Ελλαδα

Στρατηγάκης: Περιμένουμε πτώση στις βάσεις, αλλά ακόμη δεν μπορούμε να την ποσοτικοποιήσουμε

«Συζητήσεις επιπέδου καφενείου όσα διαβάζετε για ιατρικές και νομικές»

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Υποψήφιοι έξω από σχολείο βρέπουν ανηρτημένα τα αποτελέσματα των Πανελληνίων μετά την ανακοίνωση των βάσεων
Βάσεις Πανελληνίων 2024: Η πρώτη εκτίμηση του Στράτου Στρατηγάκη © EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Βάσεις Πανελληνίων 2024: Η πρώτη εκτίμηση του Στράτου Στρατηγάκη - Τι συστήνει στους υποψηφίους για την επιλογή σχολών

Μία πρώτη εκτίμηση για τις βάσεις των Πανελληνίων του 2024 έκανε σήμερα ο σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού και έμπειρος αναλυτής, Στράτος Στρατηγάκης, μιλώντας στο OPEN, με αφορμή την ολοκλήρωση των εξετάσεων τόσο για τα ΓΕΛ, όσο και τα ΕΠΑΛ. Πλέον, ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την ανακοίνωση των βαθμολογιών. 

«Φέτος περιμένουμε πτώση γιατί τα θέματα ήταν πιο δύσκολα από ό,τι πέρυσι, όπως η φυσική που έφερε θύελλα. Περιμένουμε πως θα υπάρχει πτώση στις βάσεις, ωστόσο ακόμα δεν μπορούμε να την ποσοτικοποιήσουμε να πούμε είναι 100, 200, 300 μόρια γιατί δεν έχουμε κανένα αριθμητικό στοιχείο. Οπότε αυτά που διαβάζετε και ακούτε είναι συζητήσεις επιπέδου καφενείου. Δεν έχω κανένα στοιχείο και επειδή είμαι μαθηματικός μιλάω πάντα με στοιχεία», είπε ο κ. Στρατηγάκης σε ερώτημα που δέχθηκε σχετικά με τις βάσεις των Πανελληνίων για το 2024 και πρόσθεσε ότι «εκείνο που έχει σημασία είναι να μην ασχολούνται αυτή τη στίμη με τις βάσεις. Πρέπει να επιλέξουν τις σπουδές τους. Δεν επιλέγουν επάγγελμα, αλλά σπουδές και οι σπουδές μπορούν να οδηγήσουν σε πολλά επαγγέλματα».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d22wtebhvp69)

Πότε θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες και οι βάσεις των Πανελληνίων του 2024

Τα αποτελέσματα των Πανελληνίων 2024 αναμένουν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ, αφού πλέον ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις στα μαθήματα Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού / Ειδικότητας. Πλέον, οι υποψήφιοι δίνουν ειδικά μαθήματα για τις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που απαιτούν για την εισαγωγή φοιτητών την εξέταση σε μία ξένη γλώσσα, σε σχέδιο ή μουσικό όργανο. Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για τις υγειονομικές εξετάσεις και τις πρακτικές δοκιμασίες των υποψηφίων στα ΤΕΦΑΑ.

Ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί η ακριβής ημερομηνία για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων Εξετάσεων. Ωστόσο, η ανακοίνωση αναμένεται κατά τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου αναμένεται να γίνουν γνωστές οι βαθμολογίες των υποψηφίων.

Οι βαθμολογίες πιθανότατα θα συνοδεύονται και από τα επίσημα στατιστικά των Πανελληνίων Εξετάσεων, κάτι που θα μπορέσει να οδηγήσει σε πιο ασφαλείς εκτιμήσεις για την εικόνα των βάσεων εισαγωγής για τη φετινή χρονιά. Επιπλέον, η διαδικασία της συμπλήρωσης των Μηχανογραφικών Δελτίων αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, ώστε μέχρι το τέλος Ιουλίου να έχουν ανακοινωθεί οι βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2024: Με SMS θα λάβουν οι υποψήφιοι τις βαθμολογίες τους

Από εχθές, Δευτέρα, είναι διαθέσιμη η πλατφόρμα, μέσω της οποίας οι υποψήφιοι μπορούν να καταχωρίσουν το κινητό τους τηλέφωνο, προκειμένου να ενημερωθούν για τη βαθμολογία τους, αλλά και για τα τελικά τους αποτελέσματα εισαγωγής. Πιο αναλυτικά, μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2024, όλοι οι υποψήφιοι στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ μπορούν να επισκεφθούν την πλατφόρμα smsresults.minedu.gov.gr, προκειμένου να μπορέσουν να ενημερωθούν με γραπτό μήνυμα (SMS) αρχικά για τις βαθμολογίες στο σύνολο των μαθημάτων που εξετάστηκαν και αργότερα για τη σχολή/τμήμα εισαγωγής τους. Η είσοδος στην υπηρεσία πραγματοποιείται με τα στοιχεία συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις (οκταψήφιος Κωδικός Υποψηφίου, το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες, καθώς επίσης και το κινητό τηλέφωνο του υποψηφίου).

Τετράδια απαντήσεων για τις Πανελλήνιες 2024
Πανελλήνιες 2024: Μέσω SMS αποτελέσματα, ξεκίνησε καταχώριση κινητών © ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Στη συνέχεια, οι υποψήφιοι θα μπορούν να επιβεβαιώσουν τον αριθμό του κινητού τους ή να τον τροποποιήσουν. Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας απαιτείται η εισαγωγή μοναδικού κωδικού (One Time Password) που θα αποσταλεί στο κινητό που δηλώθηκε κατά την εγγραφή στην υπηρεσία. Η ενημέρωση μέσω SMS, λειτουργεί συμπληρωματικά με τους υπόλοιπους τρόπους ενημέρωσης των υποψηφίων: Οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα και από την online εφαρμογή του υπουργείου Παιδείας, στη διεύθυνση: https://results.it.minedu.gov.gr (πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες), αλλά και μέσω των καταλόγων που θα αναρτηθούν στις σχολικές μονάδες.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tουριστικά Λεωφορεία: Αντιδρά ο FedHATTA στην αλλαγή χώρου στάθμευσης
FedHAΤΤΑ: Αλλαγή χώρου στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων θα τινάξει στον αέρα την εξυπηρέτηση των τουριστών

Η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού τάσσεται και κατά της «αναμονής των επιβατών στο δρόμο, στον ήλιο ή τη βροχή»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.