Ελλαδα

Πληροφορίες ότι ο γνωστός δικηγόρος θα παραδεχθεί τον ξυλοδαρμό της συζύγου του

Αυτήν την ώρα η απολογία του

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο δικηγόρος μέσα στο αυτοκίνητό του μεταβαίνει για απολογία
Ενδοοικογενειακή βία: Ο δικηγόρος θα παραδεχθεί τον ξυλοδαρμό © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ενδοοικογενειακή βία: Ο δικηγόρος θα παραδεχθεί τον ξυλοδαρμό της συζύγου του - Αυτήν την ώρα η απολογία του

Σε εξέλιξη βρίσκεται η απολογία του γνωστού δικηγόρου που φέρεται να ξυλοκόπησε τη σύζυγό του. Πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν ότι ο ποινικολόγος θα παραδεχθεί την κατηγορία για πράξεις βίας σε βάρος της συζύγου του και θα ζητήσει συγγνώμη. 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δικηγόρος που ξεκίνησε να απολογείται για την κακουργηματικού βαθμού κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, θα ζητήσει συγγνώμη για τις πράξεις του, εκφράζοντας τη συντριβή του για το περιστατικό που τον έφερε ενώπιον της Δικαιοσύνης. Η δικαστική λειτουργός πριν την απολογία, φαίνεται να έλαβε καταθέσεις μαρτύρων που προτάθηκαν από την πλευρά του κατηγορούμενου προς υπεράσπισή του. Έτσι στο ανακριτικό γραφείο φέρεται να βρέθηκαν και να έδωσαν κατάθεση η πρώην σύζυγος και η κόρη του κατηγορούμενου, καθώς και γνωστός συνάδελφος και κουμπάρος του.

Στα δικαστήρια βρίσκονται από το πρωί σε συμπαράσταση του ποινικολόγου συγγενικά του πρόσωπα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d223vdq1qgkx)

Τα νέα στοιχεία για τον γνωστό δικηγόρο που κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βράδυ, ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση πήγε στο σπίτι της δικηγόρου στο Γέρακα και της πήρε κατάθεση. Ο δικηγόρος αναμένεται να επιμείνει στον ισχυρισμό του ότι η σύζυγός του τραυματίστηκε όταν έπεσε από τις σκάλες του σπιτιού τους.

Ισχυρισμοί που σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές δεν κρίνονται ως βάσιμοι, λόγω και της κατάθεσης του γιατρού που εξέτασε τη γυναίκα, παρότι η επίσης γνωστή δικηγόρος δεν έχει υποβάλλει μήνυση σε βάρος του. Ωστόσο να σημειωθεί ότι  ο 52χρονος δικηγόρος τον Οκτώβριο του 2017, είχε καταγγελθεί από την τότε σύζυγό του για την εμπλοκή του σε υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου, όταν ο ποινικολόγος φέρεται να χτύπησε άγρια τη σύζυγό του και στη συνέχεια να τη μετέφερε με μώλωπες σε γνωστή ιδιωτική κλινική. Τόσο η τραυματισμένη σύζυγος όσο και ο δικηγόρος υποστήριξαν πως η γυναίκα έπεσε από τις σκάλες. Ο γιατρός που εξέτασε τη γυναίκα όμως δεν δέχτηκε τους ισχυρισμού του ζεύγους καθώς διαπίστωσε ότι τα τραύματα προέρχονται από κακοποίηση και κάλεσε τους αστυνομικούς, οι οποίοι συνέλαβαν τον άνδρα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2216p7pzrc1)

«Αίματα στο κεφάλι»:Τι είπε ο γιατρός που εξέτασε τη γυναίκα στην Αστυνομία 

Ο γιατρός ανέφερε με λεπτομέρειες όσα αντίκρισε και αναγκάστηκε να καλέσει την Αστυνομία με αποτέλεσμα ο 52χρονος να συλληφθεί για ενδοοικογενειακή βία και να ασκηθούν σε βάρος του διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα.

«Κλινικά, φέρει εκχυμώσεις και οίδημα προσώπου – μέτωπο, ζυγωματικά, αμφώ- εκχυμώσεις οφθαλμικών κογχών (racoon eyes), θλαστικό τραύμα δεξιού λοβού, ωτός, οίδημα και αιμορραγία ρινός, εκδορές και οιδήματα άνω και κάτω χείλους» αναφέρει μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του ο γιατρός, ενώ η εικόνα που περιγράφει παρακάτω προκαλεί τρόμο και αποτροπιασμό. Η γυναίκα όπως λέει «φέρει αίματα στο τριχωτό κεφαλής όπως και τούφες μαλλιών στα ρούχα και στο σώμα της».

Μάλιστα, όπως επισημαίνει όταν τη ρώτησε αν ο άνθρωπος που την μετέφερε στο νοσοκομείο τη χτύπησε αυτή έγνεψε καταφατικά.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d21oq7ld4my9)

Πειθαρχικός έλεγχος από τον ΔΣΑ

Η δικηγορική κοινότητα είναι επίσης σε αναβρασμό, με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρη Βερβεσό, να απέστειλε έγγραφο στον πρόεδρο του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ζήση Κωνσταντίνου, με το οποίο ζητάει άμεσα να διερευνήσει την είδηση περί σύλληψης γνωστού δικηγόρου για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της επίσης δικηγόρου συζύγου του.

Ο κ. Κωνσταντίνου καλείται για να διαπιστώσει τυπικά, καθώς είναι πλέον γνωστά τα στοιχεία του, την ταυτότητα του δικηγόρου και εν συνεχεία να διενεργήσει προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα προκειμένου να αποφασίσει αν θα κινήσει ή όχι πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.