Ελλαδα

Επίθεση θαλάσσιας χελώνας σε λουόμενη στο Λιμένι

Πολλαπλά περιστατικά επιθέσεων τα τελευταία χρόνια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θεσσαλονίκη: Επιτυχής επιχείρηση διάσωσης χελώνας από το λιμενικό στην παλιά παραλία - Εντοπίστηκε να κολυμπά με δυσκολία στο ύψος της Αριστοτέλους.
© Unsplash

Λιμένι: Επίθεση θαλάσσιας χελώνας σε λουόμενη

Η Ειρήνη Βυζιργιαννάκη είπε πως ενώ βρισκόταν μέσα στο νερό, σε κοντινή απόσταση από την ακτή στο Λιμένι της Μάνης δέχθηκε από πίσω δάγκωμα από χελώνα με αποτέλεσμα να πανικοβληθεί και να αρχίσει να καλεί σε βοήθεια.

Στην περίπτωση της κ. Βυζιργιαννάκη, τρεις άνδρες άκουσαν τις φωνές της στην ακτή και άμεσα έσπευσαν να την απελευθερώσουν από το στόμα της χελώνας, που την τραβούσε στον βυθό.   

Στο κέντρο υγείας ενημερώθηκε ότι από το 2019 σημειώθηκαν περισσότερα από 200 περιστατικά επιθέσεων. Ένα ογκώδες ζώο, προκαλεί τρόμο και μπορεί μια από τις επιθέσεις να μην έχει καλή κατάληξη όπως με την κ. Βυζιργιαννάκη, αλλά από το σόκ να προκληθεί κάποιο δυστύχημα.

Η κολύμβηση σε μικρή απόσταση από την ακτή και η τεταμένη προσοχή εκ μέρους των λουομένων είναι οι βασικές συμβουλές των ειδικών για να αποφεύγονται παρόμοια  συμβάντα, στην θάλασσα που είναι ένα άξενο περιβάλλον για τον άνθρωπο.

Ο Δημήτρης Φυτίλης, υπεύθυνος του Κέντρου Διάσωσης Θαλάσσιας Χελώνας “ΑΡΧΕΛΩΝ”, δίνει την δική του εξήγηση για τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά επιθέσεων χελωνών, που αν μη τι άλλο δεν είναι σαρκοφάγα και μέχρι πρότινος δεν ήταν επιθετικά.

«Οι χελώνες δεν είναι κατοικίδια. Κάποιοι που έχουν επιχειρήσεις συγκεκριμένα στην περιοχή του Πόρτο-Ράφτι, ακολουθούσαν μια πρακτική για να προσελκύουν πελάτες. Τάιζαν τα ζώα για να προσεγγίζουν την ακτή και τα χρησιμοποιούσαν ως ατραξιόν για τα μαγαζιά τους. ακολούθησε ενημέρωση από τους αρμοδίους και σταμάτησαν, με αποτέλεσμα να μειωθούν και οι επιθέσεις.

Πηγή: ΕΡΤ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.