Ελλαδα

«Έρχεται δέκα χρόνια, έχει περπατήσει όλη την Αμοργό»: Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη του 59χρονου τουρίστα

Οι τελευταίες κινήσεις και η βιντεοκλήση στη σύντροφό του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο 59χρονος τουρίστας που εξανίστηκε στην Αμοργό
Εξαφάνιση 59χρονου τουρίστα στην Αμοργό: Κανένα ίχνος του αστυνομικού

Εξαφάνιση 59χρονου τουρίστα στην Αμοργό: Κανένα ίχνος του συνταξιούχου αστυνομικού - Οι τελευταίες κινήσεις και η βιντεοκλήση στη σύντροφό του

«Κόκκινο» χτυπά η αγωνία για την τύχη του 59χρονου Αμερικανού τουρίστα στην Αμοργό. Τα ίχνη του χάθηκαν το πρωί της Τρίτης (11.6) ενώ έκανε πεζοπορία. Μέχρι στιγμής οι αρχές δεν έχουν εντοπίσει κάποιο στοιχείο για τον εντοπισμό του Έρικ Κάλιμπετ, με τις ελπίδες ότι θα βρεθεί ζωντανός να σβήνουν. 

«Μέναμε στην Αιγιάλη, κάναμε διακοπές, δύο μέρες, και μετά θα ερχόμασταν να μείνουμε στα Κατάπολα. Εκείνος αποφάσισε ότι θέλει να κάνει με τα πόδια τη διαδρομή. Εκείνος πάει, κάνει διαδρομές. Του αρέσει. Εγώ δεν μπορώ» πρόσθεσε ο φίλος του αγνοούμενου. Όπως ανέφερε, το πρωί της Τρίτης (11.6) ο φίλος του 59χρονου συνταξιούχου αστυνομικού ξεκίνησε με το αμάξι του, ωστόσο συνταξιούχος αστυνομικός πήρε το μονοπάτι που οδηγούσε στα Κατάπολα, μία διαδρομή για την οποία χρειάζεται να ξοδέψει κανείς τέσσερις ώρες, προκειμένου να τη διανύσει.

«Να χάθηκε είναι λίγο δύσκολο. Έρχεται δέκα χρόνια, έχει περπατήσει όλη την Αμοργό. Ή κάπου του ήρθε να πάει να βγάλει μια φωτογραφία, να είπε “να ένα βραχάκι ωραίο, να ανέβω να βγάλω μια φωτογραφία” και γλίστρησε κι έπεσε και είναι λίγο μακριά από το μονοπάτι, αλλά πού να τον βρεις. Ή έπαθε ηλίαση που λέμε, τα έχασε και άρχισε να περιφέρεται» συμπλήρωσε ο φίλος του αγνοουμένου.

Εξαφάνιση 59χρονου τουρίστα στην Αμοργό: Οι τελευταίες κινήσεις πριν χαθούν τα ίχνη του

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις 7.07 το πρωί έκανε βιντεοκλήση στη σύντροφό του που βρισκόταν στο Λος Άντζελες. Στη συνέχεια, στις 7.20 της έστειλε φωτογραφία από την πινακίδα του μονοπατιού που είχε επιλέξει να διανύσει, με την εξίσου έμπειρη πεζοπόρο να του απαντά ενθουσιασμένη: «Είμαι τόσο ενθουσιασμένη! Ανυπομονώ να έρθω εκεί και να κάνουμε μαζί πεζοπορία». Ήταν και η τελευταία φορά που ο 59χρονος επικοινώνησε με τους δικούς του ανθρώπους. Η σύντροφός του, η οποία σχεδίαζε να πάει κι εκείνη στην Αμοργό στις 19 του μήνα, άρχισε να τον ψάχνει. «Μπορεί να το έχετε δει στις ειδήσεις, ψάχνουμε το σύντροφό μου. Πήγε χθες για πεζοπορία γύρω στις 7.00 το πρωί. Ξεκίνησε από την Αιγιάλη με κατεύθυνση τα Κατάπολα. Ακόμη αγνοείται. Αν γνωρίζετε κάτι, παρακαλώ στείλτε μου μήνυμα», αναφέρει η σύντροφός του σε ανάρτησή της στα social media. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d1zfq3w8cmbd)

«Έβλεπα ότι δεν τα έχει λάβει, αλλά το θεωρούσα ΟΚ, φυσιολογικό. Κάποια στιγμή που θα κατέβαινε προς τα κάτω, θα έπιανε Wi-Fi. Είχε πάει πια σχεδόν 14.00 κι έβλεπα ότι δεν είχε λάβει ακόμη τα μηνύματα. Άρχισα να του στέλνω μήνυμα στο άλλο το κινητό, στο γαλλικό, τα οποία φαινόταν ότι τα λαμβάνει. Εγώ του έστελνα, λοιπόν, μηνύματα, τον έπαιρνα τηλέφωνο, τον ξανάπαιρνα, τον ξανάπαιρνα... δεν απαντούσε»

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του 59χρονου τουρίστα συνεχίζονται. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.