Ελλαδα

Ελεύθερος με όρους ο 90χρονος που κατηγορείται ότι ασέλγησε σε 11χρονη στη Χαλκιδική

Η καταγγελία από τους γονείς του κοριτσιού και η απολογία του

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Χαλκιδική: Ελεύθερος με όρους 90χρονος που κατηγορείται ότι ασέλγησε σε 11χρονη - Η καταγγελία από τους γονείς του κοριτσιού και η απολογία του

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε 90χρονος που κατηγορείται ότι ασέλγησε σε βάρος 11χρονης. Ο 90χχρονος απολογήθηκε στις ανακριτικές αρχές του Πολυγύρου Χαλκιδικής και σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε ότι τέλεσε τις πράξεις που του αποδίδονται.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αποφασίστηκε να του επιβληθούν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο Aστυνομικό Tμήμα του τόπου διαμονής και της απαγόρευσης προσέγγισης της ανήλικης και των γονιών της. 

Χαλκιδική: Η καταγγελία από τους γονείς της 11χρονης

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη το Σάββατο (15.6) το μεσημέρι από αστυνομικούς της Ασφάλειας Πολυγύρου. Όλα άρχισαν όταν οι γονείς της 11χρονης στη Χαλκιδική άρχισαν να την αναζητούν καθώς είχε καθυστερήσει να επιστρέψει στο σπίτι. Κανείς δεν ήξερε πού βρισκόταν. Ειδοποίησαν φίλους και γνωστούς για την εξαφάνισή της. Τρεισήμισι ώρες αργότερα μια γυναίκα ενημέρωσε τους γονείς της ανήλικης ότι την είδε να εισέρχεται στην οικία του 90χρονου. Αμέσως οι γονείς της πήγαν εκεί και την παρέλαβαν.

Ο 90χρονος στράφηκε εναντίον τους με απειλητικές διαθέσεις. «Πήρε τσεκούρι και μας απειλούσε. Έλεγε ότι θα πάρει την καραμπίνα. Πήρε πέτρες και τις πετούσε προς τα αυτοκίνητά μας» δήλωσε στο thestival, κάτοικος της Σάρτης που βρέθηκε στο σπίτι του 90χρονου λίγη ώρα μετά τον εντοπισμό της 11χρονης.

Οι γονείς και ο θείος της ανήλικης πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Νικολάου και υπέβαλαν μήνυση κατά του ηλικιωμένου. Στην κατάθεσή της η 11χρονη είπε στους αστυνομικούς ότι ο 90χρονος την παρενόχλησε σεξουαλικά.