Ελλαδα

«Δεν γινόταν άλλο, δεν είμαι καλά» - Η πρώτη δήλωση της συζύγου του Απόστολου Λύτρα

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου γιατί αφέθηκε ελεύθερος ο ποινικολόγος - Διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Απόστολος Λύτρας: Η πρώτη δήλωση της συζύγου μετά τον ξυλοδαρμό της - Παρέμβαση του Αρείου Πάγου γιατί αφέθηκε ελεύθερος ο ποινικολόγος

Η σύζυγος του ποινικολόγου Απόστολου Λύτρα έσπασε τη σιωπή της μετά την υπόθεση ξυλοδαρμού της.

Η γυναίκα μίλησε στο Star και είπε ότι δεν είναι καλά, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά, τονίζοντας ότι «δεν γινόταν άλλο» και πως περιμένει τις εξελίξεις, καθώς «τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους» ενώ ο Απόστολος Λύτρας αφέθηκε ελεύθερος λίγες ώρες μετά την απολογία του.

Η δήλωση της συζύγου του Απόστολου Λύτρα

«Είμαι χάλια και σωματικά και ψυχικά. Προσπαθώ να διαφυλάξω τη σωματική και την ψυχική μου υγεία. Τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους. Δεν είμαι καλά. Πώς να είμαι καλά; Δεν γινόταν άλλο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απόστολος Λύτρας: Παρέμβαση του Αρείου Πάγου γιατί αφέθηκε ελεύθερος - Διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα

Ελεύθερος αφέθηκε ο Απόστολος Λύτρας μετά την απολογία του για τον ξυλοδαρμό της γυναίκας του, με τους περιοριστικους όρους της υποχρέωσης μετοίκισης από το κοινό σπίτι, όπου διαμένει με τη σύζυγο του, της απαγόρευσης να την πλησιάζει και της υποχρέωσης να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης.

Μετά την έξοδό του από το γραφείο του εισαγγελέα, ο Απόστολος Λύτρας προχώρησε σε δηλώσεις στις κάμερες, όπου σημείωσε ότι θα αναζητήσει τα αίτια για το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας.

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου γιατί αφέθηκε ελεύθερος ο Απόστολος Λύτρας

Κατεπείγουσα προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα για τις ενδεχόμενες ευθύνες δικαστικού και εισαγγελικού λειτουργού αναφορικά με τις ενέργειές τους στο στάδιο της προδικασίας σε ό,τι αφορά την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με κατηγορούμενο τον δικηγόρο Απόστολο Λύτρα ζητεί η Πρόεδρος και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αναφορικά με την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με κατηγορούμενο δικηγόρο, η Πρόεδρος και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, διέταξαν κατεπείγουσα προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα για τις ενδεχόμενες ευθύνες δικαστικού και εισαγγελικού λειτουργού αναφορικά με τις ενέργειες τους στο στάδιο της προδικασίας.

Το σκεπτικό της απόφασης που αφέθηκε ελεύθερος ο Απόστολος Λύτρας για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία που επιμέτρησαν για να αφεθεί ελεύθερος ο γνωστός ποινικολόγος παρά το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει, είναι:

Η κατάθεση της γυναίκας του ότι ο άγριος ξυλοδαρμός έγινε για πρώτη φορά και ουδέποτε είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν, καθώς και η κατάθεση της πρώην συζύγου του, που τον είχε καταγγείλει στο παρελθόν, η οποία ανακάλεσε την καταγγελία της στην τότε δίκη.

Απόστολος Λύτρας: Ομολόγησα την πράξη μου – Υπεραγαπάω τη σύζυγό μου

«Ομολόγησα την πράξη μου και ζήτησα συγγνώμη και από τη σύζυγό μου, την οποία υπεραγαπάω, και από τις κόρες μου», είπε ο γνωστός ποινικολόγος, μετά την απολογία του για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του και συμπλήρωσε:

«Πραγματικά βρέθηκα σε μία κατάσταση που έγινε αυτό το περιστατικό. Και εγώ ακόμα δεν μπορώ να δώσω εξήγηση. Όπως και η ίδια κατέθεσε δεν έχω υπάρξει ποτέ στη ζωή μου βίαιος. Θα κοιτάξω να δω με ποιον τρόπο αυτό το περιστατικό που έγινε, αν μπορώ να θεραπευτώ. Να ζητήσω βοήθεια. Πραγματικά, σας το λέω ότι έχω χτίσει μια καριέρα και μία οικογένεια έγινε με κόπο και από εμένα και τη σύζυγό μου. Η πράξη η οποία έγινε είναι για εμένα κάτι αδιανόητο όπως και για αυτή. Επαναλαμβάνω ότι θα αναζητήσω τις αιτίες και τις ψυχολογικές γιατί συνέβη αυτό το περιστατικό. Δεν είναι κάτι που μπορώ να συγχωρέσω στον εαυτό μου. Να μην βρεθεί κανένας άνθρωπος σε τέτοια κατάσταση. Είναι από τις περιπτώσεις που ακούω αλλού και βλέπεται πόσο αιχμηρός είμαι και το ίδιο αιχμηρός πραγματικά είμαι και με τον εαυτό μου. Ζητάω συγγνώμη από όλο τον κόσμο, πρωτίστως από τη Σοφία και τις κόρες μου. Πιστεύω το θέμα θα ξεπεραστεί με την κατάλληλη βοήθεια», κατέληξε ο Απόστολος Λύτρας.