Ελλαδα

Ολοκλήρωσε τις Πανελλήνιες εξετάσεις ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Τι αποκαλύπτει ο δικηγόρος του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ολοκλήρωσε τις Πανελλήνιες εξετάσεις ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος
Φωτογραφία Αρχείου © ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Ολοκλήρωσε τις Πανελλήνιες - Τι αποκαλύπτει ο δικηγόρος του

Ολοκλήρωσε τις Πανελλαδικές εξετάσεις ο πιλότος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, που δολοφόνησε τη σύζυγό του Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά στις 11 Μαΐου 2021.

Πέρσι ήθελε να περάσει στη Νομική, όμως τα παράτησε, μετά από το πρώτο μάθημα που έδωσε, την έκθεση, η οποία είχε και ως θέμα την έμφυλη βία. Φέτος όμω ολοκλήρωσε τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Ο 33χρονος κρατείτε στις φυλακές Μαλανδρίνου και σύμφωνα με τις πληροφορίες, διάβαζε καθημερινά και συστηματικά, ενώ απασχολείται και στην οικονομική διαχείριση της καντίνας του σωφρονιστικού καταστήματος.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d21eukp49qbl)

Τι αποκαλύπτει ο δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Ο δικηγορός του μίλησε στο Mega και τόνισε πως: «Το θέμα αυτό αφορά το δικαίωμα που έχει κάποιος κρατούμενος, ανεξαρτήτως αδικήματος που έχει κάνει, βρισκόμενος μέσα στη φυλακή να έχει τη δυνατότητα και να σωφρονιστεί αλλά και να εκπαιδευτεί για να γυρίσει στην κοινωνία. Δεν είναι ότι βγαίνει κάποιος κάθε μέρα έξω ή οτιδήποτε άλλο, μόνο σε κάποιες υποχρεωτικές παραστάσεις οι οποίες χρειάζονται στο πανεπιστήμιο. Δεν αποκτά την ελευθερία που νομίζουν κάποιοι. Όπως και ο δικός μου ο εντολέας, αλλά και κάθε ένας, έχει το δικαίωμα, προκειμένου να επιτύχει καλύτερο σωφρονισμό, να μπορεί να συμμετέχει σε οποιεσδήποτε εξετάσεις».

Όπως λέει ο ίδιος στο «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα!», «όλο αυτόν τον καιρό με τη συγκεκριμένη υπόθεση έχουμε γίνει δέκτες και παραπόνων και αντιδράσεων. Κάποιες φορές ταυτοποιούν εμάς του συνηγόρους, ενώ δεν είναι έτσι στην πραγματικότητα, με τον δράστη. Εμείς προσπαθούμε να εξηγήσουμε ότι είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα».

Σχετικά με τον πιλότο αναφέρει: «Είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος είναι προσηλωμένος στον σκοπό του και σίγουρα θα έκανε μια προετοιμασία. Και πέρυσι ζήσαμε τις ίδιες καταστάσεις σε εξέλιξη του Εφετείου που είχαμε, με πιο δύσκολες συνθήκες για αυτό και είχε σταματήσει και η διαδικασία των Πανελλαδικών».

O Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κρίθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο ομόφωνα ένοχος για τη δολοφονία της Κάρολαιν Κράουτς και τη θανάτωση του σκύλου της οικογένειας. Ο γυναικοκτόνος καταδικάστηκε για ψευδή κατάθεση και ψευδομαρτυρία με την οποία κατέστησε άλλον κατηγορούμενο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.