Ελλαδα

Ξεκίνησε ΕΔΕ για τον υπάλληλο του Δήμου Μετεώρων που απουσίαζε 13 χρόνια από την εργασία του

«Δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν και σε τίποτα» αναφέρει ο δήμαρχος

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μετέωρα: ΕΔΕ για τον δημοτικό υπάλληλο που απουσίαζε 13 χρόνια - Όσα ανέφερε ο δήμαρχος

Στο θέμα του δημοτικού υπαλλήλου Μετεώρων, ο οποίος, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα, απουσίαζε από την εργασία του για δεκατρία χρόνια αναφέρθηκε ο δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑ Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος. Όπως είπε κατά τη συνεδρίαση, σήμερα το μεσημέρι, του ΔΣ της Επιχείρησης,: «Δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν και σε τίποτα και η έρευνα θα φτάσει μέχρι το κόκκαλο». Ο κ. Αβραμόπουλος στην τοποθέτηση του ανέφερε τα εξής:

«Θέλω να ενημερώσω το Συμβούλιο ότι για το θέμα που δημιουργήθηκε μετά από δημοσίευμα σχετικά με υπάλληλο του Δήμου Μετεώρων, έχω να σας πω ότι έχουν κινηθεί ήδη όλες οι νόμιμες διαδικασίες για να διαλευκανθεί η υπόθεση. Έδωσα εντολή στον γενικό διευθυντή Οικονομικών του δήμου κ. Παναγιώτη Κουτσόπουλο, να ξεκινήσει Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την υπόθεση στον Δήμο Μετεώρων και σήμερα εισηγούμαι στο Συμβούλιό μας να ξεκινήσει Ένορκη Διοικητική Εξέταση και στη ΔΕΥΑΜ.

»Την Ένορκη Διοικητική Εξέταση στην ΔΕΥΑΜ προτείνουμε να αναλάβει ο γενικός διευθυντής της Επιχείρησης κ. Θεόδωρος Βασιλόπουλος. Θέλω να γνωρίζετε ότι όπως έχω δεσμευτεί από την πρώτη ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων μου τόσο ως δήμαρχος όσο και ως πρόεδρος της ΔΕΥΑΜμ δεν θα δείξουμε καμία ανοχή σε φαινόμενα που δυσφημούν τον δήμο μας και την τεράστια δουλειά που γίνεται από την αρχή της χρονιάς.

»Θα περιμένω να δω το αποτέλεσμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης και από εκεί και πέρα θα γίνουν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και να είστε σίγουροι ότι θα είμαστε αμείλικτοι. Δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν και σε τίποτα και η έρευνα θα φτάσει μέχρι το κόκκαλο. Οφείλουμε, όμως, να προστατεύσουμε και όλους του υπαλλήλους του δήμου και της ΔΕΥΑΜ που καθημερινά δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό προκειμένου ο δήμος μας να φτάσει στο επίπεδο που όλοι επιθυμούμε».

Μετέωρα: Ο υπάλληλος με την αναρρωτική 13 χρόνων και οι έλεγχοι του δημάρχου

Το περιστατικό με τον «άφαντο» δημοτικό υπάλληλο έφερε στο φως το trikalavoice.gr υποστηρίζοντας ότι η αποκάλυψη έγινε όταν ο νέος δήμαρχος ζήτησε να γίνει αναφορά για την αποδοτικότητα των υπάλληλων του δήμου. 

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα, από την 1η Ιανουαρίου και με την ανάληψη των καθηκόντων του ο νέος δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος ζήτησε τη λίστα των δημοτικών υπαλλήλων και αναφορά αποδοτικότητας για τον καθένα από τους προϊσταμένους. Γρήγορα διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν εργαζόμενοι που εμφανίζονταν σπάνια στα πόστα τους και έδωσε εντολή να επιστρέψουν όλοι στις θέσεις τους.

Ο δήμαρχος φέρεται να έκανε, μάλιστα, αιφνιδιαστικούς ελέγχους. Σύμφωνα με το trikalavoice,gr, πριν λίγες ημέρες επέστρεψε στην υπηρεσία του και δημοτικός υπάλληλος που έλειπε από το 2011, έπειτα από αναρρωτική που είχε πάρει.