Ελλαδα

Αμοργός: Οι τελευταίες κινήσεις του Αμερικανού πριν εξαφανιστεί

Συνεχίζεται το θρίλερ για τον εντοπισμό του 59χρονου

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αμοργός: Οι τελευταίες κινήσεις του Αμερικανού πριν εξαφανιστεί
Οι τελευταίες στιγμές του Αμερικανού που εξαφανίστηκε στην Αμοργό © Glomex

Αμοργός: Οι τελευταίες κινήσεις του Αμερικανού πριν εξαφανιστεί - Συνεχίζεται το θρίλερ για τον εντοπισμό του 59χρονου

Κλιμακώνονται οι έρευνες στην Αμοργό για τον εντοπισμό του Αμερικανού τα ίχνη του οποίου αγνοούνται από πρωί της Τρίτης (11.6). Ο 59χρονος άνδρας χάθηκε ενώ είχε πάει για πεζοπορία από την Αιγιάλη με κατεύθυνση προς Κατάπολα, ακολουθώντας ένα χαρακτηρισμένο μονοπάτι διάρκειας περίπου τεσσάρων ωρών.

Το Mega έφερε στο φως της δημοσιότητας ένα βίντεο από το δωμάτιο του συνταξιούχου αστυνομικού, όταν και ξεκίνησε να πάει για πεζοπορία. Πρόκειται για το τελευταίο καρέ, προτού χαθούν τα ίχνη του.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d1yy0e346u2p)

Αμοργός: «Του έστειλα την τοποθεσία. Δεν με πήρε ποτέ», ανέφερε ο φίλος του 59χρονου

Ο φίλος του 59χρονου αγνοούμενου τουρίστα που έκαναν μαζί διακοπές στην Αμοργό μίλησε στο Live News για το πώς ένα ταξίδι αναψυχής εξελίχθηκε σε εφιάλτη. «''Έχω φτάσει, είμαι εδώ, πάρε με όταν φτάσεις''. Του έστειλα την τοποθεσία. Δεν με πήρε ποτέ» λέει ο φίλος του 59χρονου αγνοούμενου τουρίστα που έκαναν μαζί διακοπές στην Αμοργό.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d1yxsiuh5ubl)

«Μέναμε στην Αιγιάλη, κάναμε διακοπές, δύο μέρες και μετά θα ερχόμασταν να μείνουμε στα Κατάπολα και εκείνος αποφάσισε ότι θέλει να το κάνει με τα πόδια, τη διαδρομή. Εκείνος πάει, κάνει διαδρομές. Του αρέσει. Εγώ δεν μπορώ» πρόσθεσε. Και έτσι, το πρωί της Τρίτης (11/6) ο φίλος του αστυνομικού ξεκίνησε με το αμάξι όσο ο 59χρονος συνταξιούχος που λάτρευε την πεζοπορία πήρε το μονοπάτι που οδηγούσε στα Κατάπολα.

«Να χάθηκε είναι λίγο δύσκολο, έρχεται 10 χρόνια, έχει περπατήσει όλη την Αμοργό. Ή κάπου του ήρθε να πάει να βγάλει μια φωτογραφία, να είπε ”να ένα βραχάκι ωραίο, να ανέβω να βγάλω μια φωτογραφία” και γλίστρησε και έπεσε και είναι λίγο μακριά από το μονοπάτι αλλά πού να τον βρεις; Ή έπαθε μια ηλίαση που λέμε, τα έχασε και άρχισε να περιφέρεται», συμπλήρωσε ο φίλος του αγνοούμενου στο Live News του Mega.

Εξαφάνιση 59χρονου τουρίστα στην Αμοργό: Τι λέει η γυναίκα που φέρεται να τον είδε πριν χαθεί

Στο Mega μίλησε ένας από τους τελευταίους ανθρώπους που είδε τον 59χρονο, η Σοφία Λιβιάκη, ιδιοκτήτρια της ταβέρνας στην οποία σταμάτησε πριν χαθεί. «Ο άνθρωπος πέρασε από το μαγαζί, ήπιε ένα αναψυκτικό και πήρε και ένα μπουκάλι νερό και είχε και μισό μπουκαλάκι μέσα στο τσαντάκι του. Εγώ, επειδή είχε ζέστη, του είπα να καλέσω ταξί να τον πάρει. Μου είπε ότι θα πάει στη χώρα, μου έδειχνε κάτι στενά, κάτι μονοπάτια που ήθελε να πάει. Εγώ τον είδα 09.30 με 10.00. Αυτός ξεκίνησε 07.30 από το δωμάτιο και εδώ θα έφτασε 09.00 η ώρα. Έκατσε λίγο στο μαγαζί και μετά έφυγε. Εγώ τον είδα μια χαρά, δεν έδειξε ότι ήταν ανήμπορος. Από εδώ το μονοπάτι για να πας στη χώρα είναι 2 ώρες. Ο δρόμος έχει μονοπάτια, σημάδια που έχουν βάλει όσοι τρέχουν. Έχει απόκρημνα σημεία. Ήταν μόνος του, μου είχε ότι είχε ξαναπεράσει από εδώ αλλά εγώ δεν τον θυμάμαι».

Η διασώστρια Ελευθερία Ψυχογιού, αναφέρει στο Mega: «Συνήθως κάνουν την πιο εύκολη διαδρομή η οποία είναι και αυτή μεγάλη και έχει δύο σημεία που είναι επικίνδυνα, η οποία περνάει από το Μοναστήρι. Αυτός ο άνθρωπος ωστόσο, με πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες, αποφάσισε να περάσει από την πιο δύσκολη διαδρομή. Παρόλο που έχουν γίνει αναζητήσεις και στη θάλασσα, δεν υπάρχει τρόπος από εκεί να φύγει και να πάει στη θάλασσα. Εκεί είναι βουνό. Το δύσκολο είναι ότι το συγκεκριμένο βουνό είναι πιο δύσκολο στην ανάβασή του, το μονοπάτι από εκεί είναι ακόμα πιο δύσβατο».

Η ίδια υπογραμμίζει πως αν είχε δοθεί το στίγμα του κινητού από την πρώτη στιγμή, ίσως να είχε εντοπιστεί. «Αυτό που θεωρώ εγώ σαν άνθρωπος προβληματικό, είναι το γεγονός ότι την πρώτη ημέρα το κινητό αυτού του ανθρώπου χτύπαγε, δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει… πρέπει να παρέλθει κάποιο 24ωρο για να μας δώσουν τις συντεταγμένες; Πέρασε περισσότερο από μιάμιση μέρα από τότε που δηλώθηκε αυτός ο άνθρωπος από τον φίλο του στο ΑΤ ως εξαφανισμένος και εμείς ως διασωστική ομάδα έπρεπε να τρέχουμε πάνω κάτω και να ψάχνουμε σε μια τεράστια έκταση και όσο ο χρόνος περνάει κάθε λεπτό είναι κρίσιμο. Τον ψάχνουμε από προχθές»

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.