Ελλαδα

Καταγγελίες για τις συνθήκες μετακίνησης με λεωφορεία εν μέσω καύσωνα - Τι απαντά οδηγός

«Όλα τα λεωφορεία που βγαίνουν έχουν air condition», λέει ο Φ. Νικολακόπουλος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επιβάτες σε λεωφορείο
Λεωφορεία: Τι απαντά οδηγός για τις συνθήκες εν μέσω καύσωνα © EUROKINISSI

Λεωφορεία: Τι απαντά οδηγός για τις συνθήκες εν μέσω καύσωνα - Καταγγελίες από επιβάτες για τον κλιματισμό

Ο καύσωνας των προηγούμενων ημερών έκανε ανυπόφορες τις συνθήκες μετακίνησης με τα λεωφορεία, όπως καταγγέλλουν επιβάτες. Πρόκειται στην πλειονότητά τους για οχήματα 20ετίας και 25ετίας που βγαίνουν στους δρόμους κάποιες φορές με προβλήματα στον κλιματισμό. Ο οδηγός του ΟΣΥ, Φώτης Νικολακόπουλος, έδωσε την απάντησή του στο Mega για την κατάσταση που επικρατεί. 

«Τα προγραμματισμένα λεωφορεία και τρόλεϊ στο χειμερινό πρόγραμμα είναι 1.100. Σήμερα λόγω των μέτρων και της εγκυκλίου που υπάρχουν από την Πολιτική Προστασία, κάποιες βάρδιες – τις διακεκομμένες που λέμε εμείς, για να προστατευθούν οι οδηγοί – έχουν αφαιρεθεί, έτσι έχουν μειωθεί τα δρομολόγια για να προστατευθούν οι εργαζόμενοι από τον καύσωνα», σημείωσε ο οδηγός ΟΣΥ Φώτης Νικολακόπουλος και πρόσθεσε: «Η "διακεκομμένη" βάρδια που λέμε εμείς, είναι 12 ώρες. Ο οδηγός δουλεύει 4 ώρες το πρωί, 4 το μεσημέρι, αυτές οι βάρδιες είπαμε ότι δεν βγουν σήμερα για να προστατευθούν οι εργαζόμενοι, δεν σημαίνει ότι δεν θα βγουν τα λεωφορεία. Αναφορικά με τα air condition. Όλα τα λεωφορεία που βγαίνουν έχουν air condition. Βγάλαμε και εμείς ανακοίνωση και εφόσον υπάρχει βλάβη στο air condition να το αποσύρουν. Θέλουμε να προστατεύσουμε και τον εργαζόμενο και τον επιβάτη, αν δεν έχει air condition να αποσυρθεί και να αντικατασταθεί».

Οδηγός ΟΣΥ: «Δεν είναι παράλογος ο κόσμος, αλλά σε συνθήκες καύσωνα ο κλιματισμός δεν μπορεί να κατεβάσει τη θερμοκρασία»

Για τις διαμαρτυρίες του κόσμου για τον κλιματισμό, απάντησε πως, «δεν είναι παράλογος ο κόσμος, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι σε συνθήκες καύσωνα που το λεωφορείο εκτελεί τη διαδρομή του, ανοίγει και κλείνει η πόρτα πολύ συχνά, κάποιοι ανοίγουν και τα παράθυρα, δεν μπορεί να κατεβάσει την απαιτούμενη θερμοκρασία το air condition. Με τους όρθιους μία "φυσαρμόνικα" έχει περίπου 200 άτομα. Είναι δύσκολο σε συνθήκες καύσωνα, το καταλαβαίνουμε αυτό. Να πούμε σήμερα στο επιβατικό κοινό, όσοι δεν υπάρχει ανάγκη να μην μετακινηθούν, ας το αποφύγουν ώστε να μην υπάρχει κάποιο πρόβλημα».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d1ymqec5zib5)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tουριστικά Λεωφορεία: Αντιδρά ο FedHATTA στην αλλαγή χώρου στάθμευσης
FedHAΤΤΑ: Αλλαγή χώρου στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων θα τινάξει στον αέρα την εξυπηρέτηση των τουριστών

Η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού τάσσεται και κατά της «αναμονής των επιβατών στο δρόμο, στον ήλιο ή τη βροχή»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.