Ελλαδα

«Δύσκολο να βρεθεί ζωντανός»: Κανένα ίχνος από τον 59χρονο τουρίστα που χάθηκε στην Αμοργό

Η πεζοπορία και η μαρτυρία γυναίκας που φέρεται να ήταν η τελευταία που τον είδε

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο 59χρονος Αμερικανός τουρίστας που έχει εξαφανιστεί στην Αμοργό
Εξαφάνιση 59χρονου στην Αμοργό: Κανένα ίχνος του Αμερικανού τουρίστα

Εξαφάνιση 59χρονου στην Αμοργό: Κανένα ίχνος του Αμερικανού τουρίστα - Η πεζοπορία και η μαρτυρία γυναίκας που φέρεται να ήταν η τελευταία που τον είδε

Δεν υπάρχει τίποτα νεότερο για την υπόθεση εξαφάνισης του 59χρονου Αμερικανού τουρίστα στην Αμοργό. Τα ίχνη του Έρικ Κάλιμπετ χάθηκαν το πρωί της Τρίτης (11.6) και έκτοτε - παρά τις εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό του - δεν έχει εντοπιστεί κανένα ίχνος ζωής. Ο 59χρονος άνδρας χάθηκαν ενώ είχε πάει για πεζοπορία από την Αιγιάλη με κατεύθυνση προς Κατάπολα, ακολουθώντας ένα χαρακτηρισμένο μονοπάτι διάρκειας περίπου τεσσάρων ωρών.

Ένας φίλος του, με τον οποίο έκαναν μαζί διακοπές στο νησί, δήλωσε στο αστυνομικό τμήμα την εξαφάνισή του, καθώς οι ώρες περνούσαν δίχως να δώσει σημεία ζωής, ενώ δεν απαντούσε στις επαναλαμβανόμενες κλήσεις του φίλου του στα δύο κινητά που είχε μαζί του. Καθόλη τη διάρκεια των δύο τελευταίων ημερών είχε στηθεί στην Αμοργό μια μεγάλη επιχείρηση τόσο από στεριάς, όσο και από αέρος και δια θαλάσσης.

Εξαφάνιση 59χρονου τουρίστα στην Αμοργό: Τι λέει η γυναίκα που φέρεται να τον είδε πριν χαθεί

Στο Mega μίλησε ένας από τους τελευταίους ανθρώπους που είδε τον 59χρονο, η Σοφία Λιβιάκη, ιδιοκτήτρια της ταβέρνας στην οποία σταμάτησε πριν χαθεί. «Ο άνθρωπος πέρασε από το μαγαζί, ήπιε ένα αναψυκτικό και πήρε και ένα μπουκάλι νερό και είχε και μισό μπουκαλάκι μέσα στο τσαντάκι του. Εγώ, επειδή είχε ζέστη, του είπα να καλέσω ταξί να τον πάρει. Μου είπε ότι θα πάει στη χώρα, μου έδειχνε κάτι στενά, κάτι μονοπάτια που ήθελε να πάει. Εγώ τον είδα 09.30 με 10.00. Αυτός ξεκίνησε 07.30 από το δωμάτιο και εδώ θα έφτασε 09.00 η ώρα. Έκατσε λίγο στο μαγαζί και μετά έφυγε. Εγώ τον είδα μια χαρά, δεν έδειξε ότι ήταν ανήμπορος. Από εδώ το μονοπάτι για να πας στη χώρα είναι 2 ώρες. Ο δρόμος έχει μονοπάτια, σημάδια που έχουν βάλει όσοι τρέχουν. Έχει απόκρημνα σημεία. Ήταν μόνος του, μου είχε ότι είχε ξαναπεράσει από εδώ αλλά εγώ δεν τον θυμάμαι». 

Η διασώστρια Ελευθερία Ψυχογιού, αναφέρει στο Mega: «Συνήθως κάνουν την πιο εύκολη διαδρομή η οποία είναι και αυτή μεγάλη και έχει δύο σημεία που είναι επικίνδυνα, η οποία περνάει από το Μοναστήρι. Αυτός ο άνθρωπος ωστόσο, με πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες, αποφάσισε να περάσει από την πιο δύσκολη διαδρομή. Παρόλο που έχουν γίνει αναζητήσεις και στη θάλασσα, δεν υπάρχει τρόπος από εκεί να φύγει και να πάει στη θάλασσα. Εκεί είναι βουνό. Το δύσκολο είναι ότι το συγκεκριμένο βουνό είναι πιο δύσκολο στην ανάβασή του, το μονοπάτι από εκεί είναι ακόμα πιο δύσβατο».

Η ίδια υπογραμμίζει πως αν είχε δοθεί το στίγμα του κινητού από την πρώτη στιγμή, ίσως να είχε εντοπιστεί. «Αυτό που θεωρώ εγώ σαν άνθρωπος προβληματικό, είναι το γεγονός ότι την πρώτη ημέρα το κινητό αυτού του ανθρώπου χτύπαγε, δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει… πρέπει να παρέλθει κάποιο 24ωρο για να μας δώσουν τις συντεταγμένες; Πέρασε περισσότερο από μιάμιση μέρα από τότε που δηλώθηκε αυτός ο άνθρωπος από τον φίλο του στο ΑΤ ως εξαφανισμένος και εμείς ως διασωστική ομάδα έπρεπε να τρέχουμε πάνω κάτω και να ψάχνουμε σε μια τεράστια έκταση και όσο ο χρόνος περνάει κάθε λεπτό είναι κρίσιμο. Τον ψάχνουμε από προχθές».

Εξαφάνιση στην Αμοργό: Δύσκολο να βρεθεί ζωντανός

«Αυτοί οι άνθρωποι που υπερεκτιμούν τις δυνάμεις τους, όταν αρχίζουν να έχουν τα πρώτα συμπτώματα της θερμοπληξίας, προσπαθούν να πάνε είτε σε σκιά είτε κοντά στο νερό», λέει, μιλώντας για το θέμα, ο Γιώργος Καλλιακμάνης, επίτιμος πρόεδρος αστυνομικών Ν/Α Αττικής. «Η Αστυνομία έχει κάνει αίτημα στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για να βρούμε το σήμα. Τα κινητά φαίνονται απενεργοποιημένα. Αυτός ο άνθρωπος θα βρεθεί αλλά είναι δύσκολο να βρεθεί ζωντανός».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.