Ελλαδα

Απόστολος Λύτρας: Ομολόγησα την πράξη μου – Υπεραγαπάω τη σύζυγό μου

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο γνωστός ποινικολόγος

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Απόστολος Λύτρας έξω από τα δικαστήρια όπου ομολόγησε τον ξυλοδαρμό της συζύγου του
Απόστολος Λύτρας: Ομολόγησα την πράξη μου – Υπεραγαπάω τη σύζυγό μου © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Απόστολος Λύτρας: Η δήλωση του ποινικολόγος μετά την απολογία του - Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

Ο Απόστολος Λύτρας αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του για το περιστατικό ξυλοδαρμού της συζύγου του. Ο γνωστός ποινικολόγος παραδέχθηκε τον ξυλοδαρμό και ζήτησε συγγνώμη τόσο από τη σύζυγό του, όσο και από τις κόρες του. Μετά την έξοδό του από το γραφείο του εισαγγελέα, ο Απόστολος Λύτρας προχώρησε σε δηλώσεις στις κάμερες, όπου σημείωσε ότι θα αναζητήσει τα αίτια για το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας. 

«Ομολόγησα την πράξη μου και ζήτησα συγγνώμη και από τη σύζυγό μου, την οποία υπεραγαπάω, και από τις κόρες μου», είπε ο γνωστός ποινικολόγος, Απόστολος Λύτρας μετά την απολογία του για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του και συμπλήρωσε: 

«Πραγματικά βρέθηκα σε μία κατάσταση που έγινε αυτό το περιστατικό. Και εγώ ακόμα δεν μπορώ να δώσω εξήγηση. Όπως και η ίδια κατέθεσε δεν έχω υπάρξει ποτέ στη ζωή μου βίαιος. Θα κοιτάξω να δω με ποιον τρόπο αυτό το περιστατικό που έγινε, αν μπορώ να θεραπευτώ. Να ζητήσω βοήθεια. Πραγματικά, σας το λέω ότι έχω χτίσει μια καριέρα και μία οικογένεια έγινε με κόπο και από εμένα και τη σύζυγό μου. Η πράξη η οποία έγινε είναι για εμένα κάτι αδιανόητο όπως και για αυτή. Επαναλαμβάνω ότι θα αναζητήσω τις αιτίες και τις ψυχολογικές γιατί συνέβη αυτό το περιστατικό. Δεν είναι κάτι που μπορώ να συγχωρέσω στον εαυτό μου. Να μην βρεθεί κανένας άνθρωπος σε τέτοια κατάσταση. Είναι από τις περιπτώσεις που ακούω αλλού και βλέπεται πόσο αιχμηρός είμαι και το ίδιο αιχμηρός πραγματικά είμαι και με τον εαυτό μου. Ζητάω συγγνώμη από όλο τον κόσμο, πρωτίστως από τη Σοφία και τις κόρες μου. Πιστεύω το θέμα θα ξεπεραστεί με την κατάλληλη βοήθεια», κατέληξε ο Απόστολος Λύτρας. 

Στον Απόστολο Λύτρα επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος του να μην πλησιάζει τη σύζυγό του. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d225n3vcfxdt)

Ο Απόστολος Λύτρας ξυλοκόπησε τη σύζυγό του - Πώς αποκαλύφθηκε το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου, όταν ο ποινικολόγος φέρεται να χτύπησε άγρια τη σύζυγό του και στη συνέχεια να τη μετέφερε με μώλωπες σε γνωστή ιδιωτική κλινική. Τόσο η τραυματισμένη σύζυγος όσο και ο δικηγόρος υποστήριξαν πως η γυναίκα έπεσε από τις σκάλες. Ο γιατρός που εξέτασε τη γυναίκα όμως δεν δέχτηκε τους ισχυρισμού του ζεύγους καθώς διαπίστωσε ότι τα τραύματα προέρχονται από κακοποίηση και κάλεσε τους αστυνομικούς, οι οποίοι συνέλαβαν τον άνδρα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2216p7pzrc1)

«Αίματα στο κεφάλι»:Τι είπε ο γιατρός που εξέτασε τη γυναίκα στην Αστυνομία 

Ο γιατρός ανέφερε με λεπτομέρειες όσα αντίκρισε και αναγκάστηκε να καλέσει την Αστυνομία με αποτέλεσμα ο Απόστολος Λύτρας να συλληφθεί για ενδοοικογενειακή βία και να ασκηθούν σε βάρος του διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα.

«Κλινικά, φέρει εκχυμώσεις και οίδημα προσώπου – μέτωπο, ζυγωματικά, αμφώ- εκχυμώσεις οφθαλμικών κογχών (racoon eyes), θλαστικό τραύμα δεξιού λοβού, ωτός, οίδημα και αιμορραγία ρινός, εκδορές και οιδήματα άνω και κάτω χείλους» αναφέρει μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του ο γιατρός, ενώ η εικόνα που περιγράφει παρακάτω προκαλεί τρόμο και αποτροπιασμό. Η γυναίκα όπως λέει «φέρει αίματα στο τριχωτό κεφαλής όπως και τούφες μαλλιών στα ρούχα και στο σώμα της».

Μάλιστα, όπως επισημαίνει όταν τη ρώτησε αν ο άνθρωπος που την μετέφερε στο νοσοκομείο τη χτύπησε αυτή έγνεψε καταφατικά.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d21oq7ld4my9)

Πειθαρχικός έλεγχος από τον ΔΣΑ

Η δικηγορική κοινότητα είναι επίσης σε αναβρασμό, με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρη Βερβεσό, να απέστειλε έγγραφο στον πρόεδρο του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ζήση Κωνσταντίνου, με το οποίο ζητάει άμεσα να διερευνήσει την είδηση περί σύλληψης του Απόστολου Λύτρα για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της επίσης δικηγόρου συζύγου του.

Ο κ. Κωνσταντίνου καλείται για να διαπιστώσει τυπικά, καθώς είναι πλέον γνωστά τα στοιχεία του, την ταυτότητα του δικηγόρου και εν συνεχεία να διενεργήσει προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα προκειμένου να αποφασίσει αν θα κινήσει ή όχι πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.