «αυτό, δεν αναιρεί την απαξία της πράξης μου», ενώ καλεί «να μην αναπαράγονται ψευδείς "ειδήσεις" για δήθεν "άλλες" πράξεις που δήθεν "τέλεσα"».

Η δήλωση του Απόστολου Λύτρα

«Από την πρώτη στιγμή, που βρέθηκα ενώπιον της Δικαιοσύνης, ζήτησα συγγνώμη για την καταδικαστέα πράξη μου και υποσχέθηκα, στη σύζυγό μου και στα παιδιά μου, να αποτανθώ σε ειδικό συμβουλευτικό κέντρο, ώστε να καταλάβω τί είναι αυτό που με εξώθησε σε αυτή τη φρικτή συμπεριφορά.

Αντιλαμβάνομαι την οργή όλου του κόσμου που επί μήνες με παρακολουθούσαν να μιλώ ως υπέρμαχος της καταδίκης κάθε μορφής βίας και, τώρα, με βλέπουν ως θύτη αυτής της ίδιας βίας που καταδίκαζα... Δυστυχώς, ο δημόσιος λόγος σε εκτοξεύει ψηλά με θόρυβο, αλλά σε γκρεμίζει σε μια στιγμή με κρότο…

Όπως υποσχέθηκα, ήδη ξεκίνησα συμβουλευτικό - θεραπευτικό πρόγραμμα και θα τηρήσω μέχρι κεραίας την υπόσχεσή μου να επανορθώσω (όσο αυτό γίνεται) αυτό που έκανα.

Θα ήθελα, μόνον, να τονίσω τα εξής:

α) ουδέποτε άσκησα την οποιαδήποτε μορφής βία, λεκτική ή σωματική, στη σύζυγό μου. Αυτό, δεν αναιρεί την απαξία της πράξης μου, πλην όμως σας παρακαλώ να μην αναπαράγονται ψευδείς "ειδήσεις" για δήθεν "άλλες" πράξεις που δήθεν "τέλεσα".

β) Εκτός από εμένα, που δικαίως δέχομαι όλη αυτή την κριτική, υπάρχουν και 3 ανήλικα παιδιά, που τις τελευταίες ημέρες ζουν μια κόλαση. Η ευθύνη δεν είναι οικογενειακή και η κάθε μορφής επίθεση στο διαδίκτυο, σε βάρος μου, δεν είναι δυνατόν να μετακυλίεται σε μικρά παιδιά, λόγω του επωνύμου τους.

Θα τεθώ ενώπιον του φυσικού μου Δικαστή, θα δικαστώ και θα αποδεχθώ την τιμωρία που δικαίως θα μου επιβληθεί. Παρακαλώ, όμως, να μην γίνει αυτή η δίκη μέσα από οθόνες, ανώνυμα σχόλια μίσους κλπ.

Θα ήθελα, τέλος, να επισημάνω ότι ποτέ δεν «επινόησα» το αφήγημα ότι δήθεν έπεσε η σύζυγός μου από τη σκάλα • την εκδοχή αυτή την επέλεξε η ίδια (παρά τη διαφωνία μου), για την προστασία των παιδιών μας, διότι αρχικά θεώρησε ότι έτσι θα τα προστατεύσει από την αρνητική δημοσιότητα. Σε κάθε περίπτωση, σέβομαι και υποκλίνομαι στην απόφασή της να καταθέσει τι ακριβώς συνέβη».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.