Ελλαδα

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για τον θάνατο του 20χρονου ναυαγοσώστη στα Χανιά

Ο νεαρός έπαθε ανακοπή μετά από συμπλοκή

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Θάνατος ναυαγοσώστη στα Χανιά: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση - Η αιτία της συμπλοκής 

Από παθολογικά αίτια κατέληξε ο 20χρονος ναυαγοσώστης στα Χανιά, όπως έδειξε το πόρισμα του ιατροδικαστή. 

Σύμφωνα με το flashnews.gr, ο ιατροδικαστής αναφέρει ότι ο 20χρονος ναυγοσώστης είχε ιστορικό με προβλήματα καρδιάς, ωστόσο λόγω της συμπλοκής που προηγήθηκε στρεσαρίστηκε με συνέπεια να υποστεί επιπλοκές και στη συνέχεια να καταρρεύσει στον δρόμο. Όπως αναφέρει το τοπικό μέσο, από τα πέντε άτομα που είχαν προσαχθεί στο αστυνομικό μέγαρο Χανίων, συνελήφθησαν οι δύο 24χρονοι, οι οποίοι εξ αρχής θεωρούντο από τις αρχές ως άμεσα εμπλεκόμενοι στο άγριο επεισόδιο με τον 20χρονο. Οι 24χρονοι αναμένεται να απολογηθούν την Παρασκευή. 

Θάνατος ναυαγοσώστη στα Χανιά: Η συμπλοκή πριν ο 20χρονος καταρρεύσει

Ο 20χρονος κατέρρευσε μετά από συμπλοκή. Σύμφωνα με τον δικηγόρο των δύο κατηγορουμένων, οι νεαροί δεν ανέφεραν στον εισαγγελέα τον λόγο για τον οποίο συνεπλάκησαν με τον 20χρονο, παρά μόνο μίλησαν για κάποια αρχική φιλονικία, η οποία κλιμακώθηκε. «Βεβαιώνεται από αυτόπτες μάρτυρες ότι ο θανών ήταν εκείνος που επιτέθηκε πρώτος. Δεν φέρει κανένα τραύμα που να αποδίδεται στους κατηγορουμένους, αναμένουμε την ιατροδικαστική έκθεση και τη λήψη αποδεικτικού υλικού όπως μαρτυρίες και βίντεο», δήλωσε ο κ. Ντερμανάκης.

«Η όλη εικόνα είναι ότι ο θανών, και δεν τον λέω τυχαία θανόντα και όχι θύμα, επιτέθηκε βιαιότατα στους κατηγορούμενους με χτυπήματα πολύ επικίνδυνα. Θεωρώ ότι ένα από αυτά τα χτυπήματα που έδωσε στον έναν κατηγορούμενο με το κεφάλι του, θα το πω απλά, κουτουλιά, ίσως είναι αιτία του αυτοτραυματισμού του και στη συνέχεια του επελθόντος θανάτου του», ανέφερε χαρακτηριστικά.